Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ  την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ  την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ  την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ... Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ  την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ  την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ  και στο απεργιακό συλλαλητήριο 

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ στις 11.00 π.μ.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Σαλαμίνας και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σαλαμίνας. 

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη , οι τουλάχιστον 57 νεκροί και οι 4 τραυματίες που δίνουν μάχη στην ΜΕΘ να κρατηθούν στην ζωή αλλά και τα ψυχικά τραύματα όσων επέζησαν, δεν αφήνουν την οργή να κοπάσει. 

Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές όλης της Χώρας , πενθούμε και απαιτούμε την απόδοση ευθυνών και διαφάνεια στην έρευνα, ώστε όλα όσα απέκρυπταν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις να βγουν στο Φώς. 

Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δεν θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στην λήθη. 

Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. 

Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών. 

Οι νεκροί συνάδελφοι μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με τον θάνατο τους  όχι μόνο  αποκαλύπτουν όλα όσα κάποιοι επιμελώς απέκρυπταν διαχρονικά, δηλαδή τις ευθύνες των Κυβερνήσεων και την συστηματική υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών, αλλά φέρνουν στο Φώς και το μακάβριο άθροισμα του μακρύ καταλόγου των νεκρών εργαζομένων που απώλεσαν την ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια στην Χώρα μας. 

Ο Σιδηρόδρομος εξακολουθεί να είναι ένα μεταφορικό μέσο με εξόχως ταξικά χαρακτηριστικά. Ως επί το πλείστον εξυπηρετεί τις μετακινήσεις  των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών ανθρώπων με τα χαμηλά ή και ανύπαρκτα εισοδήματα.

Συλλογικό αίτημα όλων των πολιτών είναι οι υπηρεσίες μετακίνησης, που είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό, να υπηρετούν με ασφάλεια και σεβασμό την υγεία και την ασφάλεια κοινού και εργαζομένων. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

1.’Άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών. 

2.Δημόσιες, σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές. 

3.Μέτρα αυστηρού ελέγχου των κανόνων ασφαλείας.

4.Συνευθύνη του Κράτους και της Εργοδοσίας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. 

5.Άμεση επαναλειτουργία με αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και λήψη μέτρων για την ασφαλή αναδρομολόγηση των αρτηριακών και εμπορικών αμαξοστοιχιών. 

6.Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου. 

7.Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές. 

8.’Αμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ

error: Content is protected !!