Μας έλεγαν μπούρδες και για τον Βλητικό Σταθμό; Μας έλεγαν μπούρδες και για τον Βλητικό Σταθμό;
Μια ανάρτηση της προέδρου του συλλόγου Μύλοι-Λιβάδι,”περιοχή νεροτσουλήθρες” κας Ελένης Αρακά που είχε σχέση με την ανάγκη καθαριότητας του Βλητικού Σταθμού μας έκανε να... Μας έλεγαν μπούρδες και για τον Βλητικό Σταθμό;

Μια ανάρτηση της προέδρου του συλλόγου Μύλοι-Λιβάδι,”περιοχή νεροτσουλήθρες” κας Ελένης Αρακά που είχε σχέση με την ανάγκη καθαριότητας του Βλητικού Σταθμού μας έκανε να απορήσουμε ως προς το ποιος τελικά έχει στην κυριότητα του τον Βλητικό Σταθμό. Πολλά έχουμε ακούσει και ζήσαμε επίσης και τους ανάλογους πολιτικά ασόβαρους όπως τελικά αποδεικνύεται πανηγυρισμούς της δημοτικής αρχής. Ας δούμε όμως την ανάρτηση της κας Αρακά :

“ Ύστατη ευγενική υπενθύμιση στο αίτημα του συλλόγου Μύλοι-Λιβάδι,”περιοχή νεροτσουλήθρες” προς την κτηματική υπηρεσία για την καθαριότητα το πρώην Βλητικού Σαλαμίνας. ‘”Σήμερα””

Καλή μέρα σας

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε για την πορεία του έργου καθαριότητας και αποψίλωσης του πρώην Βλητικου σταθμού Σαλαμίνας.

Είναι ένα ζήτημα υψηλής σημασίας καθώς όπως έχουμε αναφέρει κ σε επανειλημμένα e mails η έκταση αυτή είναι μεγάλη και ιδιαίτερη, βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό και πολλά σπίτια των μελών και κατοίκων της περιοχής εφάπτονται με το σημείο.Υπενθυμιζουμε πως πέρα από την ανάγκη καθαριότητας για αντιπυρικούς λόγους κάτοικοι ανέφεραν πως είδαν φίδια κ τρωκτικά,συνεπώς το ζήτημα ανάγεται και σε επίπεδο υγιεινής.

Τα ερωτήματα μας προς ενημέρωση των μελών μας είναι πότε θα ξεκινήσει η καθαριότητα;;Για ποιο λόγο φέτος αργήσαμε τόσο πολύ παρόλο που σαν σύλλογος επισημαίνουμε σχεδόν σε εβδομαδιαίο επίπεδο την ανάγκη αυτή; Από εδώ κ στο εξής στα επόμενα χρόνια θα είναι το ίδιο δύσκολο να καθαρίζετε ο συγκεκριμένος χώρος εγκαίρως με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου ή η φετινή χρονιά ήταν μια ιδιαίτερη συνθήκη κ επ αυτού και η καθυστέρηση;

Σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία και για την ανταπόκριση σας στα αιτήματα μας.Σας ευχόμαστε από καρδιάς καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

Η πρόεδρος Αρακά Ελένη

Η γραμματέας Χατζηδημητρίου Μάρθα.

Η Απάντηση της κτηματικής υπηρεσίας “”σήμερα”” είναι η παρακάτω :

Καλημέρα σας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ήδη έχουμε ξεκινήσει ενέργειες για την έγκριση προϋπολογισμού της εργολαβίας αποψίλωσης του χώρου και βρισκόμαστε σε αναμονή τελικής υπογραφής, ή οποία όμως έχει καθυστερήσει.

Θα σας ενημερώσουμε όταν λάβουμε την έγκριση.

Υ. Γ στην ερώτησή μου αν εκδηλωθεί φωτιά στο χώρο ποιος θα είναι υπεύθυνος και η απάντηση είναι… εμείς φυσικά.. δηλαδή θα περιμένουμε να καούμε και να ζητήσουμε ευθύνες από την κτηματική υπηρεσία……

Ευχόμαστε ο Θεός να βάλει το χέρι του !!!!”

