Νέο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ επιβράδυνε την εξέλιξη της νόσου κατά 35% Νέο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ επιβράδυνε την εξέλιξη της νόσου κατά 35%
Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών ενός νέου φαρμάκου σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Οι δοκιμές έδειξαν ότι το φάρμακο επιβράδυνε την εξέλιξη της νόσου... Νέο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ επιβράδυνε την εξέλιξη της νόσου κατά 35%

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών ενός νέου φαρμάκου σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Οι δοκιμές έδειξαν ότι το φάρμακο επιβράδυνε την εξέλιξη της νόσου κατά 35% σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο, σε διάστημα 18 μηνών.



Η δράση της φαρμακευτικής κάνναβης κατά του καρκίνου

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης είναι γνωστές και η δράση της στον καρκίνο ερευνάται σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη χώρα μας γίνονται σχετικές μελέτες στο εργαστήριο του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ. Τα οξέα που περιέχει το φυτό της κάνναβης, ύστερα από ειδική τροποποίηση, φαίνεται ότι έχουν σημαντική δράση στα καρκινικά κύτταρα που προκαλούν κακοήθη όγκο στο μαστό, στο ήπαρ και μελάνωμα.



Καρδιακή ανεπάρκεια: οι διαθέσιμες θεραπείες

Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια σοβαρή πάθηση που αφορά το 1,5% περίπου του πληθυσμού στην Ελλάδα και εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ο έγκαιρος εντοπισμός των συμπτωμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές θεραπείες για την καρδιακή ανεπάρκεια, που καθυστερούν την εξέλιξη της νόσου.



Γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη: οι κίνδυνοι για την υγεία από τη μακροχρόνια χρήση

Νέα κατευθυντήρια οδηγία για τα γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με αυτή,  η χρήση αυτών των γλυκαντικών δεν παρέχει μακροπρόθεσμα οφέλη στη μείωση του σωματικού λίπους σε ενήλικες ή παιδιά. Τα αποτελέσματα ανασκόπησης υποδηλώνουν ότι αντίθετα ενδέχεται να υπάρξουν πιθανοί κίνδυνοι από τη μακροχρόνια χρήση τους, όπως, αυξημένος κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2, εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, θνησιμότητα στους ενήλικες.



Η σύσταση για αποφυγή γλυκαντικών χωρίς ζάχαρη ισχύει για όλους εκτός από τα άτομα που έχουν ήδη εγκατεστημένο σακχαρώδη διαβήτη. Για ποια γλυκαντικά μιλάμε; Την ακεσουλφάμη καλίου που χρησιμοποιείται ευρέως στα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, την ασπαρτάμη – που υπάρχει στα επιτραπέζια γλυκαντικά καθώς και σε δημητριακά, γιαούρτι, καραμέλες και αναψυκτικά – καθώς και άλλες γλυκαντικές ουσίες με πιο γνωστή τη στέβια και τα παράγωγά της.



ertnews.gr

error: Content is protected !!