Το εξώδικο της αντιπολίτευσης στον δήμαρχο Το εξώδικο της αντιπολίτευσης στον δήμαρχο
Διαβάστε όλο το εξώδικο της αντιπολίτευσης στον δήμαρχο που δεν απαντήθηκε ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ Βασιλείου Αλαϊσκα, κατοίκου Σαλαμίνας, Υβόννης Αραβανή, κατοίκου... Το εξώδικο της αντιπολίτευσης στον δήμαρχο

Διαβάστε όλο το εξώδικο της αντιπολίτευσης στον δήμαρχο που δεν απαντήθηκε

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΤΩΝ

  1. Βασιλείου Αλαϊσκα, κατοίκου Σαλαμίνας,
  2. Υβόννης Αραβανή, κατοίκου Σεληνίων Σαλαμίνας,
  3. Εμμανουήλ Δερτούζου, κατοίκου Λιμνιώνας Αιαντείου Σαλαμίνας,
  4. Ιωάννη Σκιαθίτη, κατοίκου Σαλαμίνας,
  5. Γρηγορίου Καπετανάκη, κατοίκου Σαλαμίνας,

ΚΑΤΑ ΤΟΥ

Γεωργίου Παναγόπουλου, Δημάρχου και κατοίκου Σαλαμίνας, οδός Κ. Καραμανλή και Αμμοχώστου.

Την 16.06.2023 ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου απευθυνθήκατε προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της πυρκαγιάς στο αντλιοστάσιο. Μεταξύ άλλων είπατε ότι πήρατε στα χέρια σας το πόρισμα του πραγματογνώμονα που όρισε η πυροσβεστική υπηρεσία και στη συνέχεια διαβάσατε μέρος του πορίσματος σύμφωνα με το οποίο «η άποψη του υπογράφοντα είναι ότι η έναρξη της πυρκαγιάς οφειλόταν σε εμπρησμό από πρόθεση». Στη συνέχεια ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αναρωτηθήκατε σε β΄ πληθυντικό προσώπο.

«Διερωτώμαι, έχετε λοιπόν όλοι εσείς το θάρρος τώρα να ζητήσετε  συγγνώμη; Έχετε το σθένος να πείτε ότι σφάλατε; Έχετε την τσίπα να πείτε ότι μας κατηγορήσατε άδικα τόσους μήνες; Μακάρι να διαψευστώ αλλά δεν την έχετε. Δεν την έχετε γιατί εσείς όλοι, αυτή η ομάδα το μόνο που κάνετε είναι να επενδύετε στην λάσπη, στην προσπάθειά σας να σπιλώσετε την Δημοτική αρχή. ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ!!! Πάμε τώρα σε αυτούς που προκάλεσαν σε αυτούς που έβαλαν την φωτιά!! Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω και να πω ότι δεν έχω καμιά απολύτως ένδειξη η στοιχείο ποιος είναι ο φυσικός ή ο ηθικός αυτουργός αυτού του εγκλήματος και προφανέστατα δεν ονομάζω και δεν φωτογραφίζω κανένα απολύτως πρόσωπο. Τι κάνετε ρε ΑΘΛΙΟΙ; Που φθάσατε ρε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ; Για να κυνηγήσετε τον Παναγόπουλο. Για να σπιλώσετε την Δημοτική αρχή θα πλημυρίζατε το νησί με τα λύματα ΡΕ; Θα αρρωσταίνανε τα  παιδία από τα λύματα στους δρόμους για να κάνετε ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στην Δημοτική αρχή για να λέτε ότι πλημύρισε το νησί με λύματα; Είσαστε ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΡΕ; Που αλλού θα φθάσετε; Όλα ρε γαμώτο όλα έχουν ένα όριο, η πολιτική, η λάσπη, ο πόλεμος, η αγάπη για την εξουσία έχουν ένα όριο. Θα αρρώσταινε ο κόσμος ,θα κλείναν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο για να πείτε ότι δεν μαζεύουν τα λύματα; Έχετε ΤΡΕΛΑΘΕΙ τελείως; Το είχα πει από την πρώτη στιγμή γιατί ήξερα ότι είχαμε κάνει καλά την δουλειά μας. Το επαναλαμβάνω!! ΤΩΡΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!! Θα κλείσω με τούτο , ότι ζούμε προσωπικά και το αντιλαμβάνονται όλοι και οι παλαιότεροι που είναι στην αίθουσα, είτε έχουν ασχοληθεί με τα κοινά είτε όχι, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Φθάσανε στο σημείο για να κτυπήσουν τον Δήμαρχο, όποιος και να ήταν Δήμαρχος, κάποιοι να προκαλέσουν,να τελέσουν ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ Οι κινήσεις μας από δω και πέρα ,πρώτον με την νομική μας υπηρεσία όπως είναι ευνόητο, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες διαδικασίες για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Θα συγκαλέσω έκτακτη σύσκεψη με τα σώματα ασφαλείας, το λιμενικό σώμα και την πυροσβεστική , η ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ. Έχουμε να κάνουμε με ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!!! Όλο το προσωπικό του Δήμου τίθεται σε επιφυλακή!!! Πρέπει να προστατευτεί ο Δήμος από αδίστακτους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!!! Ήδη έχουμε βάλει φύλαξη και κάμερες στα αντλιοστάσιά μας. Κάμερες στα αντλιοστάσια δεν υπήρχαν ποτέ, γιατί κανενός νοήμονος το μυαλό , δεν πήγαινε ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που θα έκαναν τέτοια πράγματα  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!!! Η ΕΥΔΑΠ στα δικά της αντλιοστάσια δεν έχει βάλει φύλαξη πουθενά. Κλείνοντας είμαι εδώ  με τους συνεργάτες μου για να προστατέψω  το νησί μας, ακόμη  και να έχουμε  να κάνουμε  με ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ . Δεν θα αφήσω  προσωπικά το νησί  να γυρίσει στον βούρκο. Δεν θα αφήσουμε το νησί να γυρίσει στο σκοτάδι. Δεν θα αφήσουμε το νησί στα χέρια αυτών των ΑΛΗΤΩΝ.»

