Νομοθετική παρέμβαση για τους ΕΠΟΠ – Οι πρώτες αποστρατείες το 2024 Νομοθετική παρέμβαση για τους ΕΠΟΠ – Οι πρώτες αποστρατείες το 2024
Νομοθετική παρέμβαση για τους ΕΠΟΠ θα κατατεθεί για να ρυθμιστούν τα ζητήματα που τους αφορούν. Αυτό ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη... Νομοθετική παρέμβαση για τους ΕΠΟΠ – Οι πρώτες αποστρατείες το 2024

Νομοθετική παρέμβαση για τους ΕΠΟΠ θα κατατεθεί για να ρυθμιστούν τα ζητήματα που τους αφορούν.

Αυτό ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας “Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις”.

“Άκουσα με προσοχή την κα. Σακοράφα που έκανε κάποιες εκτενείς αναφορές σε εκκρεμότητες που αφορούν τους ΕΠΟΠ”, είπε ο Πρωθυπουργός.



“Πράγματι, είναι σε γνώση μας το συγκεκριμένο ζήτημα. Το μελετάμε και εκτιμούμε ότι σύντομα θα μπορούμε να καταθέσουμε πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για να μπορούμε να ρυθμίσουμε και τα ζητήματα που τους αφορούν”, συμπλήρωσε.

Νωρίτερα η Βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα είχε πει στην ομιλία της ότι το θέμα της αποστρατείας των ΕΠΟΠ όταν συμπληρώσουν το 50ο έτος της ηλικίας τους “δεν προέκυψε σήμερα”

“Είναι αυτό πολιτική υπεύθυνου κράτους; Γιατί αρνείστε να αντιμετωπίσετε έγκαιρα το θέμα των ΕΠΟΠ; Το 2024 είναι του χρόνου! Ούτε με περιθώριο ενός μόνο έτους δεν έχετε ικανότητα πολιτικού σχεδιασμού και παρέμβασης; Πάλι σπασμωδικές απρογραμμάτιστες κινήσεις την τελευταία στιγμή; Ή και κατόπιν εορτής; Με συγχωρείτε κ. Υπουργέ, αλλά αυτό είναι έμπρακτη ομολογία κυβερνητικής ανεπάρκειας!”, σημείωσε.

Οι πρώτες αποστρατείες ΕΠΟΠ το 2024

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε πει κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ, στις 2 Φεβρουαρίου 2023, ότι οι πρώτες αποστρατείες ΕΠΟΠ που συμπληρώνουν το 50ο έτος της ηλικίας τους, είναι το 2024 και αφορούν δύο ΕΠΟΠ του Πολεμικού Ναυτικού.



“Οι πρώτες αποστρατείες ΕΠΟΠ λαμβάνουν χώρα το 2024 και αφορούν δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν έχουμε εφέτος. Το 2024 είναι οι πρώτες. Ο κύριος όγκος αρχίζει να προσμετράται από το 2025 και μετά. Είναι πλέον της τάξης μεγέθους εκατοντάδων. Αλλά είναι δύο του Πολεμικού Ναυτικού. Επομένως, ναι, πρέπει να αρχίσει η συζήτηση για να επιλυθεί αυτό το θέμα συνολικά. Το 2024 θα έχουμε, του χρόνου δηλαδή, τις πρώτες αποστρατείες. Καλό θα ήταν να έχουμε τελειώσει μέχρι τότε. Ναι, συμφωνώ. Αλλά κυρίως, ο κύριος όγκος έρχεται από το 2025 και μετά.”, είχε πει ο ΥΕΘΑ απαντώντας στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Τσίπρα.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας το φλέγον πρόβλημα αυτών που απολύονται το 2023. Άρα, μπορεί να υπάρξει κατ’ αρχάς μία προσωρινή παράταση να μην απολυθούν αυτοί οι άνθρωποι μέχρι να λυθεί τελεσίδικα το θέμα. Νομίζω όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σοβαρό πρόβλημα. Δηλαδή, ένας φτάνει 50 χρόνων, δουλειά δεν έχει και δεν παίρνει και σύνταξη, μπορεί να έχει οικογένεια, τι γίνεται. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει με κάθε τρόπο να λυθεί”, είχε πει ο Γιώργος Τσίπρας.

amyna.news

error: Content is protected !!