Να μην παίξει με τη νομιμότητα των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής καλεί τη δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας η Δύναμη Ζωής Να μην παίξει με τη νομιμότητα των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής καλεί τη δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας η Δύναμη Ζωής
Δελτίο Τύπου Να μην παίξει με τη νομιμότητα των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής καλεί τη δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας η Δύναμη Ζωής Μετά από... Να μην παίξει με τη νομιμότητα των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής καλεί τη δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας η Δύναμη Ζωής

Δελτίο Τύπου

Να μην παίξει με τη νομιμότητα των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής καλεί τη δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας η Δύναμη Ζωής

Μετά από τον κόλαφο της απόρριψης από το ΣτΕ των αντιδημοκρατικών διατάξεων της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ

Με απόφαση – κόλαφο για τους άριστους της δεξιάς κυβέρνησης, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους για τους ΟΤΑ που είχε σπεύσει να ψηφίσει αμέσως μετά από τις εκλογές του 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να ακυρώσει την απλή αναλογική που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Οι νόμοι της δεξιάς κυβέρνησης, με το πρόσχημα της… κυβερνησιμότητας και της δήθεν ομαλής λειτουργίας των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, μετέβαλαν τη συγκρότηση των Οικονομιών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής των Δήμων, εξασφαλίζοντας επίπλαστη πλειοψηφία στην παράταξη με την οποία εξελέγη ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης, αλλοιώνοντας προκλητικά το αποτέλεσμα των εκλογών και την βούληση των πολιτών και μεταφέροντας σε αυτές αρμοδιότητες που ανήκαν στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Δημιουργώντας έτσι συνθήκες για αδιαφανή διαχείριση σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος!

Η Δύναμη Ζωής προειδοποιεί την πλειοψηφία Πατούλη στην Οικονομική Επιτροπή να μην ασκήσει καμία από τις αρμοδιότητες που τις έχουν μεταβιβαστεί με νόμους από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα και ανήκουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ας μην “παίξει” η Διοίκηση Πατούλη με την νομιμότητα των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής που θα δεσμεύσουν και τις επόμενες Διοικήσεις, τορπιλίζοντας παράλληλα το θεσμό.

Δεν μιλάμε για θεωρητική εξέλιξη αλλά για πολύ πιθανό ενδεχόμενο λόγω του   ιδεοληπτικού δογματισμού της πολιτικά συγγενούς με τη Διοίκηση της Περιφέρειας, Κυβέρνησης, κατά της απλής αναλογικής και υπέρ της συνεχούς απαξίωσης του  Περιφερειακού Συμβουλίου. Ακόμη και τώρα, λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, το Νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για την Δημοτική Αστυνομία, τους Φορείς Λαϊκών Αγορών κ.λπ., περιλαμβάνει διάταξη (το άρθρο 87 συγκεκριμένα) που αφαιρεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τη μεταφέρει στην Οικονομική Επιτροπή την λήψη απόφασης για ορισμό των Αναπτυξιακών Οργανισμών των ΟΤΑ ως Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO)!

Η Δύναμη Ζωής είχε επανειλημμένα και με πολλές παρεμβάσεις συστηματικά στηλιτεύσει την αντιδημοκρατική ουσία του ζητήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, τόσο κατά τη συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής, όσο κατά τη συγκρότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το ίδιο έντονα είχαμε καταγγείλει ως βαθιά αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την μεταφορά αρμοδιοτήτων σημαντικού οικονομικού αντικειμένου (έργα, προμήθειες, προγραμματικές συμβάσεις κ.λπ.) από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής προς την Οικονομική Επιτροπή.

Οι πολίτες της Αττικής με βάση το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και τον ισχύοντα νόμο που αυτές διεξήχθησαν, ψήφισαν για μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία, μέσω ευρύτερων συναινέσεων με δημοκρατική νομιμοποίηση. Αντ’ αυτού με τις αντισυνταγματικές διατάξεις της κυβέρνησης της ΝΔ, προέκυψε μια ανεξέλεγκτη περιφερειακή διοίκηση με ταμειακό έλλειμμα 135 εκατ. ευρώ αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Αττικής, με απευθείας αναθέσεις πάνω από 6 εκατ. ευρώ, με διαφθορά, όπως στις Διευθύνσεις Μεταφορών, με προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, με 15 “ανοικτούς” διαγωνισμούς μέσω ΕΔΣΝΑ, με μία μόνο προσφορά, με προϋπολογισμό περισσότερα από 300 εκατομμύρια, με διαλυμένες εργολαβίες έργων, με προκλητικές αναθέσεις για την προβολή της Περιφέρειας,  κ.λπ. κ.λπ.

Το ΣτΕ, αποφάσισε το ξήλωμα των αντιδημοκρατικών διατάξεων της ΝΔ και αυτό είναι οριστικό. Από εδώ και στο εξής οι “φωστήρες” της αριστείας και της επιτελικότητας, υπό το βάρος της αντισυνταγματικότητας των νόμων τους για την ΤΑ, θα πρέπει να δώσουν σύννομη λύση στην … “α-κυβερνησιμότητα” που πέτυχαν και να σεβαστούν την απόφαση του ΣτΕ, έτσι ώστε να οδηγηθούν ομαλά οι ΟΤΑ, Δήμοι και Περιφέρειες στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.RenaDourouDynata.gr
www.RenaDourou.gr
www.DinamiZois.gr
Fb: www.facebook.com/renaperifereia/
Twitter: @RenaDourou
Instagram: @rena.dourou

error: Content is protected !!