ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πρόλαβα δεν πρόλαβα να μιλήσω για τις νέες διατροφικές μας εξελίξεις, -με τα πρωτεϊνούχα σκευάσματα εξ’ εντόμων-, και σήμερα διαβάζω... ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πρόλαβα δεν πρόλαβα να μιλήσω για τις νέες διατροφικές μας εξελίξεις, -με τα πρωτεϊνούχα σκευάσματα εξ’ εντόμων-, και σήμερα διαβάζω πως η Ιταλία, αρνείται να τα αποδεχθεί και μάλιστα διά νόμου.

Καθένας φυσικά έχει τη γνώμη του και η ιταλική Κυβέρνηση ενέκρινε την περασμένη Τρίτη ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει την παραγωγή και τη χρήση τροφίμων και ζωοτροφών που παρασκευάζονται στο εργαστήριο, καθώς η χώρα προσπαθεί να διατηρήσει την ιταλική διατροφική κληρονομιά και να απομακρυνθεί από τις συνθετικές επιλογές.



Πρόκειται, όπως ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιτα σε ένα «tweet» την επόμενη ημέρα, για «Μία μάχη των πολιτισμών. Για την υπεράσπιση της υγείας των πολιτών, του παραγωγικού μας μοντέλου, της ποιότητάς μας, του πολιτισμού μας, πολύ απλά της διατροφικής μας κυριαρχίας».

Συνεχίζοντας δε, να αναφέρεται στην απαγόρευση πρόσθεσε πως «Η Ιταλία είναι το πρώτο έθνος στον κόσμο που λέει όχι στα συνθετικά τρόφιμα».

Επιπροσθέτως, η απόφαση  αυτή, ορίζει και την επιβολή προστίμου έως 60.000 ευρώ για τη μη συμμόρφωση, αλλά και στέρηση οικονομικών ενισχύσεων για τρία χρόνια, σε όποια εταιρεία δεν συμμορφωθεί με τον νέο νόμο.



Εάν, τώρα,  το κοινοβούλιο εγκρίνει την πρόταση, τα τρόφιμα που παράγονται από καλλιέργειες κυττάρων ή ιστούς που προέρχονται από σπονδυλωτά ζώα δεν θα επιτρέπονται στη χώρα.

Διαφωνούν, από την άλλη πλευρά, ορισμένες ΜΚΟ, οι οποίες, τάσσονται υπέρ της κλιματικής αποκατάστασης, καθώς τα τετράποδα μολύνουν, όπως εικάζεται, την ατμόσφαιρα, ενώ άλλες διατρανώνουν την άποψή τους να μην σφάζονται απάνθρωπα τα ζώα, προκειμένου να απολαμβάνουμε το κρέας τους, εμείς οι άνθρωποι.



Αναμφισβήτητα και έχουν δίκιο, ενώ αναμένονται και οι αντιδράσεις αυτών που υπερασπίζονται το ευ ζην των εντόμων. 

error: Content is protected !!