Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας
‘Ασκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ) πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ΝΣ, παρουσία του διευθυντή του ‘Α Κλάδου της... Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

‘Ασκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ) πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ΝΣ, παρουσία του διευθυντή του ‘Α Κλάδου της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), του Αρχιεπιστολέα της διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ) και του διοικητή του ναυστάθμου.



Τα σενάρια της άσκησης προέβλεπαν :

-Αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, σε εγκαταστάσεις και σε παραβεβλημένο πολεμικό πλοίο,

– εκκένωση κτιρίων,

-διάσωση προσωπικού καθώς και διακομιδή του σε νοσοκομεία.



Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, τον ειδικό διακλαδικό λόχο ΠΒΧ (Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής) ‘Αμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, το ειδικό τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤ-ΜΧ) του Στρατού Ξηράς, την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ) και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.). Επισης συμμετείχαν παρατηρητές από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), το Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), την περιφέρεια Αττικής και το δήμο Σαλαμίνας.



Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.



ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!