Με άρωμα Ελλάδας ο 93ος Διεθνής Μαραθώνιος της Σεούλ Με άρωμα Ελλάδας ο 93ος Διεθνής Μαραθώνιος της Σεούλ
Πρωτότυπα μετάλλια από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας απενεμήθησαν στους νικητές του φετινού Διεθνούς Μαραθωνίου της Σεούλ, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 35.000 αθλητές... Με άρωμα Ελλάδας ο 93ος Διεθνής Μαραθώνιος της Σεούλ

Πρωτότυπα μετάλλια από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας απενεμήθησαν στους νικητές του φετινού Διεθνούς Μαραθωνίου της Σεούλ, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 35.000 αθλητές από 43 χώρες. Μάλιστα, η απονομή στους τρεις πρώτους νικητές έγινε από την Ελληνίδα πρέσβη στη Σεούλ, Αικατερίνη Λούπα, κατά την τελετή λήξης του 93ου Διεθνούς Μαραθωνίου της Σεούλ «Seoul International Marathon».

Η Ελληνίδα πρέσβης, μαζί με την υπουργό Πατριωτών και Βετεράνων και τον εκπρόσωπο του Εθνικού Κοινοβουλίου της Κορέας, τους διοργανωτές και τους χορηγούς, καθώς και τον Γάλλο ομόλογό της, παρευρισκόταν στην εξέδρα των επισήμων στην τελετή έναρξης του Μαραθωνίου, κατά την οποία παρέλασαν οι 22 σημαίες των χωρών που συμμετείχαν στον πόλεμο της Κορέας. Συμβολικά, οι δρομείς έφεραν ειδικό σήμα για την επέτειο των 70 χρόνων από τη λήξη του πολέμου στην Κορέα και την ανεξαρτησία της χώρας.



Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πρεσβεία στη Σεούλ, στόχος ήταν να γίνει ευρέως γνωστή η ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου και η προώθηση των ουσιαστικών μηνυμάτων του συγκεκριμένου αθλητικού γεγονότος που συνδέονται με την προέλευσή του και την ιστορία της χώρας μας. Ως εκ τούτου, βάσει των ίδιων πληροφοριών, κατόπιν επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας, ο ΣΕΓΑΣ ανταποκρίθηκε στο αίτημά της για την αποστολή πρωτότυπων μεταλλίων από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, σχετικών διπλωμάτων και προωθητικού υλικού. Επίσης, αναφέρουν πως η πρεσβεία μερίμνησε τόσο για την ενημέρωση των δημοσιογράφων όσο και των αθλητικών ομοσπονδιών στην Κορέα για την περαιτέρω προβολή του διεθνούς γεγονότος.



Επισημαίνεται ακόμα ότι δεδομένου ότι στην Κορέα εορτάζονται, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, τα 70 χρόνια από τη λήξη του πολέμου και την ανεξαρτησία της χώρας, με πλήθος επισήμων εκδηλώσεων που διοργανώνει το υπουργείο Πατριωτών και Βετεράνων, η ελληνική πρεσβεία στη Σεούλ ζήτησε και τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργείου, ώστε ταυτόχρονα με την προβολή της ιστορίας του Μαραθωνίου να προβληθεί και η συνεισφορά της Ελλάδας στον πόλεμο της Κορέας. Διευκρινίζεται ότι με αυτό τον τρόπο, ο Μαραθώνιος περιελήφθη στο επίσημο πρόγραμμα των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων και ως εκ τούτου προβάλλεται η χώρα και η συμμετοχή της στον Πόλεμο του 1950 – 53.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Σεούλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1931, είναι ο παλαιότερος Μαραθώνιος στην Ασία που διεξάγεται αδιάλειπτα.



Η ανωτέρω αθλητική διοργάνωση, με την ουσιαστική συμμετοχή της χώρας μας, αποτυπώθηκε στον τοπικό τύπο (σε πλήθος εφημερίδων και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων), καθώς και στα τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την πρεσβεία. Χαρακτηριστικά πληθώρα δημοσιευμάτων και πρωτοσέλιδων αναφέρονται στον Μαραθώνιο χαρακτηρίζοντας τον ως μεγαλειώδη διοργάνωση και παρατίθενται πληροφορίες για τα αυθεντικά ελληνικά μετάλλια, τα οποία χαρακτηρίζονται ως αποκορύφωμα της επιτυχούς διοργάνωσης. Επίσης, αναφέρουν ότι το τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο είχε τα δικαιώματα κάλυψης του Μαραθωνίου, είχε 500.000 τηλεθεατές, κατά τις ώρες του αγώνα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!