Εκλογές 2023: Τι θα γίνει με τα σχολεία – Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν Εκλογές 2023: Τι θα γίνει με τα σχολεία – Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν
Τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω από Πάσχα από την Παρασκευή, 7 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία σταματούν τα μαθήματα σε νηπιαγωγεία,... Εκλογές 2023: Τι θα γίνει με τα σχολεία – Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν

Τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω από Πάσχα από την Παρασκευή, 7 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία σταματούν τα μαθήματα σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια για δύο εβδομάδες και θα ανοίξουν μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου 2023.



Από την ώρα όμως που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών, οι οποίες θα γίνουν στις 21 Μάϊου και τα σχολεία δεν θα έχουν τελειώσει, οι μαθητές έχουν αρχίσει να ψάχνουν ποιες ημέρες θα είναι κλειστά.

Τα σχολεία που γίνονται εκλογικά κέντρα κλείνουν την Παρασκευή προ των εκλογών, για την προετοιμασία του χώρου, ενώ παραμένουν κλειστά και την επομένη των εκλογών, ημέρα Δευτέρα.

  • Την Παρασκευή 18 Μαΐου
  • Τη Δευτέρα 22 Μαΐου


Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και με απόφαση και ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Την ίδια ώρα και όπως έχει γίνει γνωστό τα σχολεία είναι προγραμματισμένο να κλείσουν για καλοκαίρι στις παρακάτω ημερομηνίες:



  • Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023
  • Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
  • Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

eleftherostypos.gr

error: Content is protected !!