ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ -ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ -ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
της Υβόνης Αραβανή Δημοτική Σύμβουλος  Από την αδιαφορία στην απαξίωση σε βάρος της ασφάλειας του πολίτη. Η δημοτική αρχή, έχοντας ήδη μία ανεκτέλεστη απόφαση Δημοτικού... ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ -ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

της Υβόνης Αραβανή
Δημοτική Σύμβουλος 

Από την αδιαφορία στην απαξίωση σε βάρος της ασφάλειας του πολίτη.

Η δημοτική αρχή, έχοντας ήδη μία ανεκτέλεστη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου από 30/01/2020 για μεταστέγαση του πυροσβεστικού κλιμακίου Σαλαμίνας, ακόμη δεν έχει βρει λύση, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να στεγάζονται σε άθλιες – απαράδεκτες συνθήκες, τόσο σε κτηριακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο καθημερινής διαβίωσης.

Κι αντ’ αυτού, αντί να αναληφθεί η ευθύνη που έχουν, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας στην βελτιώση των συνθηκών , των ανθρώπων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πρώτη γραμμή, την 2/3/2023 έφεραν ένα κοντέινερ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κλίνες, το οποίο είναι εντελώς ακατάλληλο προς χρήση. 

Πρόκειται για ένα μεταχειρισμένο, από κάποια δομή προσφύγων, σε άθλια κατάσταση, με άπειρες κατσαρίδες, κατεστραμμένο πραγματικά. Εικόνες ντροπής, με μυρωδιά που δυστυχώς η φωτογραφία δεν μπορεί να την αποτυπώσει. 

Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για προσπάθεια εξευτελισμού, όχι μόνο για την άθλια κατάσταση του εν λόγω κοντέινερ αλλά επειδή κάποιοι έβαλαν άτομα από το ίδιο το κλιμάκιο, να το καθαρίσουν κιόλας. 

Φυσικά ούτε λόγος, έως σήμερα τουλάχιστον, για σύνδεση με ηλεκτρικό, νερό και αποχέτευση. 

 Αλλά τι να περιμένει κανείς από μία δημοτική αρχή, που δεν επενδύει στην πρόληψη, αφού στον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε για το έτος 2023 τα κονδύλια για πυροπροστασία είναι της τάξεως από 0€ έως 1000€, καθώς και ανύπαρκτα εντελώς, κονδύλια για 8μηνες συμβάσεις πυροπροστασίας.

 Κε Παναγόπουλε και κε Νάννο, μόνο ντροπή θα πρέπει να νιώθετε, γι αυτές τις εικόνες και τις παραλείψεις σας.

 Η πολιτική σας ανεπάρκεια δεν είναι μόνο εντυπωσιακή αλλά και επικίνδυνη.

 Εργαστείτε επιτέλους σοβαρά, θυσιάζοντας τις επικοινωνιακές σας επιδόσεις υπέρ της ασφάλειας των πολιτών και κυρίως στην αναβάθμιση, σε κάθε επίπεδο, του κλιμακίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σαλαμίνας.

 Μην ευτελίζετε και μην εμπαίζετε τους ανθρώπους, εκείνους που προσφέρουν, με τον ποιο χυδαίο τρόπο.

 Μην ευτελίζετε και μην εμπαίζετε τους ανθρώπους, εκείνους που προσφέρουν, με τον ποιο χυδαίο τρόπο.

Κι αν λόγω πολιτικής ανικανότητας, δεν είστε επαρκείς, ακυρώστε τις ανεκτέλεστες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες εκτός από την ανάδειξη της ανεπάρκειας σας και την παράβαση καθήκοντος την οποία ενδέχεται να κατηγορηθείτε, θα βαρύνουν την επόμενη δημοτική αρχή.

Οι μόνοι “συκοφάντες” σας είναι οι πράξεις σας ή μάλλον, η απραξία σας.

Ελπίζω ότι η πολιτική δειλία σας, δεν θα υπερισχύσει προσπαθώντας να αποποιηθείτε των ευθυνών σας.

Σας επισημαίνω για την αίτηση στατικότητας, που έχει κατατεθεί και αναμένω την έκθεση καταλληλότητας του κτιρίου, καθώς είστε υπεύθυνοι για την στέγαση του κλιμακίου.

Σας θυμίζω ότι στην ταράτσα του παλαιού αυτού κτιρίου, όπου σύμφωνα με τον αντισεισμικό κανονισμό, ανήκει στην κατηγορία Σ4, δηλαδή ζωτικής σημασίας κατά την διάρκεια σεισμού και μετά από αυτόν, υπάρχουν 3 δεξαμενές με συνολικό βάρος 7 τόνων, που αποθηκεύεται το καύσιμο των οχημάτων του σώματος. 

Σας θυμίζω επίσης, τις δύο πιστοποιημένες ομάδες εθελοντών πολιτικής προστασίας που υπάρχουν στη Σαλαμίνα, ΔΑΚ και ΕΣΣΑΚ, για την κάλυψη των αναγκών και συνεργασίας, τις οποίες δεν υποστηρίζετε, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις επικουρικές ανάγκες της πυροσβεστικής, 

καθώς επίσης την ενεργοποίηση από το μητρώο του δήμου των πολιτών που έχουν δηλώσει εθελοντές πολιτικής προστασίας και ποτέ δεν ασχοληθήκατε.

Επειδή σε τέτοια σοβαρά θέματα δεν υπάρχει χρόνος να “λογαριαστούμε” μετά, εμείς θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο σημαντικό αυτό θέμα, που αφορά την αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου Σαλαμίνας, με έργα και όχι ψεύτικες υποσχέσεις και λαμπερές φωτογραφίες.

Εμείς θα είμαστε εδώ, για την αποτίμηση των ενεργειών σας και να ενημερώνουμε τους δημότες.

Καλοκαίρι έρχεται…

error: Content is protected !!