Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη  Γιάννη Μαρκόπουλου Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη  Γιάννη Μαρκόπουλου
11/6/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη  Γιάννη Μαρκόπουλου.  «Η χώρα μας αποχαιρετά ένα... Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη  Γιάννη Μαρκόπουλου

11/6/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη  Γιάννη Μαρκόπουλου.

 «Η χώρα μας αποχαιρετά ένα μεγάλο δημιουργό, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή πιστά τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρα μας. Με τις δημιουργικές και καλλιτεχνικές του ικανότητες ανέδειξε τις βαθιές ρίζες της μουσικής με την κοινωνία, τον  πολιτισμό και τους αγώνες του Ελληνικού λαού. Η απώλεια του Γιάννη Μαρκόπουλου αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για την Ελλάδα, τον πολιτισμό μας, την οικογένεια του, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίζουμε και να έχουμε συνεργαστεί μαζί του. Ως δήμαρχος Αμαρουσίου είχα την τιμή να αποδεχθεί τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του   Δήμου Αμαρουσίου.

Αποχαιρετούμε το δικό μας Γιάννη, τον φίλο, τον συνάνθρωπο το μεγάλο χαρισματικό δημιουργό που με τη συμβολή του οι τέχνες και ο πολιτισμός στη χώρα μας πήγαν ψηλότερα. Οι συνθέσεις και τα τραγούδια του  σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά και αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του». 

Γραφείο Τύπου

error: Content is protected !!