Ενισχύεται η ελληνογαλλική συνεργασία για την βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου Ενισχύεται η ελληνογαλλική συνεργασία για την βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου
Μνημόνιο συνεργασίας με τον υπουργό Μετασχηματισμού Δημοσίου Τομέα και Λειτουργίας του Δημοσίου της Γαλλίας Στανισλάς Γκερινί, υπέγραψε στο Παρίσι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης…... Ενισχύεται η ελληνογαλλική συνεργασία για την βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου

Μνημόνιο συνεργασίας με τον υπουργό Μετασχηματισμού Δημοσίου Τομέα και Λειτουργίας του Δημοσίου της Γαλλίας Στανισλάς Γκερινί, υπέγραψε στο Παρίσι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης…

για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, του διοικητικού μετασχηματισμού και της βελτίωσης της λειτουργίας του Δημοσίου.



Το μνημόνιο προβλέπει συγκεκριμένα τη διάδοση ορθών πρακτικών στους τομείς της λειτουργίας του Δημοσίου, τη συνεργασία για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, καθώς και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν συμπεριληφθεί στο μνημόνιο οι λεπτομέρειες της υλοποίησης του προγράμματος ανταλλαγής δημοσίων υπαλλήλων (PACE) της DG Reform της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Η νέα αυτή συμφωνία έρχεται να εμβαθύνει περαιτέρω την πολυετή συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες τόσο σε ζητήματα αναμόρφωσης της λειτουργίας της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, όσο και σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), στο πλαίσιο συνεργασίας της Σχολής με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (INSP).



Μετά την υπογραφή του μνημονίου ο κ. Γκερινί δήλωσε τα εξής: «Η διοικητική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας εισέρχεται σε μία νέα εποχή με τον κ. Βορίδη. Περιλαμβάνει την εκπαίδευση στελεχών του Δημοσίου από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών, ενδυνάμωση του δεσμού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η συνεργασία μας θα είναι συμπαγής και πυκνή».



Ο κ. Βορίδης δήλωσε από την πλευρά του ότι «η πολυετής και ουσιώδης συνεργασία με τη Γαλλία πάνω σε ζητήματα διοικητικής μεταρρύθμισης έχει επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα στη μεταρρύθμιση του Δημοσίου της πατρίδας μας. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Γάλλους εταίρους μας προκειμένου να μετατρέψουμε τον Δημόσιο τομέα σε έναν σύγχρονο, καινοτόμο, παραγωγικό οργανισμό, αντάξιο να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες».

tilegrafimanews.gr

error: Content is protected !!