ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΟΜΑΙ; ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΟΜΑΙ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Έπρεπε να φτάσει στο Νταβός, ο Πρωθυπουργός μας, όπου κατ’ αυτάς συνεδριάζουν οι μεγάλοι της Γης, για να δώσει ενώπιόν... ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΟΜΑΙ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Έπρεπε να φτάσει στο Νταβός, ο Πρωθυπουργός μας, όπου κατ’ αυτάς συνεδριάζουν οι μεγάλοι της Γης, για να δώσει ενώπιόν τους, ύστερα από τόσων χρόνων σκληρής προβοκάτσιας και προκλήσεων, απάντηση στον κύριο Ερντογάν, έστω και σε αόριστο πρόσωπο πως η Ελλάδα θα αντισταθεί στις απειλές του.

Η εφημερίδα «Political, μάλιστα, ανακοινώνει τις δηλώσεις με πρωτοσέλιδο τίτλο και αναφέροντας: «Παράγοντας Ειρήνης ο Πρωθυπουργός. Βάζει φρένο στο παραλήρημα Ερντογάν».



Ανασκοπώντας τα χθεσινά πρωτοσέλιδα των έγκριτων αθηναϊκών εφημερίδων, διαβάζω στην «On Time», της οποίας η ονομασία είναι αγγλικής προέλευσης, η ίδια όμως ελληνική και σε ελληνική γλώσσα γράφουσα, τον πρωτοσέλιδο τίτλο της ως: «Κρύος Ιδρώτας στο Κολλέγιο Αθηνών», -εννοώντας πως σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι οποίες ήθελαν, δύο άντρες να εισβάλουν στο εν λόγω εκπαιδευτικό Ίδρυμα και να τα κάνουν «Γης Μαδιάμ»!

Σε αντίθεση τώρα, πάλι στην πρώτη σελίδα, η «Καθημερινή», αναφέρει: «Μία περίεργη» ‘’εισβολή’’ στο Κολλέγιο Αθηνών. – Οι Αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο».



Γεγονός είναι πως οι φοιτώντες εκεί, κλείστηκαν και αμπαρώθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, και δεν ξεμύτισαν παρά μόνο όταν ο «καθηγητής/president» του «College of Athens», τους έστειλε δακτυλογραφημένο μήνυμα, στο οποίο και αυτός ανέφερε πως δεν είχε συμβεί κάτι το επιλήψιμο.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι πώς οι εφημερίδες, οι οποίες μας ενημερώνουν επί των διαφόρων θεμάτων, τα οποία και μας αφορούν, μπορούν να έχουν τόσο εκ διαστάσεως απόψεις επ’  αυτών και τι εμείς πρέπει να πιστέψουμε, αλλά ποια από τις δύο ειδήσεις;.  



Και κάτι ακόμη που επίσης μου δημιουργεί ερωτηματικά. Γιατί σε μία χώρα σαν την ελληνική, όπου σιγά-σιγά εξαλείφεται η μοναδική γλώσσα των προγόνων της, πρέπει να την αναπληρώσουμε με την αγγλική;

Εκτός και αν το κάνουμε για αντίποινα προς τους Βρετανούς, ήτοι «κλέβουμε» την γλώσσα τους και δεν τους την επιστρέφουμε, αν δεν μας επιστρέψουν τα «Ελγίνεια».

Θα ήταν μία πολύ αξιοπρόσεκτη άποψη, ίσως δε και εκείνοι να το μετανιώσουνε πικρά, μετά από μία τόσο τελεσίδικη απόφαση.

error: Content is protected !!