ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ Ν/ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ Ν/ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ Ν/ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας στηρίζει την νέα 24ωρη απεργία που εξήγγειλε το Συνδικάτο... ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ Ν/ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ Ν/ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας στηρίζει την νέα 24ωρη απεργία που εξήγγειλε το Συνδικάτο Μετάλλου και τα άλλα Σωματεία της Ν/Ζώνης για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, καθώς 17 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο Πέραμα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός συναδέλφου και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο, η αδιαφορία των αρμόδιων αρχών και των εργοδοτών για την εφαρμογή μέτρων υγείας και ασφάλειας έχουν οδηγήσει σε μια σωρεία νέων ατυχημάτων. 

Πιο συγκεκριμένα από το τραγικό δυστύχημα στο Πέραμα και μετά έχουν συμβεί τα ακόλουθα: Εργαζόμενος σε σκαλωσιές έφυγε από την εργασία του με ράμματα στο κεφάλι, 

παλάγκο ξεκρεμάστηκε από το σημείο που είχε δεθεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και τραυμάτισε στην πλάτη εργαζόμενο. 

Άλλος συνάδελφος χτύπησε το χέρι του επειδή κατέρρευσε το πάτωμα που πατούσε με αποτέλεσμα να κρεμαστεί για να σωθεί, άλλος έπεσε στο κενό όταν έσπασε η σάπια σκάλα που κατέβαινε,  ενώ άλλος συνάδελφος αποχώρησε από την δουλειά με εγκαύματα στο πόδι και ένας ακόμα έχασε το δάκτυλο του κατά την διάρκεια ξυλουργικών εργασιών. 

Αποκορύφωμα όλων αυτών ο θάνατος ενός δύτη στο Λαύριο την Τετάρτη 14/6 και πάλι λόγω έλλειψης μέτρων ασφάλειας .

Άραγε πόσο εκτιμάται η ανθρώπινη ζωή και η ανθρώπινη ακεραιότητα? 

‘Ολοι αυτοί οι υπεύθυνοι που χύνουν τα “κροκοδείλια δάκρυα” μετά από κάθε θάνατο συναδέλφου μήπως πρέπει να κάνουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  κάτι για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα και να μην έχουμε άλλους τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων καθίστανται έκτοτε ανίκανοι για εργασία? 

Τίποτα από αυτά που δεσμεύτηκε το Υπουργείο Εργασίας ότι θα γίνει άμεσα δεν έχει υλοποιηθεί.

Ούτε οι έλεγχοι για τα μέτρα ασφάλειας έχουν εντατικοποιηθεί ούτε κηρύχθηκε υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ναυπηγοεπισκευαστικών Εργασιών όπου μέσα από αυτήν, μεταξύ άλλων, καθορίζονται το ωράριο εργασίας, οι συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται. 

Ο αγώνας δεν θα σταματήσει μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. 

Αιτημάτων που αφορούν την προστασία πάνω από όλα της ανθρώπινης ζωής που για κάποιους θεωρείται φθηνή και αναλώσιμη.  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

error: Content is protected !!