Προς αξιοποίηση ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων – «Βγαίνουν» άμεσα νέοι διαγωνισμοί Προς αξιοποίηση ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων – «Βγαίνουν» άμεσα νέοι διαγωνισμοί
Το εγχείρημα της αξιοποίησης των λεγόμενων από την αγορά και «χακί» ακινήτων τους συνεχίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ε.Δ. (ΥΠΑΑΠΕΔ).... Προς αξιοποίηση ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων – «Βγαίνουν» άμεσα νέοι διαγωνισμοί

Το εγχείρημα της αξιοποίησης των λεγόμενων από την αγορά και «χακί» ακινήτων τους συνεχίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ε.Δ. (ΥΠΑΑΠΕΔ). Μάλιστα, η real estate Υπηρεσία «βγάζει» στην αγορά άμεσα «πακέτο» με ακίνητα σε Αθήνα και περιφέρεια, με τους σχετικούς διαγωνισμούς να ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για assets που προορίζονται για επαγγελματική χρήση ή εμπορική, ενώ διενεργούνται διαγωνισμοί και για οικιστικά ακίνητα.



Η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων έχει αναλάβει την αξιολόγηση, την ωρίμανση και τελικώς αξιοποίηση ακινήτων, που δεν χρησιμοποιούνται πλέον για στρατιωτικούς λόγους, με στόχο να τονώσει τα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Να σημειωθεί πως ήδη ο Ελληνικός Στρατός έχει ήδη κάνει κάποιες κινήσεις αξιοποίησης για real estate assets που διαθέτει. Όπως, για παράδειγμα, το Σαρόγλειο Μέγαρο στην Ομόνοια (ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού) το οποίο αναπτύχθηκε ως ξενοδοχείο της Moxy, το πρώην ξενοδοχείο Le Mirage, το Milos, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής, πίσω από την Παλιά Βουλή κ.α.



Τα ακίνητα

Ειδικότερα, το σημαντικότερο από τα ακίνητα που βρίσκονται στη real estate λίστα είναι το 409 Πρώην Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πάτρας, οικόπεδο άνω των 10 στρεμμάτων με πέντε κτίρια 5.340 τετραγωνικών μέτρων. Ως τιμή εκκίνησης για το ακίνητο στη συμβολή των οδών Γηροκομείου και Ερυθρού Σταυρού είναι τα 18.000 ευρώ το μήνα, ενώ η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 50 έτη από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου, με χορήγηση στον μισθωτή δυνατότητας παράτασης για άλλα 20 έτη. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίστηκε η 22α Φεβρουαρίου.

Για τις αρχές του επόμενου μήνα, στις 2 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί διαγωνισμός για την εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου Αποθήκες Πυρομαχικών Αμπελοκήπων στην Καστοριά, με εμβαδόν 334,2 στρέμματα, έκταση που περιλαμβάνει κτίρια 1.300 τ.μ.. Ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα ορίστηκε το ποσό των 66.840 ευρώ.



Επίσης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναζητά μισθωτή για πολυώροφο κτίριο γραφείων στην Καλλιθέα, επί της λεωφόρου Βενιζέλου, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (14 Φεβρουαρίου). Πρόκειται για εξαώροφο κτίριο με υπόγειο και ισόγεια καταστήματα, επιφάνειας 4.230 τ.μ.. Το ωφέλιμο εμβαδό των υπό μίσθωση χώρων ανέρχεται σε 3.006 τετραγωνικά και το μίσθωμα φτάνει τα 243.600 ετησίως, ενώ η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 40 +10 χρόνια.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι η ΥΠΑΑΠΕΔ διενεργεί διαγωνισμούς και για οικιστικά ακίνητα. Το πρώτο βρίσκεται επί της οδού Θεμιστοκλέους 62 και Τζαβέλλα 30 στα Εξάρχεια και μισθώνεται προς 22.320 ευρώ το χρόνο. Πρόκειται για νεοκλασικό κτίριο 104 τ.μ.. Για τις 7 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί τέσσερις διαγωνισμοί για διαμερίσματα επί ακινήτου της οδού Ακαδημίας στο Κολωνάκι, επιφάνειας 227 τ.μ., 50 τ.μ., 130 τ.μ. και 78 τ.μ., με τιμή εκκίνησης τα ποσά των 37.800 ευρώ, 7.680 ευρώ, 21.360 ευρώ και 12.240 ευρώ, αντίστοιχα, ως ετήσιο μίσθωμα.

insider.gr

error: Content is protected !!