ΔΑΚΡΥΣΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΚΡΥΣΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γέμισαν δάκρυα τα μάτια όσων παρευρέθηκαν προχθές στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ντίνου Κουμπάτη στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα. Και... ΔΑΚΡΥΣΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Γέμισαν δάκρυα τα μάτια όσων παρευρέθηκαν προχθές στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ντίνου Κουμπάτη στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα. Και ήταν φυσικό, αφού το βιβλίο του αυτό, αναφέρεται στην βιογραφία, -αλλά με αφηγηματικό τρόπο-, του σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Βασιλείου, του πασίγνωστου και λατρεμένου «Στάθη», στο δημοφιλέστερο σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης με τίτλο «Καλημέρα Ζωή», αείμνηστου Γιώργου Βασιλείου.

Έξη χρόνια και δύο μήνες έκλειναν την ίδια ημέρα από τον αδόκητο θάνατό του, το 2016, και ένα πλήθος ανθρώπων του Θεάτρου, των Γραμμάτων, της πολιτικής ζωής του τόπου και πλήθος θαυμαστών, είχαν βρεθεί εκεί για να τιμήσουν τον αγαπημένο τους και να αποκτήσουν το βιβλίο αυτό, με τον τίτλο «Γιώργος Βασιλείου, χωρίς εφαλτήριο», των Εκδόσεων «Κούρος».

Δάκρυσαν όλοι, έκλαψαν όλοι και όλοι φώναξαν «Αθάνατος», κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, όπου αναφέρθηκαν στιγμές και εικόνες από την ζωή και το έργο τού εξαίρετου αυτού ανθρώπου.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο γιός του εκλιπόντος, Βασίλης Βασιλείου, ο οποίος μίλησε συγκινητικά για τον πατέρα του, ευχαρίστησε όλους όσους βρίσκονταν στην αίθουσα και τους ομιλητές επί του έργου του, τον εκδοτικό οίκο και τον συγγραφέα, υπογραμμίζοντας πως ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, ασχολείται και αυτός με την ηθοποιΐα και χαρακτήρισε τιμή του να βρίσκεται ανάμεσα στους ηθοποιούς του Θεάτρου της Κούλουρης, με το οποίο και ο πατέρας του συνεργαζόταν στενά.

Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κώστα Καρούσου, ο οποίος και ζήτησε από την οικογένεια να συγκεντρώσει τα χειρόγραφα του Γιώργου Βασιλείου, -καθώς εκείνος ασχολείτο και με την γραφή-, και πρότεινε την έκδοσή τους, με την επιμέλεια του Ντίνου Κουμπάτη από τις εκδόσεις «Κούρος», οι οποίες και αποδέχθηκαν την πρόταση.

Με άψογη εμφάνιση και άψογο, επίσης, λόγο, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των Εκδόσεων και συγγραφέας και η ίδια, κυρία Σταυρούλα Βενιέρη, παρουσίασε το όλο πρόγραμμα και τους ομιλητές, αρχής γενομένης από τον  Παναγιώτη Ψωμιάδη, -τέως Δήμαρχο, Νομάρχη Θεσσαλονίκης και βουλευτή-, ο οποίος είχε έλθει αεροπορικώς  από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, αποκλειστικά και μόνο  προκειμένου  να μιλήσει για τον Γιώργο Βασιλείου.

Συγκινητική ήταν η «κατάθεση ψυχής» στην μνήμη του, αυτή της ελληνίδας πρωταγωνίστριας του Θεάτρου μας Μαρίας Αλιφέρη, η οποία γλαφυρά και συγκινητικά απευθύνθηκε στον «ίδιον» τον εκλιπόντα συνάδελφο και εγκάρδιο φίλο της,  και προξένησε μεγάλη συγκίνηση και στο κοινό. Ακολούθως, ο πρωταγωνιστής του Θεάτρου μας και εξαίρετος θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Γεωργίου έλαβε τον λόγο για να αναλυθεί σε κλάματα, παρασύροντας και τους παρευρισκόμενους να κλάψουν, μία φορά ακόμη, για τον αγαπημένο τους Γιώργο.

Διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο η ηθοποιός Ειρήνη Τρυφωνοπούλου.

Ο εξαίρετος νομικός κ. Θαλής Καραγιαννόπουλος, ανιψιός του Γιώργου Βασιλείου, ξετύλιξε παραστατικά στα μάτια μας τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, και η ηθοποιός Ρούλα Πανούσσου αποκατέστησε με γέλιο και την ευφράδειά της το δάκρυ καρδιάς, το οποίο είχε ρεύσει άφθονο μέσα στην αίθουσα.

Οι εκδόσεις «Κούρος», και ο εκδότης κ. Δημήτρης Φύκιρης, ήταν αυτοί, οι οποίοι μας προσέφεραν πραγματική λύτρωση μέσα από τον πόνο για τον αγαπημένο όλων των Ελλήνων Γιώργο, με την έκδοση του βιβλίου αυτού, και την σφραγίδα του συγγραφέα του, Ντίνου Κουμπάτη, ο οποίος ήταν φίλος και αδελφός με αυτόν και συνεργάτες στο Θέατρο.

Η οικογένεια του Γιώργου, η γυναίκα του Λία, με την οποία ήταν αχώριστος και αφοσιωμένος, τα παιδιά του, τα οποία λάτρευε, ο Βασίλης, η Ιουλιέττα και ο Αλέξανδρος, ιδιαίτερα συγκινημένοι δέχθηκαν την αγάπη και τις αγκαλιές όλων όσων τίμησαν την μνήμη του, και όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βασίλης, όλοι ένιωσαν πως «ο Γιώργος βρισκόταν εκεί, ανάμεσά τους», όπως για πάντα στις καρδιές τους.

Το βιβλίο, θα παρουσιαστεί σύντομα και στην Σαλαμίνα.

                                                                                                                         Λίλυ Νούραη

error: Content is protected !!