Η λαογραφία και η παράδοση έκαναν ποδαρικό για το νέο έτος στη Σαλαμίνα! Η λαογραφία και η παράδοση έκαναν ποδαρικό για το νέο έτος στη Σαλαμίνα!
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη παραδοση μας επιφύλασσαν λαογραφικοί συλλογοι του νησιού μας με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά! Ο λόγος... Η λαογραφία και η παράδοση έκαναν ποδαρικό για το νέο έτος στη Σαλαμίνα!

Ένα διήμερο αφιερωμένο στη παραδοση μας επιφύλασσαν λαογραφικοί συλλογοι του νησιού μας με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά!

Ο λόγος για το Σύλλογο “Σαλαμινίων Καλλιτεχνιες” , τη Λαογραφική Στέγη Σαλαμίνας και τη Χορευτική Ομάδα “Έρευνα”.

Τρία σωματία που έχουν προσφέρει πολλά στον πολιτισμό της Σαλαμίνας και συνεχίζουν τις άοκνες προσπάθειες για τη διάσωση των εθίμων και των παραδόσεων μας.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με τη παρουσία της και η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και Υποψήφια Δήμαρχος Σαλαμίνας , κα.Βάσω Θεοδωρσκοπούλου-Μπόγρη συνοδευόμενη από μέλη του συνδυασμού της.

Η ίδια τόνισε τα εξής: “Η επαφή με τη παράδοση, μας κρατά πιο κοντά στις ρίζες μας, πιο κοντά στον ίδιο μας τον εαυτό. Στη Σαλαμίνα είμαστε πολύ τυχεροί που διαθέτουμε ανθρώπους και σωματία που έχουν πιστέψει σε συτο το όραμα και συνεχίζουν να κρατούν ζωντανή τη λαογραφία και τον πολιτισμό του νησιού μας. Συγχαρητηρια για τη δράση σας και δεσμευομαστε ότι θα είμαστε δίπλα σας, ώστε η παράδοση και τα έθιμα της Σαλαμίνας να συνεχίσουν να μεταλαμπαδευονται στις επόμενες γενιές!”

error: Content is protected !!