ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΘΙΚΟ!!! ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΘΙΚΟ!!!
του Μάνου ΔερτούζουΔημοτικός Σύμβουλος Επανειλημμένως τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και με άρθρα μου , αναφέρω ότι η Δημοτική αρχή προβαίνει σε αναθέσεις... ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΘΙΚΟ!!!

του Μάνου Δερτούζου
Δημοτικός Σύμβουλος

Επανειλημμένως τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και με άρθρα μου , αναφέρω ότι η Δημοτική αρχή προβαίνει σε αναθέσεις μετά από διαγωνισμό με έκπτωση 1% και με μοναδικό ένα ανάδοχο στο τέλος του διαγωνισμού. Δηλαδή στον διαγωνισμό συμμετείχαν 2 και ο ένας αποχώρησε στην πορεία προτού ανοίξει η προσφορά.

Έχω αναφέρει ένα παράδειγμα , συγκεκριμένα το έργο της αποχέτευσης Αμπελακίων, όπου ο ανάδοχος το 2013 έδωσε έκπτωση 35% και για το ίδιο έργο το 2023 ( προέκταση της Αποχέτευσης Αμπελακίων ) αξίας 1.500.000 ευρώ, άλλος ανάδοχος έδωσε έκπτωση 1%!!!!

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ο ανάδοχος το 2013 θα έκανε το ίδιο έργο με 975.000 και το 2023 το κάνει το ίδιο έργο άλλος ανάδοχος 1.485.000.!!!!

Στην πρώτη περίπτωση , εάν ο συλλογισμός είναι σωστός , θεωρητικά πάντοτε, έχουμε κέρδος του δήμου κατά 525.000 ευρώ!!!

Η διαδικασία έκπτωσης 1% σε ένα έργο είναι μία πράξη νόμιμη; Ναι δυστυχώς η διαδικασία αυτή θεωρείται νόμιμη.

Το νόμιμο είναι πάντοτε και ηθικό; Ασφαλώς όχι

Εάν σήμερα υπάρχει ένα κύμα κατακραυγής στους πολιτικούς που έχει σαν αποτέλεσμα την απαξίωση της πολιτικής και κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών, είναι και από παρόμοιες ενέργειες πολιτικών της Κεντρικής εξουσίας αλλά και των Δήμων.

Μπορεί η διαδικασία του πιο πάνω διαγωνισμού να είναι νόμιμη, αλλά έχει υποστεί πλήγμα η εμπιστοσύνη των πολιτών αφού εισέρχονται ερωτηματικά στους πολίτες.

Είναι αυτό που επαναλαμβάνουμε πάντοτε ότι « Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται.»

Αντί λοιπόν ο κ. Δήμαρχος να βρίζει τόσο εμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο οποίος εκφράζω την πολιτική μου άποψη και θέση δημόσια , όσο και τους απλούς πολίτες, οικογενειάρχες και πετυχημένους επιστήμονες που δημοσιοποιούν τις απόψεις τους, σε παρόμοιες αναθέσεις και ενέργειες, καλό θα είναι να καταλάβει ότι:

Ο άρχων του τόπου θα πρέπει να δίνει το παράδειγμα και κάθε ενέργεια του στην άσκηση των καθηκόντων του να συμπορεύεται πρωτίστως με την ηθική της πολιτικής.

Ο Δήμαρχος του τόπου δεν θα πρέπει να ταμπουρώνεται, να πανηγυρίζει και να βρίζει χυδαία τους πολιτικούς του αντιπάλους , πίσω από την νομιμότητα μιας ενέργειας, αλλά πρωτίστως να ταμπουρώνεται πίσω από την ηθική της συγκεκριμένης ενέργειας , διότι το ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΟΜΙΜΟ σε αντίθεση με το νόμιμο το οποίο δεν είναι πάντοτε ηθικό.

Δεν μπορεί ο Δήμαρχος ενός τόπου ο οποίος πρέπει να είναι παράδειγμα ήθους και πολιτικής ευπρέπειας, σε οποιαδήποτε διαφορετική πολιτική άποψη από την δική του η οποία εκφράζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο , να βρίζει με το χειρότερο τρόπο ακόμη και τους απλούς πολίτες οι οποίοι «τα παίρνουν» για να τον κατηγορούν.

Η συνεχιζόμενη απρεπή πολιτική συμπεριφορά του Δημάρχου που ξεπέρασε κάθε όριο στο διάστημα της Δημαρχείας του και θα παραμείνει αρνητικό παράδειγμα για το μέλλον , την αφήνω στην κρίση σας.

Τελειώνοντας εκφράζω πρωτίστως την απορία μου και συγχρόνως την βαθειά μου λύπη , πως είναι δυνατόν ξαφνικά ένα ισχυρός πολιτικός παράγοντας που τον θαύμαζε ο κόσμος για τον τεκμηριωμένο αντιπολιτευτικό του λόγο όχι απλά να σιγήσει, αλλά να φθάσει στο σημείο τον τελευταίο χρόνο να στηρίζει όλες τις ενέργειες και αποφάσεις της Δημοτικής αρχής και από δεινή αντιπολίτευση που ασκούσε να φέρεται ως μέλος της συμπολίτευσης;

error: Content is protected !!