Εκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο – Στα 15,9 δισ. η ζήτηση Εκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο – Στα 15,9 δισ. η ζήτηση
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ζήτηση ιστορικά για ελληνικά ομόλογα 5ετούς διάρκειας Εκλεισε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του πενταετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ και η ζήτηση... Εκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο – Στα 15,9 δισ. η ζήτηση

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ζήτηση ιστορικά για ελληνικά ομόλογα 5ετούς διάρκειας

Εκλεισε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του πενταετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ και η ζήτηση από εγχώριους και ξένους επενδυτές διαμορφώθηκε στα 15,9 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ζήτηση ιστορικά για ελληνικά ομόλογα 5ετούς διάρκειας.



Η αρχική καθοδήγηση που δόθηκε στους επενδυτές σε ό,τι αφορά το επιτόκιο ήταν 95 μονάδες βάσης πάνω από τα mid swaps, δηλαδή 3,97% και μειώθηκε στις 90 μονάδες βάσης πάνω από τα mid swaps ή 3,92% .

Πάντως μέχρι να γίνει η εκκαθάριση των προσφορών (clearing), η απόδοση θα εξαρτηθεί από το mid swaps και μπορεί να υποχωρήσει και κάτω από το 3,9% , δηλαδή μεταξύ 3,85-3,9% όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ενημέρωση.



Στο επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί και το ποσό που θα αντλήσει το ελληνικό δημόσιο και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα είναι πέριξ των 2,5 δισ. ευρώ.

imerisia.gr

error: Content is protected !!