«Ασφάλεια Σχολικών Μονάδων – Ιδιοκτησιακό Καθεστώς – Ομαλή λειτουργία» «Ασφάλεια Σχολικών Μονάδων – Ιδιοκτησιακό Καθεστώς – Ομαλή λειτουργία»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μετά την απόρριψη της αίτησης του Δήμου Σαλαμίνας από το Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης του ΠΕΠ Αττικής για το 1ο  & το 2ο... «Ασφάλεια Σχολικών Μονάδων – Ιδιοκτησιακό Καθεστώς – Ομαλή λειτουργία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την απόρριψη της αίτησης του Δήμου Σαλαμίνας από το Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης του ΠΕΠ Αττικής για το 1ο  & το 2ο  ΓΕΛ Σαλαμίνας λόγω κυρίως του καθεστώς ιδιοκτησίας αλλά και άλλων τεχνικών θεμάτων, ανακύπτουν σοβαρά προβλήματα για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων .

Η έλλειψη της επαρκούς ποσότητας πετρελαίου στην πρόσφατη κακοκαιρία σε κάποιες σχολικές μονάδες, θέτουν και θέματα λειτουργικότητας των σχολείων.

Παρότι επανειλημμένως  έχουμε ζητήσει ενημέρωση από την απερχόμενη δημοτική αρχή για το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των σχολικών μονάδων,  δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι απαραίτητο για να μπορέσουν τα σχολεία να μπουν σε προγράμματα βελτίωσης των υποδομών τους!

Η καταλληλόλητα των σχολικών κτιρίων ,η αντισεισμική τους προστασία αλλά και η πυρασφάλεια τους, είναι βασικές προϋποθέσεις για να λειτουργούν τα σχολεία μας με ασφάλεια .Επίσης η απρόσκοπτη λειτουργία τους και η άψογη συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές είναι βασική υποχρέωση του Δήμου.

Η δημοτική  μας  Παράταξη αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων όλων των σχολείων, ώστε να καταγράψει όλα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων, να τα αποτυπώσει στο πρόγραμμα της και να αναζητήσει λύσεις .

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί επιστολή -πρόσκληση σε όλους τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων πάνω στα παραπάνω θέματα.  

Τα σχολεία πρέπει να αναβαθμίζονται κτηριακά, να είναι ασφαλή και να λειτουργούν άψογα !!!

Είναι υποχρέωση του Δήμου και δικαίωμα των παιδιών και των εκπαιδευτικών!!

error: Content is protected !!