Πέταξαν Εκτός Αποζημίωσης ΜΑΠ τις τρίωρες σχολικές Καθαρίστριες του Δήμου Σαλαμίνας. Πέταξαν Εκτός Αποζημίωσης ΜΑΠ τις τρίωρες σχολικές Καθαρίστριες του Δήμου Σαλαμίνας.
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου όσον αφορά την χρηματική αποζημίωση των ΜΑΠ για το έτος 2022 (Μέσα ατομικής προστασίας) να αφήσει... Πέταξαν Εκτός Αποζημίωσης ΜΑΠ τις τρίωρες σχολικές Καθαρίστριες του Δήμου Σαλαμίνας.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου όσον αφορά την χρηματική αποζημίωση των ΜΑΠ για το έτος 2022 (Μέσα ατομικής προστασίας) να αφήσει για ανεξήγητο λόγο εκτός λίστας τις τρίωρες σχολικές Καθαρίστριες!!!!!

Εργαζόμενες χαμηλόμισθες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με ελάχιστα χρήματα χωρίς δικαίωμα για υπερωρίες!!!!

Εργαζόμενες που καλούνται μέσα σε τρεις ώρες να προσπαθήσουν να καθαρίσουν σχολεία πολλών τετραγωνικών οι όποιες πολλές φορές μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν συναδέλφους με άδειες ασθενείας!!!

Εργαζόμενες που έχουν ενημερωθεί για τα καθήκοντα τους και τις υποχρεώσεις τους οι οποίες καθημερινά αυξάνονται ανάλογα με τις ανάγκες της εργασίας , αλλά ποτέ δεν ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους όπως αρμόζει σε κάθε εργαζόμενο!!!

Σύμφωνα με το ΦΕΚ του άρθρου 52 ο εξοπλισμός είναι υποχρέωση του κάθε εργοδότη ( στη προκειμένη περίπτωση του δήμου Σαλαμίνας)να δίνεται σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως συμβάσεως και κατηγορίας!!!! Ο εξοπλισμός χωρίζετε σε πέντε ομάδες. Ομάδα α. Γυαλιά ηλίου Ομάδα β. Γάντια Ομάδα γ. Προστατευτική ενδυμασία Ομάδα δ. Υποδήματα άρβυλα, γαλοτζες Ομάδα ε. Γάλα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 60 ν.4735 2020 ΦΕΚ Α197/12/102020 Απόφαση του ΥΠΟΥΡΓΟΎ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥΤΑ ΜΑΠ ΧΩΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΟΥΣ ΕΝΤΌΣ ΤΟΥ ΈΤΟΥΣ ΣΕ ΧΡΉΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΉ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΎΧΘΗΚΕ .

Αναλυτικότερα προς ενημέρωση για προηγούμενες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι ως τώρα από μεριάς των σχολικών καθαριστριών είναι οι εξής. Στις 24/02/2023 εκπρόσωποι των εργαζομένων παραβρέθηκαν με το σωματείο τους ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο τα εξής. Να στηρίξει τις χαμηλόμισθες σχολικές Καθαρίστριες τρίωρες και εξάωρες, ζητώντας εγγράφως από το υπουργείο εσωτερικών την μετατροπή των συμβάσεων τους διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.Το σημαντικότερο ωστόσο είναι η αντιμετώπιση των εργαζομένων από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που προσπάθησαν να μειώσουν με ειρωνικά σχόλια αλλά και να κατεβάσουν τόσο το επίπεδο της συζήτησης όσο και τις ίδιες τις εργαζόμενες.

Να σημειωθεί ότι τόσο για το έτος 2022 όσο και για προηγούμενες χρονιές οι τρίωρες σχολικές Καθαρίστριες δεν είχαν λάβει τα ΜΑΠ γιατί πολλές δεν γνώριζαν καν τι δικαιούνται για το λόγο πολύ απλά κάνεις δεν τους είχε ενημερώσει όπως ο δήμος υποχρεούται να κάνει.

Εργαζόμενοι ενός κατώτερου Θεού!!!!!Παρόλα αυτά το γραφείο προσωπικού του δήμου όπως ενημέρωσε τις συναδέλφους στη λίστα των ονομάτων που έδωσε για τους δικαιούχους δικαίως είχε συμπεριλάβει και τα ονόματα των τρίωρων σχολικών καθαριστριών. Δυστυχώς όμως το σωματείο των μονίμων υπαλλήλων του δήμου με δική του απόφαση εξαίρεσε τα ονόματα. Για πρώτη φορά λοιπόν συγκεκριμένοι εργαζόμενοι του δήμου χωρίς λόγο και αιτία μένουν εκτός λίστας αποζημίωσης !!!! Για πρώτη φορά γίνεται επιλογή των ονομάτων από λίστα αφαιρώντας μόνο τους τρίωρους συμβασιούχους χωρίς τεκμηριωμένες απαντήσεις.!!!Για πρώτη φορά……….Όλα για πρώτη φορά!!!

Οι σχολικές Καθαρίστριες θα διεκδικήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα τους και θα κινηθούν νομικά παντός υπευθύνου ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη!!!!

Του Γιώργου Κρανιδιώτη από τη FB ομάδα SALAMIS NEWS IT

error: Content is protected !!