Μια επιστολή από το παρελθόν δείχνει την ανικανότητά τους στην καθαριότητα. Μια επιστολή από το παρελθόν δείχνει την ανικανότητά τους στην καθαριότητα.
Μια επιστολή από το παρελθόν δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτική ανικανότητα αυτής της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στο αυτονόητο, όπως δείχνει... Μια επιστολή από το παρελθόν δείχνει την ανικανότητά τους στην καθαριότητα.

Μια επιστολή από το παρελθόν δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτική ανικανότητα αυτής της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στο αυτονόητο, όπως δείχνει επίσης την πολιτική εξαπάτηση που υπέστει ο λαός της Σαλαμίνας από δήθεν σωτήρες που είχαν τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Τα παράπονα των κατοίκων γεμίζουν το διαδίκτυο και η δημοτική αρχή προσπαθεί με τεχνάσματα στα κοινωνικά δίκτυα να μας πείσει πως όλα βαίνουν καλώς. Διαβάστε την επιστολή από το παρελθόν και αναλογιστείτε αν πραγματικά έχει αλλάξει κάτι. Να σημειώσουμε ότι οι διαφορές με το παρόν που ζούμε είναι ότι ο Δήμος έχει χρηματοδοτηθεί την τελευταία τριετία με 850.000 ευρώ για δράσεις πυροπροστασίας και υπάρχουν πάμπολες προσλήψεις εποχικού προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας κάτι που δεν συνέβαινε το 2019. Μήπως όμως αυτό ακριβώς δεν δείχνει και το μέγεθος της ανικανότητας τους;

Διαβάστε την επιστολή:

Αξιότιμη κα. Δήμαρχε,

Η υφιστάμενη κατάσταση της καθαριότητας της Σαλαμίνας με την έως τώρα επίδοση σας στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, των ογκωδών και των κλαδιών σε συνδυασμό με τις αντικειμενικές δυσκολίες στο ζήτημα αυτό έχουν φέρει το νησί σε κατάσταση άμεσου και επικειμένου κινδύνου.

Το γεγονός ότι έως σήμερα ο Δήμος Σαλαμίνας δεν διαθέτει Μεγάλο Πράσινο Σημείο και Σταθμό Μεταφόρτωσης, ότι το προσωπικό του Δήμου που εργάζεται στην διεύθυνση καθαριότητας έχει μειωθεί, το γεγονός ότι ο στόλος και ο εξοπλισμός είναι πεπαλαιωμένος, το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται ο Κανονισμός Καθαριότητας καθιστούν πλήρως αναποτελεσματική την απόδοση σας στον τομέα αυτό.

Στην αναποτελεσματικότητα αυτή πρέπει να προστεθούν οι υφιστάμενες αντικειμενικές δυσκολίες. Συγκεκριμένα, η Σαλαμίνα είναι ένα νησί έκτασης 96 τ.χιλ. με 43.000 κατοικίες, το 80% των οποίων διαθέτουν κήπους, με συνέπεια την ανάγκη περισυλλογής κλαδιών από περίπου 60.000 κλαδέματα (2 φορές τον χρόνο επί 30.000 κήπους). Πλέον δε τούτου υπάρχει η υποχρέωση συντήρησης κοινοχρήστων χώρων και δασών. Η αναλογία κατά τη θερινή περίοδο μεταξύ του ημερησίου απορριπτομένου όγκου κλαδιών και ογκωδών και του μεταφερομένου στον ΕΣΔΝΑ όγκου ανέρχεται σε 4 προς 1. Για κάθε 4 τόνους κλαδιών και ογκωδών που εναποτίθεται, ο Δήμος Σαλαμίνας δύναται να μεταφέρει στον ΕΣΔΝΑ 1 τόνο! Γίνεται, συνεπώς, αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, καθώς χιλιάδες τόνοι ξερών κλαδιών στοιβάζονται σε δρόμους, συνοικίες 1 και πλησίον δασικών εκτάσεων. Όλα αυτά δε τη στιγμή που κατά τους θερινούς μήνες ο κόσμος (συμπεριλαμβανομένων των παραθεριστών και των οικιστών) ανέρχεται σε πλέον των 200.000.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ένα νησί με μεγάλες πευκόφυτες δασικές εκτάσεις είναι τεράστιος. Λόγω δε των δομικών προβλημάτων της Σαλαμίνας στον τομέα της ρυμοτομίας (υπάρχουν πολλές κατοικημένες περιοχές που είναι αδύνατη η πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων) ο κίνδυνος είναι άμεσος και για την ζωή των κατοίκων του νησιού.

Για τους λόγους αυτούς σας εκφράζω την βαθύτατη ανησυχία μου για την κατάσταση και τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή για την Σαλαμίνα και τους κατοίκους της και σας καλώ όπως πράξετε τα δέοντα.

Σαλαμίνα, 14-7-2019

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σαλαμίνας

Γιώργος Θ. Παναγόπουλος»

error: Content is protected !!