Καταιγίδες και καύσωνες σηματοδοτούν την αρχή του καλοκαιριού στην Ευρώπη – Η κλιματική αλλαγή έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της Καταιγίδες και καύσωνες σηματοδοτούν την αρχή του καλοκαιριού στην Ευρώπη – Η κλιματική αλλαγή έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της
Η κλιματική αλλαγή εγείρει φόβους ότι τα επεισόδια ακραίας ζέστης και καταιγίδων θα γίνουν πιο συχνά στην Ευρώπη. Στην Ιταλία ορισμένες πόλεις έχουν ήδη πλησιάσει τους 40 βαθμούς στα τέλη... Καταιγίδες και καύσωνες σηματοδοτούν την αρχή του καλοκαιριού στην Ευρώπη – Η κλιματική αλλαγή έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της

Η κλιματική αλλαγή εγείρει φόβους ότι τα επεισόδια ακραίας ζέστης και καταιγίδων θα γίνουν πιο συχνά στην Ευρώπη. Στην Ιταλία ορισμένες πόλεις έχουν ήδη πλησιάσει τους 40 βαθμούς στα τέλη Ιουνίου.Η ουγγρική πόλη Egerbakta απείλησε την Πέμπτη με αρκετές ζημιές στα κτίριά της λόγω των καταιγίδων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε στέγες σπιτιών, έπιπλα, δρόμους και έκοψαν δεκάδες δέντρα.

Η Σλοβενία, νοτιότερα, είναι ασφυκτική εδώ και αρκετές ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.Κύμα καύσωνα που πλήττει πλέον και την Ιταλία. Αρκετές πόλεις βρίσκονται σε συναγερμό και οι αρχές έχουν πολλαπλασιάσει τις εκκλήσεις τους προς τον πληθυσμό να προστατευτεί από τον καύσωνα.«Το πρώτο κύμα καύσωνα έφτασε εδώ στην Ιταλία, αγγίζοντας πολλές περιοχές, ειδικά αυτή την εβδομάδα. Θερμοκρασίες έως και 40 βαθμούς αναμένονται σε αρκετές περιοχές και πορτοκαλί συναγερμός αναμένεται σε τουλάχιστον 13 πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, της πρωτεύουσας και επίσης Φλωρεντία και Μπολόνια Την Παρασκευή, ωστόσο, θα είναι η σειρά του νότου, όπου αναμένονται περισσότεροι πορτοκαλί συναγερμοί σε πόλεις όπως το Μπάρι και το Παλέρμο.Η Σαρδηνία θα είναι μια από τις πιο πληγείσες περιοχές, με θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν ακόμη και τους 40 βαθμούς. Η συμβουλή των αρχών είναι να μένετε στη σκιά όποτε είναι δυνατόν για να αποφύγετε τις ώρες του μεγαλύτερου κινδύνου, αλλά και να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Είναι σαφές ότι αυτοί οι καύσωνες δεν είναι νέοι στην Ιταλία. Πριν από δύο χρόνια, η Σικελία κατέγραψε θερμοκρασίες τον Αύγουστο που αποδείχθηκε ότι ήταν από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.Τα κύματα καύσωνα, στις αρχές του καλοκαιριού, θα είναι ολοένα και πιο συχνά ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης», αναφέρει η ανταποκρίτριά μας στη Ρώμη, Giorgia Orlandi.

ertnews.gr

error: Content is protected !!