Η κα Δούρου παρέδωσε χάος, εμείς θα παραδώσουμε ένα από τα μεγαλύτερα Μητροπολιτικά Πάρκα της Ευρώπης, στο Φαληρικό Όρμο Η κα Δούρου παρέδωσε χάος, εμείς θα παραδώσουμε ένα από τα μεγαλύτερα Μητροπολιτικά Πάρκα της Ευρώπης, στο Φαληρικό Όρμο
18/01/2023         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η κα Δούρου παρέδωσε χάος, εμείς θα παραδώσουμε ένα από τα μεγαλύτερα Μητροπολιτικά Πάρκα της Ευρώπης, στο Φαληρικό Όρμο Απάντηση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στην ανακοίνωση της Παράταξης Δύναμη Ζωής, για το Φαληρικό... Η κα Δούρου παρέδωσε χάος, εμείς θα παραδώσουμε ένα από τα μεγαλύτερα Μητροπολιτικά Πάρκα της Ευρώπης, στο Φαληρικό Όρμο

18/01/2023    

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κα Δούρου παρέδωσε χάος, εμείς θα παραδώσουμε ένα από τα μεγαλύτερα Μητροπολιτικά Πάρκα της Ευρώπης, στο Φαληρικό Όρμο

Απάντηση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στην ανακοίνωση της Παράταξης Δύναμη Ζωής, για το Φαληρικό Πάρκο και την Ανάπλαση του Φαληρικού όρμου

Αποτελεί πλέον κανόνα για την παράταξη Δύναμη Ζωής και την επικεφαλής της, πρώην περιφερειάρχη και υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας και η συκοφάντηση του έργου της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και η δημιουργία Πάρκου στο χώρο, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσπάθειάς τους να παρουσιάσουν το άσπρο – μαύρο. Στα ψέματα που διακινούν μέσα από τις ανακοινώσεις τους, εμείς θα απαντήσουμε για μια ακόμη φορά με αλήθειες .

Η πρώτη σημαντική αλήθεια είναι πως η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση για όλη την Αττική, που ξεκίνησε όμως από την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας, χωρίς εξασφαλισμένη κι επαρκή χρηματοδότηση για το σύνολο του έργου, χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες , χωρίς σχέδιο αξιοποίησης μετά την ολοκλήρωσή του , καθώς και χωρίς να έχει διεκδικηθεί ούτε ένα ευρώ από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Αποτελεί επίσης αδιαμφισβήτητη αλήθεια πως γι’ αυτό το έργο ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη διάθεση πολύ σημαντικού τμήματος των ίδιων πόρων της Περιφέρειας Αττικής, σε βάρος της υλοποίησης πολλών απαραίτητων έργων , σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου.

Είναι επίσης αλήθεια πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, έδωσε βάρος στη διασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης και την μελετητική ωρίμανση της Ανάπλασης. Αναζήτησε πόρους από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για να απελευθερώσει δικούς της πόρους, για να εκτελεστούν άλλα απαραίτητα έργα στο Λεκανοπέδιο. Ενώ φρόντισε η συγκεκριμένη παρέμβαση όσον αφορά το Μητροπολιτικό Πάρκο, να ανταποκρίνεται στα υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα που επιβάλλουν οι αρχές του νέου ευρωπαϊκού Bauhaus, καθιστώντας το πρότυπο έργο για όλη την Ευρώπη.

Επίσης, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η υλοποίηση του έργου επιβραδύνθηκε τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε στη λειτουργία των αγορών, των κατασκευών και της οικονομίας, η πανδημία του covid.

Παρά λοιπόν τα προβλήματα, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση :

• Να έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε σχεδόν το σύνολο της Α’ Φάσης του έργου, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο με βάση τα βάρη που κληρονομήσαμε. 

• Να υπάρχει για το έργο του Φαληρικού πλέον εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάτι που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

• Να έχουμε πετύχει να ενταχθεί στο προσεχές δίμηνο στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020, σε συνέχεια της πρόσκλησης που έχει εκδοθεί προς την Περιφέρεια Αττικής.

• Να καταφέρουμε με την ένταξη του έργου στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, να μας επιστραφούν 110 εκ. € στα ταμεία της Περιφέρειας, τα οποία θα τα διαθέσουμε για την υλοποίηση άλλων έργων , χρήσιμων στους πολίτες και σε Δήμους της Αττικής.

• Να έχουμε αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό για το Φαληρικό Πάρκο, που πλέον δεν θα είναι ένα απλό πάρκο, αλλά ένα Δημόσιο Μητροπολιτικό Πάρκο κατασκευασμένο σύμφωνα με τις αρχές του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus, μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη και στον κόσμο. Σύγχρονο, βιώσιμο, ελκυστικό και επαναλαμβάνουμε Δημόσιο. 

• ‘Όσον αφορά τη Β’ Φάση του έργου, πράγματι τα αρχικά χρονοδιαγράμματα άλλαξαν, αλλά όμως άλλαξε κι ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου. Μείναμε πίσω κάποιους μήνες αλλά κερδίσαμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προς όφελος της Αττικής και των κατοίκων της. Πλέον, συνεργαζόμαστε στενά με τα στελέχη των Jaspers και της D Reggio, ώστε η δημοπράτηση να γίνει εφόσον όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το νέο, από κοινού σχεδιασμό μας, το προσεχές καλοκαίρι. 

Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που θα βάλει τη σφραγίδα της στην υλοποίηση της μεγαλύτερης ανάπλασης που έγινε ποτέ στην Αττική και τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης.

Ένα Δημόσιο Πάρκο που θα το χαίρονται οι πολίτες και οι επισκέπτες της Αττικής, ένα σημείο αναφοράς σε μια Αττική που κάθε μέρα που περνά, αλλάζει προς το καλύτερο.

Στη γκρίνια και τη μιζέρια της αντιπολίτευσης, απαντάμε με ειλικρίνεια, έργο, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!