Πώς μια μητέρα στοχοποιήθηκε από την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου Πώς μια μητέρα στοχοποιήθηκε από την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου
Οι φύλακες ασφαλείας του Radio City Music Hall ζήτησαν το όνομα και την ταυτότητά της και στη συνέχεια της είπαν να αποχωρήσει από τον... Πώς μια μητέρα στοχοποιήθηκε από την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Οι φύλακες ασφαλείας του Radio City Music Hall ζήτησαν το όνομα και την ταυτότητά της και στη συνέχεια της είπαν να αποχωρήσει από τον χώρο.

Ένα πρόσφατο περιστατικό στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης με θύμα μια δικηγόρο, αναδεικνύει την προβληματική φύση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, τον περασμένο μήνα, η Κέλι Κόνλον πήγε με την εννιάχρονη κόρη της στο Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη, για να παρακολουθήσουν το χριστουγεννιάτικο θέαμα των Rockettes, όταν οι φύλακες ασφαλείας της ζήτησαν το όνομα και την ταυτότητά της και στη συνέχεια της είπαν να αποχωρήσει από τον χώρο.



Στον χώρο υπάρχει μια πινακίδα στην οποία αναφέρεται ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, χρησιμοποιείται για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων. Η Κόνλον δήλωσε ότι οι φρουροί ασφαλείας την έδιωξαν επειδή γνώριζαν ότι είναι δικηγόρος.Remaining Time-0:00FullscreenMute

«Ήξεραν το όνομά μου πριν τους το πω. Ήξεραν την εταιρεία στην οποία εργάζομαι πριν τους το πω. Και μου είπαν ότι απαγορεύεται να βρίσκομαι εκεί», δήλωσε.

Η Κόνλον εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Davis, Saperstein and Solomon με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, το οποίο εδώ και χρόνια εμπλέκεται σε δικαστική διαμάχη με ένα εστιατόριο το οποίο ανήκει στην εταιρεία MSG Entertainment.



«Δεν ασκώ το επάγγελμά μου στη Νέα Υόρκη. Δεν ασχολούμαι με υποθέσεις κατά της MSG», δήλωσε η δικηγόρος.

Ωστόσο, η MSG της απαγόρεψε την είσοδο στον χώρο πάραυτα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Madison Square Garden, Τζέιμς Ντόλαν έχει απαγορεύσει σε οποιονδήποτε εργάζεται για οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο που έχει καταθέσει αγωγή εναντίον οποιασδήποτε από τις εταιρείες του, συμπεριλαμβανομένων των Knicks, των Rangers, του Radio City, του MSG και διαφόρων εστιατορίων, μέχρι να επιλυθεί η εν λόγω δικαστική διαμάχη.

«Αν και κατανοούμε ότι αυτή η πολιτική απογοητεύει ορισμένους, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η δικαστική διαμάχη δημιουργεί ένα εγγενώς δυσμενές περιβάλλον. Όλοι οι επηρεαζόμενοι δικηγόροι έχουν ειδοποιηθεί για την πολιτική αυτή, συμπεριλαμβανομένου του δικηγορικού γραφείου Davis, Saperstein and Salomon, το οποίο ειδοποιήθηκε δύο φορές», δήλωσε εκπρόσωπος της MSG Entertainment.



«Όλο αυτό το σχέδιο είναι ένα πρόσχημα για να τιμωρηθούν συλλογικά εκείνοι που θα τολμούσαν να μηνύσουν την MSG», δήλωσε ο Σαμ Ντέιβος, συνάδελφος της Κόνλον.

Ορισμένα δικηγορικά γραφεία έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον της MSG Entertainment επειδή μπήκαν στη «μαύρη λίστα». Η Κόνλον δήλωσε ότι σύμφωνα με μια πρόσφατη σχετική δικαστική απόφαση, η εταιρεία δεν μπορεί να απαγορέψει την είσοδο σε κατόχους εισιτηρίων όπως η ίδια».

«Είμαι απλώς μια μαμά που πήγα με την κόρη μου να δούμε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση», πρόσθεσε. «Αναγκάστηκα να περιμένω έξω… Ήταν ντροπιαστικό και ταπεινωτικό», είπε χαρακτηριστικά.

«Το να χωρίζεις μια μητέρα από την κόρη της και να το κάνεις αυτό με το πρόσχημα της προστασίας οποιασδήποτε αποκάλυψης πληροφοριών που σχετίζονται με δικαστικές υποθέσεις είναι απολύτως παράλογο. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να το κάνουν αυτό είναι τρομακτικό. Είναι αντιαμερικανικό», τόνισε ο Ντέιβις.

Εκπρόσωπος της MSG επανέλαβε σε δήλωσή του ότι η ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά της εταιρείας και ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι μόνο μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να την εξασφαλίσει. Πρόσθεσε επίσης ότι η πολιτική της συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους της πολιτείας.

CNBC – ertnews.gr

error: Content is protected !!