Το μετέωρο βήμα του πελαργού και το αδιέξοδο της “εισήγησης” Το μετέωρο βήμα του πελαργού και το αδιέξοδο της “εισήγησης”
της Υβόνης Αραβανή Φίλε Θανάση, επαναλαμβάνομαι και δεν το συνηθίζω. Ξανά θα πω, “κι εκεί που αχνοφαινόταν, ότι ήσουν ο μόνος, ίσως, με πολιτική... Το μετέωρο βήμα του πελαργού και το αδιέξοδο της “εισήγησης”

της Υβόνης Αραβανή

Φίλε Θανάση, επαναλαμβάνομαι και δεν το συνηθίζω.

Ξανά θα πω, “κι εκεί που αχνοφαινόταν, ότι ήσουν ο μόνος, ίσως, με πολιτική συνέχεια” ήρθε η ασφυκτική εισήγηση του δημάρχου.

Με όνομα βαρύ του τόπου, που πρέπει να ταυτίζεται με τον ταλαντούχο, τον ακούραστα δημιουργικό, τον “μπροστάρη” της κοινωνίας κι όχι με το παιδί της “λάντζας”. Ίσως να αποπειράθηκες να “γράψεις ιστορία” αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να “σπάσεις αυγά ” . Τι απογοήτευση να εγκλωβίζεσαι σε ρόλους κομπάρσου. Η ζωή, το μέλλον σου και η δυναμική της δικής σου άποψης, δεν προκύπτει από συνταγές και υποδείξεις.

Τη διαδρομή την ορίζεις, την διεκδικείς, με τόλμη κι όχι μέσα από μωροφιλοδοξίες με φόντο την στήριξη. Να θες να πετάξεις και να μη σ’ αφήνουν. Την επόμενη φορά, σκέφτεσαι, έχω καιρό..

Κι έρχεται ο καιρός και ανακαλύπτεις ότι η “κατρακύλα” σε πήρε μαζί της και το παρελθόν εκδικείται, σε περιμένει στη γωνία. Καθένας θεωρείται παρόμοιος με αυτούς που συναναστρέφεται .Το να επιχειρείς να σβήσεις ό,τι είπες και ό,τι έπραξες είναι το ίδιο με προσπάθεια απαλλαγής από τη σκιά σου. Αυτό που μετράει είναι αυτό που μένει, κι αυτό που μένει είναι αυτό που δεν τόλμησες. Να είσαι ο εαυτός σου.

Εκλογές έρχονται.. Κάθε εμπόδιο για καλό του “άλλου”…

  • Η Υβόνη Αραβανή είναι ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Σαλαμίνας
error: Content is protected !!