Στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών για την Μεγάλη Περιφορά του Επιταφίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης Στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών για την Μεγάλη Περιφορά του Επιταφίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
15/4/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών για την Μεγάλη Περιφορά του Επιταφίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια... Στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών για την Μεγάλη Περιφορά του Επιταφίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

15/4/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών για την Μεγάλη Περιφορά του Επιταφίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε χθες το βράδυ η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών. Η Ακολουθία πραγματοποιήθηκε Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β, ενώ ακολούθησε η Έξοδος του Επιταφίου και η περιφορά σε Μητροπόλεως, Όθωνος, Λεωφ. Αμαλίας, Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Β. Γεωργίου, Ερμού, Ευαγγελιστρίας.  

Η Μεγάλη Περιφορά και Ακολουθία πραγματοποιήθηκαν με μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής και της  ΑΣΔΥΣ. Στην Ακολουθία, παρέστη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, εκπρόσωποι της Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας, αλλά και πλήθος πιστών.

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  δήλωσε: 

«Με θρησκευτική ευλάβεια και  ταπεινότητα, γινόμαστε κοινωνοί της κορύφωσης του Θείου Δράματος. Είναι συγκινητικό και συγχρόνως αισιόδοξο το γεγονός ότι αυτή την ημέρα μετά από τα χρόνια της πανδημίας μπορούμε όλοι μας να συμμετέχουμε ψυχή τε και σώματι στον Θεανθρώπινο Πόνο με την παρουσία μας στις εκκλησίες μας. Η πορεία του Χριστού μας προς τον Σταυρό του Μαρτυρίου και το Θάνατο, αποτελεί συμβολικά και ουσιαστικά τη μεγαλύτερη πράξη αγάπης και αυτοθυσίας προς τον άνθρωπο. Ταυτόχρονα αποτελεί τον προάγγελο για την Ανάσταση και την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι, της Ζωής επί του Θανάτου. Εύχομαι σε όλους η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει περισσότερη Αγάπη και Αλληλεγγύη στη ζωή μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!