ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΟΣ  ΘΑΝΑΤΟΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΟΣ  ΘΑΝΑΤΟΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΟΣ  ΘΑΝΑΤΟΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Την περασμένη εβδομάδα άλλος ένας συνάδελφος εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας  άφησε την τελευταία του πνοή,... ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΟΣ  ΘΑΝΑΤΟΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΟΣ  ΘΑΝΑΤΟΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα άλλος ένας συνάδελφος εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας  άφησε την τελευταία του πνοή, εργαζόμενος υπερωριακά παρά το ότι υπήρχε πρόγνωση για υψηλές θερμοκρασίες. 

Η επιχείρηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, μη λαμβάνοντας καμία προφύλαξη για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, έστειλε για υπερωριακή απασχόληση μετά τις 15.00 εργαζόμενο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες καθώς αντιμετώπιζε χρόνια καρδιακά νοσήματα, μέσα σε μια βάρκα με τον ήλιο από πάνω του. 

Αλλεπάλληλες φορές τόσο η ΓΣΕΕ όσο και τα Εργατικά Κέντρα και Σωματεία έχουν ενημερώσει για τις προφυλάξεις των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα, που περιλαμβάνουν την αποχώρηση νωρίτερα από την εργασία, τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, ιδιαίτερα σε εργασίες που οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες όπως στην Ν/Ζώνη, στις οικοδομές κ.τ.λ.

Αν οι εργοδότες δεν εκτιμούν την ανθρώπινη ζωή, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αυτοπροστατευτούν και να μην δεχτούν την εργασία σε τέτοιες ακραίες συνθήκες, να μην δεχτούν να πεθαίνουμε στην δουλειά “υπό συνθήκες ασφυξίας” λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, γνωρίζοντας ότι κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του. 

Δεδομένων και των προβλέψεων της ΕΜΥ για επικείμενο καύσωνα την εβδομάδα που διανύουμε ενημερώνουμε όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε κλάδους που απαιτούν την έκθεση στον ήλιο και τις  ακραίες θερμοκρασίες να μην δεχτούν να δουλεύουν υπερωριακά άνω των 36οC, ενώ άνω των 38οC θα πρέπει να σχολούν νωρίτερα για να αποφύγουν την εργασία κατά τις θερμές ώρες.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας από τους εργοδότες, ανάλογοι όμως έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται και από τα αρμόδια κρατικά όργανα με την επιβολή προστίμων σε όσους παρανομούν, καθώς η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη. 

Στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου συναδέλφου εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣH

error: Content is protected !!