ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ
Σαλαμίνα 14/12/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μια φορά η Αντιπεριφερειάρχης Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη Βάσω στην ομιλία της, στις 11/12/2022 ανέφερε ότι στήριξε τον Σύλλογό... ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ

Σαλαμίνα 14/12/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά η Αντιπεριφερειάρχης Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη Βάσω στην ομιλία της, στις 11/12/2022 ανέφερε ότι στήριξε τον Σύλλογό μας με 950.000 ευρώ. Στο παρελθόν, στην περίπτωση της τυπικής διαδικαστικής έγκρισης εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας, για το mini bus που ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας αγόρασε με δικά του και μόνο έσοδα, η κα Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη Βάσω δημοσιοποίησε φωτογραφία υπογράφοντας την έγκριση του. Μάλιστα δέχθηκε συγχαρητήρια που μας αγόρασε το mini bus χωρίς να νιώσει την ανάγκη να διευκρινίσει ότι το όχημα αυτό δεν αγοράστηκε με χρήματα της Περιφέρειας.

Έτσι και αυτή την φορά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που δικαιωματικά λαμβάνουμε.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, τα πράγματα. Η χρηματοδότηση για την λειτουργία των ΚΔΗΦΑμεΑ στην οποία αναφέρεται η Αντιπεριφερειάρχης προέρχεται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τα διαχειρίζονται οι Περιφέρειες της Χώρας, οι οποίες έχουν και την ευθύνη για την ορθή εφαρμογή των προϋποθέσεων και όρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Σύλλογός μας πληροί και εφαρμόζει όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους αυτούς. Οπότε δικαιωματικά και όχι χαριστικά χρηματοδοτείται για να προσφέρει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας προς τους 35 ωφελούμενους και τις οικογένειές τους.

Ενημερώνουμε λοιπόν, διότι αυτή είναι η ουσία του θέματος. Κατά τους ελέγχους που διενέργησε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής 2 φορές δεν διαπίστωσε ούτε μια παρατυπία σε ότι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος. Η δε επέκταση του προγράμματος για την οποία επαίρεται η κα Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη Βάσω έγινε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και διαχειριστή πάλι την Περιφέρεια.

Επίσης να αναφέρουμε ότι η η κα Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη Βάσω έχει ασχοληθεί τόσο με τα θέματα του Συλλόγου μας που δεν γνωρίζει ότι το ποσόν της χρηματοδότησης για τα 3 χρόνια δεν είναι 950.000 ευρώ αλλά 521.600 ευρώ για την ακρίβεια.

Τέλος θα έπρεπε να γνωρίζει η κα Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη Βάσω ότι είναι άλλο η νόμιμη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κράτος και άλλο η ενίσχυση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας. Αλήθεια για αυτήν την ενίσχυση από
ίδιους πόρους της Περιφέρειας τι έκανε τα χρόνια της θητείας της η Σαλαμίνια Αντιπεριφερειάρχης για το μοναδικό ΚΔΗΦΑμεΑ που λειτουργεί στην Αντιπεριφέρεια Νήσων?

Απολύτως τίποτα. Για αυτό σε ότι αφορά τον Σύλλογό μας να παραλείπονται τα πομπώδη λόγια που στόχο έχουν τον εντυπωσιασμό για προσωπικό της όφελος. Ελπίζουμε να μην μας αναγκάσει να επανέλθουμε.

Εξάλλου η παντελής απουσία της από όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και η μη πρόσκληση συμμετοχής του σε εκδηλώσεις της Αντιπεριφέρειας αποδεικνύει το πραγματικό ενδιαφέρον της για τα Άτομα με Αναπηρία του νησιού.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΙΟΤΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Ο Γ.Γ.
ΦΑΣΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

error: Content is protected !!