Ζητούνται πολιτικοί προς απασχόληση Ζητούνται πολιτικοί προς απασχόληση
του Αλέξανδρου Κριτσίκη, ΔΝ – δικηγόρου Με άρωμα εκλογών μπήκε το 2023 με τα επικρατέστερα σενάρια σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, που διαρκώς έρχονται στο φως... Ζητούνται πολιτικοί προς απασχόληση

του Αλέξανδρου Κριτσίκη, ΔΝ – δικηγόρου

Με άρωμα εκλογών μπήκε το 2023 με τα επικρατέστερα σενάρια σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, που διαρκώς έρχονται στο φως αυτές τις μέρες τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, να προσδιορίζουν τις εκλογές Πριν το Πάσχα την πρώτη κάλπη και μετά το Πάσχα την δεύτερη, εάν τυχόν δεν προκύψει αυτοδυναμία. Ευχή όλων βέβαια κατά γενική ομολογία η χώρα να αποκτήσει αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή.
Οι συγκυρίες κρίσιμες και η χώρα καλό είναι να έχει, ει δυνατόν, ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή αυτοδύναμη μπορεί να θέσει σε εφαρμογή το προεκλογικό της πρόγραμμα, το οποίο προσφάτα μάλιστα θα έχει επιδοκιμασθεί από την ευρεία πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι κυβερνήσεις άλλωστε συνεργασίας ιδίως στη χώρα μας ιστορικά και διαχρονικά έδειξαν, ότι μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιούργησαν παρά επέλυσαν.

Είναι άλλωστε νωπές ακόμη στη μνήμη μας οι προσφάτως κυβερνήσεις συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα αποτελέσματα αυτών των συνεργασιών.

Το ζητούμενο όμως αυτών των εκλογών είναι η διαμόρφωση των εκλογικών ψηφοδελτίων. Πονοκέφαλος σίγουρα πιάνει τους αρχηγούς των κομμάτων με τα άτομα, που θα επιλέξουν να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος τους.

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο λαός όλα αυτά τα χρόνια «χόρτασε» με τους «επαγγελματίες» πολιτικούς. Με τους πολιτικούς δηλ. που ζουν μέσα από την πολιτική για την πολιτική. Με εκείνους που έχουν αποδεδειγμένα ελάχιστα ένσημα στον εργασιακό βίο και που φαίνεται να έχουν ως μέσο βιοπορισμού την ενασχόληση με τα κοινά. Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος πως στις δημοκρατίες ο λαός ορθά κάνει κουμάντο και αυτός επιλέγει ποιοι θα τον διοικήσουν σε κάθε επίπεδο. Είναι άλλωστε ευρέως γνωστό, πως κάθε λαός έχει τους πολιτικού που του αρμόζουν.

Από την άλλη ο επιτυχημένος επαγγελματίας είτε επιστήμονας, είτε ελεύθερος επαγγελματίας κλπ γιατί αλήθεια να εγκαταλείψει την επαγγελματική του καριέρα και να αφοσιωθεί στην κονίστρα της πολιτική;. Προφανώς είτε λόγω συμπλεγμάτων είτε λόγων διάθεσης προσφοράς. Πόσοι όμως είναι αυτοί που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν στον τόπο τους ιδίως αυτές τις χρονικές συγκυρίες;

Όπως όλα δείχνουν το κόμμα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θα κόψει πρώτο σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το νήμα των εκλογών. Βέβαια ποτέ δεν ξέρει κανείς όσο προφήτης και αν είναι γιατί η κάλπη είναι εγκυμονούσα. Αξίζει να σημειωθεί πως ευχής έργο να επιλεγούν από όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων άτομα, που έχουν εργασθεί στη ζωή τους και έχουν διακριθεί στον οικονομικό τομέα με βάση το επάγγελμα τους. Ευχής έργο να επιλεγούν άτομα που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν στα κοινά και όχι απλά να βρουν ένα εισόδημα μέσα από τις δάφνες της πολιτικής. Όχι άλλοι «επαγγελματίες» πολιτικοί στη Μεταπολίτευση!

Πηγή:http://lastpoint.gr/

error: Content is protected !!