Δύο μέρες μετά κυκλοφόρησε στο νησί φυλλάδιο με αναγραφόμενη ημερομηνία 16.06.2023 και αναγραφή στην αρχή του φυλλαδίου «ΓΙΩΡΓΟΣ Θ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»  και στο τέλος του φυλλαδίου «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ» και επικεφαλίδα «ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ». Στο φυλλάδιο αναγράφεται ότι «η Δημοτική Αρχή δέχεται έναν πόλεμο λάσπης από την κ. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, από την κ. Παπαθανασίου – Νάννου, τον κ. Δερτούζο, τον κ. Αλαϊσκα, τον κ. Σκιαθίτη και την κ. Αραβανή. Τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και οι πέντε τελευταίοι με μάρτυρα τον κ. Καπετανάκη κατέθεσαν μήνυση και μας κατηγορούσαν για έλλειψη συντήρησης του αντλιοστασίου.» Επιπλέον στο φυλλάδιο αναγράφεται το συμπέρασμα του πραγματογνώμονα και στο τέλος τίθενται ερωτήματα ποιοί ήταν αυτοί που είχαν συμφέρον να μη λειτουργήσει η αποχέτευση και να γεμίσει το νησί λύματα, ποιοί είναι αυτοί που είχαν συμφέρον να χρεωθεί η δημοτική αρχή την ευθύνη για μια περιβαλλοντική καταστροφή, έχουν άραγε το σθένος να ζητήσουν συγγνώμη; Το ως άνω φυλλάδιο που φέρει το όνομά σας και την ιδιότητά σας ως Δημάρχου, κυκλοφόρησε σε όλο το νησί, βρέθηκε να διανέμεται σε πολίτες, σε αυτοκίνητα, βρέθηκε θυροκολλημένο σε δημοτικά καταστήματα και επί της ουσίας κατέκλυσε τη Σαλαμίνα.

Στα ως άνω πρωτοφανή συμβάντα προς ενημέρωσή σας και προς αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζουμε τα εξής:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο δηλώσατε ότι έχετε το πόρισμα στα χέρια σας και διαβάσετε αποσπασματικά μέρος αυτού.

Σας ενημερώνουμε ότι το πόρισμα και η άποψη του πραγματογνώμονα δεν είναι δικαστική απόφαση. Το όποιο πόρισμα αποτελεί μέρος της δικογραφίας για τα αίτια της πυρκαγιάς και την αποκλειστική και τελική αρμοδιότητα έχουν οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, οι οποίες κρίνουν με τις αποφάσεις τους. Δεν κρίνει ο πραγματογνώμονας, δεν αθωώνει και δεν καταδικάζει.

