Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας σας καλεί στην δενδροφύτευση στα Παλούκια Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας σας καλεί στην δενδροφύτευση στα Παλούκια
Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας σας καλεί στην δενδροφύτευση που θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10:00 πμ στα Παλούκια και στη... Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας σας καλεί στην δενδροφύτευση στα Παλούκια

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας σας καλεί στην δενδροφύτευση που θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10:00 πμ στα Παλούκια και στη Σαλαμίνα.

Η προσπάθεια μας για αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του νησιού μας συνεχίζεται για 14η χρονιά. Η φετινή μας δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στα Παλούκια (νότια του Πάρκου Παλουκίων) και στη Σαλαμίνα (στο χώρο που γίνεται η λαϊκή αγορά). Τα φυτά που επιλέξαμε δένουν αισθητικά και κυρίως περιβαλλοντικά με τον χώρο και μένει η δική μας βοήθεια προκειμένου να γίνουν σύντροφοί μας στις βόλτες μας στη Σαλαμίνα.



Φέτος για πρώτη φορά ο ΠΕΡΙΒΟΣ θα δώσει τα δένδρα που θα φυτευτούν (περίπου 50) για υιοθεσία. Ο ανάδοχος του κάθε δένδρου θα είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα του για δύο χρόνια (πότισμα, στήριξη κλπ.) μέχρι αυτό να είναι ικανό να αναπτυχθεί μόνο του. Η αρωγή του ΠΕΡΙΒΟΣ προς τους ανάδοχους θα είναι συνεχής. Η επιτυχία του εγχειρήματος της υιοθεσίας θα μας δώσει τη δυνατότητα να φυτεύουμε κάθε χρόνο περισσότερα δένδρα, καθώς η χρονοβόρα φροντίδα τους θα μοιραστεί σε περισσότερα άτομα, δημιουργώντας παράλληλα στα μέλη του ΠΕΡΙΒΟΣ επιπλέον χρόνο για υλοποίηση περισσότερων δράσεων που θα οδηγήσουν στην επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων που αφορούν την ποιότητα ζωής μας.

Μέρος του κόστους αγοράς των δένδρων που θα φυτευτούν καλύφθηκε με χορηγία των:



-Φαρμακεία Διγενάκη

-Φαρμακείο Ελισάβετ Μαρούδη

τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Σας περιμένουμε με τα σκαπτικά σας εργαλεία και την όρεξή σας για ένα περιβάλλον περισσότερο πράσινο.

Σημείο συνάντησης: Χώρος Προσκοπισμού (Νότια Πάρκου Παλουκίων)

error: Content is protected !!