Παράδοση εξοπλισμού για την ανακύκλωση βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμο Ασπροπύργου Παράδοση εξοπλισμού για την ανακύκλωση βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμο Ασπροπύργου
1/4/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παράδοση εξοπλισμού για την ανακύκλωση βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμο Ασπροπύργου Γ. Πατούλης: «Ο Δήμος Ασπροπύργου αποτελεί... Παράδοση εξοπλισμού για την ανακύκλωση βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμο Ασπροπύργου

1/4/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράδοση εξοπλισμού για την ανακύκλωση βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμο Ασπροπύργου

Γ. Πατούλης: «Ο Δήμος Ασπροπύργου αποτελεί ένα δυνατό κρίκο στο όραμά μας να ενισχύσουμε την ανακύκλωση και  να δημιουργήσουμε μια “πράσινη” Περιφέρεια»

Με συνολικά 2 απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 600 καφέ κάδους έχει ενισχυθεί ο Δήμος Ασπροπύργου από την Περιφέρεια Αττικής, με τη χθεσινή παράδοση επιπλέον εξοπλισμού για την ανακύκλωση. Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Ο εξοπλισμός παραδόθηκε στον Δήμαρχο Ν. Μελετίου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον οποίο συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος. Παρόντες ήταν επίσης  οι Αντιδήμαρχοι Π. Σαββίδης, Ν. Ψωμιάδης, Δ. Παπαδόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ε. Ρεστέμης και ο Πρόεδρος ΚΕΔΑ Τ. Παπαδόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παραδίδοντας τον εξοπλισμό, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για τη βελτίωση των ποσοστών Ανακύκλωσης, που βασίζεται στη συνεργασία των δήμων και στη συμμετοχή των πολιτών ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη το νέο μοντέλο διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ανέφερε επιπλέον, τα εξής:

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στον Ασπρόπυργο, με τον πολύ έμπειρο δήμαρχο Νίκο Μελετίου, που έχει αποδείξει εδώ και καιρό τη διάθεσή του να συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια της ανακύκλωσης, εδώ και ένα χρόνο που παρέλαβε το πρώτο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο για τα απόβλητα. Σήμερα παραδίδουμε άλλο ένα απορριμματοφόρο της ίδιας ποιότητας και για τον ίδιο σκοπό, εξοπλίζοντας τον Ασπρόπυργο και δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει τη διαλογή των βιοαποβλήτων από την πηγή. Μαζί με την πρώτη δόση εξοπλισμού έχουν δοθεί γύρω στους 600 κάδους μικρούς και μεγάλους και εδαφοβελτιωτικό υλικό, που προκύπτει από την ανακύκλωση. Ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη για τις πόλεις και για τους πολίτες. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου. Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία για όλους μας προκειμένου να γίνουμε ένας κρίκος αυτής της σημαντικής προσπάθειας για τη δημιουργία της Πράσινης Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας που πρώτη έχει κάνει ένα συγκεκριμένο, συγκροτημένο, στρατηγικό πρόγραμμα για να μπορέσει να διαχειριστεί τα βιοαπόβλητα ενισχύοντας έτσι την δυνατότητα να μη θάβουμε τα σκουπίδια μας. Συνεχίζουμε. Είμαι αισιόδοξος γιατί πάνω από όλα οι ίδιοι οι δήμαρχοι οι ίδιες οι δημοτικές αρχές και τελικά οι ίδιοι οι πολίτες έχουν πειστεί για αυτό μας το εγχείρημα.

Δήμαρχος Ασπροπύργου, Ν. Μελετίου

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραλάβουμε το δεύτερο ειδικό απορριμματοφόρο το οποίο θα το χρησιμοποιήσουμε για την αποκομιδή των βιοαποβλήτων. Θα έλεγα ότι σε αυτή η θητεία μου ήμουνα τυχερός διότι στο τιμόνι της περιφέρειας ήταν ο Γιώργος ο Πατούλης που είχαμε πολλά χρόνια γνωριμίας και συνεργασίας. Προσπάθησε ώστε να βοηθήσει και η περιφέρεια να επιτύχουμε κάποιους στόχους που, όχι μόνο έχουν μπει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα πρέπει και εμείς να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η κλιματική αλλαγή δεν έρχεται μόνη της. Εάν εμείς δεν κάνουμε το χρέος μας προς τη γη που πατούμε, δηλαδή, το πιο απλό, αυτά τα οποία μπορούνε να ανακυκλωθούν από τα σκουπίδια μας που κατά χιλιάδες τόνους έρχονται σε καθημερινή βάση στη χωματερή του Θριασίου, της Φυλής, αν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, να τα ανακυκλώσουμε και να τα εκμεταλλευτούμε πάλι, δυστυχώς κάθε μέρα μας θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Την προσπάθεια αυτή, οι δήμαρχοι την έχουμε υιοθετήσει και προσπαθούμε και εμείς για το καλύτερο. Είναι μεγάλη η βοήθεια που προσφέρει στους δήμους με την ενίσχυση με απορριμματοφόρα σε εποχές που δεν έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε μόνοι μας, αλλά και ειδικούς κάδους ώστε να επιτύχουμε τους στόχους. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία σοβαρή δουλειά, γιατί όπως γνωρίζετε είμαι πολλά χρόνια και εγώ στην αυτοδιοίκηση, είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία σοβαρή δουλειά στην ανακύκλωση ειδικότερα των βιοαποβλήτων και πιστεύω πως και οι δημότες μας θα κάνουν το χρέος τους γιατί πέρα από τη βοήθειά της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ με την προμήθεια των εργαλείων, θα πρέπει και οι ίδιοι να κάνουν το χρέος τους ώστε να βοηθήσουν στην ανακύκλωση και να μην πετάμε βιοαπόβλητα στη χωματερή διότι και χώρος δεν υπάρχει αλλά και δυστυχώς επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Ως Δήμος και δημοτικό συμβούλιο σας ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε να συνεχίσετε έτσι, τα αποτελέσματα έρχονται τα βλέπετε και εσείς, ότι η προσπάθεια αυτή πιάνει τόπο και εμείς, να είστε σίγουροι όλοι οι Δήμοι πιστεύω αλλά εγώ μίλαγα για τον Ασπρόπυργο θα ακολουθήσουμε τις ιδέες σας και πρακτικά θα συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται για όλη την Αττική, για μία πράσινη Αττική. Ευχαριστούμε πολύ.

Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος

Είναι μία σημαντική μέρα σήμερα όχι μόνο για τον Ασπρόπυργο αλλά και για όλη τη δυτική Αττική, ήδη μπήκε ένας άλλος κρίκος στην πράσινη μετάβαση την οποία έχει οραματιστεί ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης από την πρώτη μέρα της διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής. Η Δυτική Αττική έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Αττικής αυτή την βοήθεια και για αυτό το λόγο κάθε Δήμος της Δυτικής Αττικής έχει πάρει ήδη από ένα απορριμματοφόρο και ήδη ξεκινάει ο δεύτερος γύρος με την παροχή δεύτερων απορριμματοφόρων και άλλων κάδων για τη συλλογή βιοαποβλήτων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποστηρίξουμε και ως Πολιτεία, Περιφέρεια, ως Δημοτικές αρχές και ως πολίτες αυτή την προσπάθεια και ότι όλοι ξέρουμε ότι η χωματερή πρέπει να κλείσει και με την επόμενη διοίκηση Πατούλη θα κλείσει. Ευχαριστώ πολύ.

Δείτε σχετικό βίντεο: https://youtu.be/LZ4ghamwRdI

error: Content is protected !!