Επειδή όμως έχετει δημιουργήσει εντυπώσεις με τον τρόπο με τον οποίο έχετε αναφερθεί στο πόρισμα και μάλιστα εντυπώσεις που προκαλούν ερωτήματα κατά πόσον έχετε στα χέρια σας το πόρισμα και κατά πόσον το πόρισμα γράφει αυτά στα οποία αναφερθήκατε και κατά ποσόν αυτά τα οποία αναγράφονται είναι τεκμηριωμένα, είναι υποχρέωσή σας και σας καλούμε να δώσετε ΑΜΕΣΑ στη δημοσιότητα ολόκληρο το πόρισμα, ώστε όλοι να μάθουν και να πληροφορηθούν στο σύνολό της την έκθεση του πραγματογνώμονα, ώστε να μην δημιουργούνται ερωτήματα και κυρίως να μην πέφτουν σκιές σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Άλλωστε αφού πρόκειται για τη «δικαίωσή» σας απορούμε γιατί δεν κατατέθηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατόπιν τούτων ένας λόγος παραπάνω να δημοσιευτεί το πόρισμα και με αυτόν τον τρόπο θα μπει ένα τέλος στην παραφιλολογία των δηλώσεων, των υπονοουμένων και των φυλλαδίων.

Στη συνέχεια επειδή αναφερθήκατε και στη μήνυση που έχει κατατεθεί σας γνωρίζουμε ότι στην αναφορά από κοινού κατά παντός υπευθύνου που κατατέθηκε από από την κ. Παπαθανασίου – Νάννου, τον κ. Δερτούζο, τον κ. Αλαϊσκα, τον κ. Σκιαθίτη και την κ. Αραβανή με προτεινόμενο μάρτυρα τον κ. Καπετανάκη αναγράφεται ότι ανεξάρτητα από την αιτία που προκλήθηκε η πυρκαγία το επαναλαμβανόμενο κρίσμο ερώτημα είναι γιατί δεν προχώρησε η σύναψη νέας σύμβασης.

Τίθεται λοιπόν εκ νέου το κρίσιμο ερώτημα ανεξάρτητα από την αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς και της έκθεσης του πραγματογνώμονα:

Αφού υπήρχε έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας στις 19/1/21 που ανέφερε ότι: «Όπως γνωρίζετε οποιαδήποτε διακοπή στην συντήρηση των αντλιοστασίων θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στο δίκτυο καθώς θα διακοπεί η απρόσκοπτη παροχή των λυμάτων στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ , ενώ παράλληλα ο Δήμος θα κινδυνέψει να καταστραφούν αντλίες και Η/Μ εξοπλισμός ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ» .

Τότε:

  1. Γιατί δεν προχώρησε η σύναψη των συμβάσεων;
  2. Γιατί δεν ολοκληρώθηκε τον διαγωνισμό ανάδειξης συντηρητή τον Ιούλιο του 2022;
  3. Αν υπήρχε ενεργός σύμβαση δεν θα είχε αποτραπεί το συμβάν ;
  4. Ακόμη και αν δεν είχε αποτραπεί το συμβάν και υπήρχε πυρκαγιά από πρόθεση δεν θα είχε την πλήρη ευθύνη αποκατάστασης του αντλιοστασίου ο εργολάβος;

Τα ερωτήματα είναι κρίσιμα και δυστυχώς δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από εσάς που είσαστε η Δημοτική Αρχή και έχετε την αρμοδιότητα και επιπλέον δεν απατώνται μέσα από το πόρισμα που μόνο εσείς έχετε στα χέρια σας και μέρος μόνο του οποίου και αποσπασματικά αναγνώσατε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και που ακόμη και σήμεραα παρά τη διάσταση που έχει πάρει το ζήτημα δεν έχει δοθεί το σύνολό του στη δημοσιότητα.

Οι πολίτες του νησιού όμως πρέπει να γνωρίζουν αν ήταν σε κάθε περίπτωση προστατευμένοι από την περιβαλλοντική μόλυνση και την υγειονομική βόμβα.

Επιπλέον στην ομιλία σας αναφερθήκατε στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που προκάλεσαν τη φωτιά. Τους χαρακτηρίσατε άθλιους, εγκληματίες, παράφρονες, ότι τελούν βαρύτατα κακουργήματα και πολλά άλλα.

