«Κοιτάς μπροστά, όταν δεν ξεχνάς από που έρχεσαι».  Ο Πόντος είναι η ψυχή της Ελλάδας «Κοιτάς μπροστά, όταν δεν ξεχνάς από που έρχεσαι».  Ο Πόντος είναι η ψυχή της Ελλάδας
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γενοκτονιών, όλοι ομολογούμε πως ο Ελληνισμός έχει υποστεί φρικαλεότητες που ακόμα και σήμερα όταν μαθαίνουμε λεπτομέρειες, ανατριχιάζουμε. Είμαι από... «Κοιτάς μπροστά, όταν δεν ξεχνάς από που έρχεσαι».  Ο Πόντος είναι η ψυχή της Ελλάδας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γενοκτονιών, όλοι ομολογούμε πως ο Ελληνισμός έχει υποστεί φρικαλεότητες που ακόμα και σήμερα όταν μαθαίνουμε λεπτομέρειες, ανατριχιάζουμε.

Είμαι από τους πολιτικούς που μεγάλωσα με τις αρχές του Ελληνισμού και διάβασα από μόνος μου για την σκληρή ιστορία μας και τις δυσκολίες. Οι κακουχίες που βιώσαμε ως Έλληνες στα πέρατα των χρόνων, αποτελούν το πιο όμορφο μονοπάτι αξιών που θα πορεύομαι και θα τιμώ για πάντα.

Σε όποια θέση αυτοδιοικητική έχω υπηρετήσει, πάντα τιμούσα και προέβαλλα τον Ποντιακό Ελληνισμό, τον πολιτισμό που μας κληρονόμησε, τις αξίες και τα ήθη των Σμυρνιών, την λεβεντιά όλων των Ποντίων μας. Χθες είχα τη συγκινητική χαρά να παρευρεθώ σε δυο εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Ιστορίας μας.

Η πρώτη διοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, όπου μίλησα από καρδιάς για την μεγάλη μου αγάπη που είναι οι αλησμόνητες Πατρίδες μας.

Η δεύτερη διοργανώθηκε από την Παμποντιακή Ομοσπονδία, την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων, την Αρμένικη Εθνική Επιτροπή και την Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων στην αίθουσα ΕΣΗΕΑ. Τιμήσαμε την Μιμή Ντενίση για τη μεγάλη προσφορά της στην ανάδειξη και προβολή των τραγικών γεγονότων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής.

Μια πρόταση και μια παράκληση ως πατέρας προς όλους τους γονείς. Και όλους τους μικρούς φίλους που με ακολουθούν.

Μάθετε για την Ελληνική Ιστορία μας.

Όχι μόνο ότι διδάσκετε στην ύλη του σχολείου.

Εξερευνήστε μόνοι σας την πολύτιμη ιστορία μας. Αυτήν που ζηλεύουν όλοι οι υπόλοιποι λαοί.

Μάθετε για τον ηρωϊσμό των προγόνων μας, για τις θυσίες τους, για τα επιτεύγματα τους, για την Ελευθερία που μας χάρισαν, το πολυτιμότερο αγαθό που θεωρούμε δεδομένο αλλά χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικές στιγμές της ιστορίας.

Γιώργος Πατούλης

error: Content is protected !!