ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας καταγγέλλει το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα με τραγικό αποτέλεσμα... ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας καταγγέλλει το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργάτη 45 χρονών , πατέρα 2 παιδιών, που εκτελούσε εργασία δύτη σε επιθεώρηση στο πλοίο M/V  “BULK VALOR”,  σημαίας Παναμά. 

Πιο συγκεκριμένα, σε επιθεώρηση του πλοίου που βρισκόταν στην ράδα του Λαυρίου, η αναρρόφηση της θάλασσας, που χρησιμοποιείται για την ψύξη μηχανημάτων του πλοίου, εγκλώβισε τον δύτη, τον ακρωτηρίασε, που σημαίνει απουσία πλέγματος προστασίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο του. 

Προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται για καταδυτικές εργασίες. 

Έχουν περάσει λιγότερες από 15 ημέρες από το τραγικό δυστύχημα στην  Ν/Ζώνη με τον θάνατο ενός συναδέλφου και τον βαρύτατο τραυματισμό άλλων δύο, και οι υποσχέσεις που έδωσαν οι υπεύθυνοι της Κυβέρνησης στους εξαγριωμένους εργαζόμενους που διαδήλωναν έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας, για εντατικοποίηση των ελέγχων και τήρηση των μέτρων ασφαλείας παρέμειναν και πάλι “κενά λόγια”. 

Ζητούμε άμεσα διαλεύκανση των συνθηκών  που οδήγησαν άλλον ένα εργαζόμενο στο θάνατο. 

Να εντατικοποιηθούν εδώ και τώρα οι έλεγχοι για την τήρηση και εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας. 

ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ. 

                                                               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

error: Content is protected !!