Επειδή όμως η ομιλία σας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν σε β πληθυντικό προσώπο και μάλιστα υπήρχαν παρόντες και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, και επειδή ειπώθηκε από εσάς μεταξύ άλλων χαρακτηρισμών και ύβρεων ότι: «Θα αρρωσταίνανε τα  παιδία από τα λύματα στους δρόμους για να κάνετε ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στην Δημοτική αρχή για να λέτε ότι πλημύρισε το νησί με λύματα; Είσαστε ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΡΕ» και σε άλλο σημείο «Πρέπει να προστατευτεί ο Δήμος από αδίστακτους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!!! Ήδη έχουμε βάλει φύλαξη και κάμερες στα αντλιοστάσιά μας. Κάμερες στα αντλιοστάσια δεν υπήρχαν ποτέ, γιατί κανενός νοήμονος το μυαλό , δεν πήγαινε ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που θα έκαναν τέτοια πράγματα  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!!! Εισαστε ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΡΕ;», και επειδή στο φυλλάδιο το οποίο κυκλοφόρησε σε ολόκληρο το νησί γίνεται λόγος για άτομα που είχαν συμφέρον να χρεωθεί η περιβαλλοντική καταστροφή στη Δημοτική Αρχή, με την εκφορά του λόγου σας έχετε βάλει ευθέως κατά των μελών του δημοτικού συμβουλίου, κατά των όσων υπέβαλαν την αναφορά από κοινού και κατά των όσων εκφέρουν θεσμικό αντιπολιτευτικό λόγο στα πεπραγμένα σας με συκοφαντίες και υπονοούμενα ότι δήθεν πίσω από την πρόκληση της πυρκαγιάς και της συνεπαγόμενης περιβαλλοντικής καταστροφής κρύβονται όσοι «τολμούν» να σας κάνουν αντιπολίτευση, αγνωώντας(;) ότι θεσμικός μας ρόλος έιναι ό έλεγχος της δημοτικής αρχής και σκοπός μας η προστασία των πολιτών του νησιού μας από μια υγειονομική βόμβα, πράγμα που έπρεπε να το είχατε κάνει εσείς. Εκτός αν έχετε στοιχεία για κάποιον από εμάς, οπότε αναδείξτε τα για να λάμψει η αλήθεια. Επειδή όμως ο τόπος μας είναι μικρός και γνωρίζουμε τη διαδρομή του καθενός θα ήταν αστεία τα όσα αναφέρατε αν δεν ήταν επικίνδυνα.

Επειδή με τα όσα αναφέρατε στην ομιλία σας και τα όσα έχετε αναγράψει στο φυλλάδιό σας, εκτός του ότι δημιουργούνται εντυπώσεις και υπονοούμενα για τη δράση, τα κίνητρα και την πορεία του καθενός από εμάς, προσβάλλετε την τιμή και την υπόληψη του καθενός από εμάς, που έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι η μοναδική μας παρουσία στα κοινά και στην κοινωνία έχει γνώμονα τη διαρκή προσφορά και όχι τον βιοπορισμό, ούτε οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό όφελος.

.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και επειδή η περίσταση απαιτεί επιτέλος να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και πέρα από σκοπιμότητες να κάνετε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για να έρθουν όλα στο φως.

Σας καλούμε εντός (5) πέντε ημερών από την επίδοση της παρούσας να δηλώσετε απερίφραστα, ρητά και κατηγορηματικά ότι οι ανωτέρω χαρακτηρισμοί δεν αφορούσαν κανένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται στην Αντιπολίτευση, ούτε αυτούς που υπέβαλαν την αναφορά από κοινού, ούτε αυτούς που αναγράφονται στο φυλλάδιο και εκφέρουν θεσμικό αντιπολιτευτικό λόγο και πολύ περισσότερο ότι οι ανωτέρω χαρακτηρισμοί δεν αφορούσαν κανένα από εμάς που υπογράφουμε το παρόν.

Σας καλούμε να δώσετε ΑΜΕΣΑ στη δημοσιότητα ολόκληρο το πόρισμα, ώστε όλοι να μάθουν και να πληροφορηθούν στο σύνολό της την έκθεση του πραγματογνώμονα, ώστε να μην δημιουργούνται ερωτήματα και κυρίως να μην πέφτουν σκιές σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Σας τονίζουμε ότι μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας ως άπρακτης από μέρους σας επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας, με τη δημοσιοποίηση του παρόντος και την προσφυγή και την άσκηση των δικαιωμάτων μας ενώπιον της Αστικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.

Αρμόδιος επιμελητής παραγγέλεται όπως επιδώσει την παρούσα σε αυτόν τον οποίον απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες.

Σαλαμίνα 28.06.2023

Οι εξωδίκως καλούντες.

error: Content is protected !!