Μόνιμοι σε ΟΤΑ με Εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών Μόνιμοι σε ΟΤΑ με Εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών
Προσλήψεις σε όλη τη χώρα για όλες τις ειδικότητες των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ Σε πλήρη εφαρμογή του προγραμματισμού προσλήψεων, όπως τον ενέκρινε το αρμόδιο... Μόνιμοι σε ΟΤΑ με Εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών

Προσλήψεις σε όλη τη χώρα για όλες τις ειδικότητες των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ

Σε πλήρη εφαρμογή του προγραμματισμού προσλήψεων, όπως τον ενέκρινε το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του ΥΠ.ΕΣ., Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη,  απέστειλε “Επείγουσα Εγκύλιο” προς τους ΟΤΑ (δήμοι, περιφέρειες) προκειμένου αυτοί να υποβάλουν αιτήματα κάλυψης κενών θέσεων.



Η εγκύκλιος αυτή περιλαμβάνει τον αριθμό των μόνιμων θέσεων που θα διατεθούν στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. Μεταξύ άλλων προκύπτει ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προσληφθούν 3.355 μόνιμοι υπάλληλοι, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ, δικηγόροι, μουσικοί, διευθυντικά στελέχη κλπ.

Ωστόσο, όπως βλέπετε παρακάτω στο έγγραφο που αποκαλύπτει το workenter.gr, oι μόνιμες προσλήψεις για υποψηφίους ΠΕ και ΤΕ θα διενεργηθούν σύμφωνα με τα άρθρα 6 – 24, του ν. 4765/2021. Τα άρθρα αυτά αναφέρονται στον επικείμενο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό.



Για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ η επιλογή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας (προκηρύξεις Κ).

  • Σε δήμους και περιφέρειες θα διατεθούν 3.355 θέσεις τακτικού προσωπικού και 22 δικηγόρων – νομικών συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής
  • Έχει ήδη δοθεί η έγκριση του αρμόδιου υπουργείου
  • Από τις 3.355 προσλήψεις θα διατεθούν θέσεις για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
  • Για τις θέσεις ΔΕ και ΥΕ, που περιλαμβάνονται στις 3.355 προσλήψεις, θα κινηθεί από το ΑΣΕΠ η διαδικασία των προκηρύξεων “Κ” (σύστημα μορίων – σειρά προτεραιότητας)

Το σημαντικό είναι ότι μέσα στις 3.555 θέσεις υπάρχουν οι θέσεις που αφορούν στη Δημοτική Αστυνομία, καθώς και μόνιμες προσλήψεις του κλάδου Διεκπεραίωσης Πολιτών. Οι προσλήψεις για αυτή την ειδικότητα αφορούν τα ΚΕΠ και διενεργηθούν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.



Η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του ΥΠ.ΕΣ., Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, ζητά από τους φορείς, τους δήμους και τις περιφέρειες την “ταυτοποίηση” της κατηγορίας εκπαίδευσης με τη “λεκτική ονομασία των ειδικοτήτων“, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων.

Η γ.γ. ορίζει ως αποκλειστική ημερομηνία, για αυτή την “ταυτοποίηση”, την 7η Μαρτίου, ώρα 23:00.

Η εγκύκλιος αυτή καταδεικνύει ότι ένας σημαντικός αριθμός μόνιμων θέσεων θα διατεθεί σε δήμους και περιφέρειες μέσω της προκήρυξης 2Γ/2022.

Συνεπώς, για δύο χρόνια και μέχρι να γίνει ο επόμενος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός, οι μόνιμες θέσεις που θα προκηρύσουν οι ΟΤΑ για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ θα αφορούν μόνο τους επιτυχόντες των επικείμενων εξετάσεων.

error: Content is protected !!