Προληπτικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής στις κοίτες ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας Προληπτικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής στις κοίτες ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας
16/6/2023       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προληπτικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής στις κοίτες ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας, λόγω της συνεχιζόμενης έντασης των καιρικών... Προληπτικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής στις κοίτες ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας

16/6/2023      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προληπτικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής στις κοίτες ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας, λόγω της συνεχιζόμενης έντασης των καιρικών φαινομένων.

Γ. Πατούλης: «Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα».

Σε προληπτικούς ελέγχους με αυτοψία στις κοίτες των ρεμάτων του Δυτικού Τομέα Αθηνών προχώρησαν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής, εν αναμονή των έκτακτων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα τα συνεργεία πραγματοποίησαν αυτοψία για τυχόν παρεμπόδιση της ομαλής ροής των υδάτων στα ρέματα των εξής Δήμων:

1. Δήμος Καματερού – Αγ. Αναργύρων

-Ρέμα επί των οδών Ναυσικάς και Κωνσταντινουπόλεως

-Ρέμα επί των οδών Σωκράτους και Πίνης

-Ρέμα επί της οδού Μυκάλης

-Ρέμα επί των οδών Παπάγου και Κλεοπάτρας

2. Δήμος Πετρούπολης

-Ρέμα Γεωργίζα

3. Δήμος Περιστερίου

-Ρέμα Τσαλαβούτα

Κατά τους ελέγχους δεν παρατηρήθηκαν φερτά υλικά ή αυτοφυή βλάστηση που να παρεμποδίζει την ομαλή ροή των υδάτων εντός αυτών των ρεμάτων.

Αναφερόμενος σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Με συνέπεια παρεμβαίνουμε με προληπτικούς ελέγχους σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας με στόχο την ασφάλεια των πολιτών. Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας θωράκισης των περιοχών υψηλής επικινδυνότητας από τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!