Το ερώτημα που τέθηκε στο “Καλημέρα Σαλαμίνα” της 21/7/2023 ήταν ποιος τελικά έχει στην κατοχή του τον Βλητικό Σταθμό αλλά το σχόλιο του Γεράσιμου Δραγουμάνοβιτς αποκάλυψε μια πραγματικότητα τελείως διαφορετική από αυτήν που θέλει να παρουσιάσει ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι η σύμβαση για την επ’ ενοικίω παραχώρηση του Βλητικού Σταθμού στο Δήμο βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής τον Δεκέμβριο του 2021

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Σαλαμίνας:

«Ένα όνειρο δεκαετιών. Η επιστροφή του Βλητικού Σταθμού στην κατοχή του Δήμου μας ολοκληρώνεται. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ενέκρινε κατά την χθεσινή του συνεδρίαση τους όρους παραχώρησης του Βλητικού Σταθμού από την ΕΤΑΔ προς τον Δήμο μας. Αναμένουμε πλέον την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για είκοσι έτη.

Η προσπάθεια για να πετύχουμε τον μεγάλο μας αυτό στόχο ήταν δύσκολη, επίμονη και χρονοβόρα. Οι δυσκολίες πολλές, όμως τα καταφέραμε.

Συνέβαλαν ιδιαίτερα στη προσπάθεια αυτή ο Βουλευτής ΝΔ Β Πειραιά Δημ. Μαρκόπουλος και οι Υπουργοί κ.κ. Θ. Λιβάνιος και Α. Βεσυρόπουλος. Ο πρ. Δήμαρχος Θ. Μακρής, ο δημ.σύμβουλος, πρ.Υφυπουργός Εθν.Αμύνης και επίτιμος ΑΓΕΝ κ.Δημ. Ελευσινιώτης βοήθησαν επίσης ουσιαστικά. Όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έκαναν επίσης την προσπάθεια τους για τον κοινό αυτό στόχο μας.

Εκπονούμε ήδη την μελέτη αξιοποίησης του χώρου και εξετάζουμε τα προγράμματα χρηματοδότησης, όπου θα ενταχθεί το έργο της ανάπλασης του. Σκοπός μας να γίνει ένα πρότυπος χώρος, που θα απολαμβάνουν όλοι συμπολίτες μας αλλά παράλληλα και ένας πόλος έλξης για όλη την Αττική.

Tα καλύτερα είναι μπροστά μας».

Φυσικά ο τρόπος παραχώρησης στο δήμο είχε ξεσηκώσει από τότε έντονες αντιδράσεις

Δείτε σχετικά:

https://left.gr/news/enanti-enoikioy-i-parahorisi-toy-vlitikoy-stathmoy-ston-dimo-salaminas

Το σχόλιο όμως του Γεράσιμου Δραγουμάνοβιτς αποτελεί πραγματική γροθιά στο στομάχι μια πολιτικά ανίκανης τελικά δημοτικής αρχής

Διαβάστε το σχόλιο:

“Απλά τα πράγματα: ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ υπό την εποπτεία της Κτηματικής.

Υπάρχει διάταξη ότι οι δημόσιοι χώροι και συγκεκριμένα του Βλητικού που μέσα έχουμε και προστατευόμενο υδροβιότοπο , εφόσον κατατεθεί φάκελος πλήρης αξιοποίησης του χώρου και του υδροβιότοπου , το ΤΑΙΠΕΔ , μπορεί να το παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ στον Δήμο!!!

Αυτό δεν σηκώνει κουβέντα. Η αλήθεια είναι μια και δεν είναι ναι μεν αλλά….

Ο φάκελος κατατέθηκε με πλήρη περιβαλλοντικές μελέτες από άνθρωπο με συγκεκριμένη ιδιότητα για τις συγκεκριμένες μελέτες και με θητεία στη WWF , στην Γ. Γραμματεια Δημόσιας Περιουσίας 2 μήνες πριν τις εκλογές (δημοτικές και εθνικές) του 2019. Είχε την σύμφωνη γνώμη της Κτηματικής και την θετική εισήγηση της Γενικής Γραμματείας που θα έστελνε στο ΤΑΙΠΕΔ για την τελική έγκριση. Αυτό έπρεπε να κάνουν απλώς: να πάνε στην Γ. Γραμματεία να πάρουν την τελική έγκριση. Τους δόθηκε ο πλήρης φάκελος και κάποιοι προτίμησαν να το κάνουν αλλιώς… ΓΙΑΤΙ;;; Ποιος θα κερδίσει από αυτό;; Ποιοι είναι από πίσω που θα εμφανιστούν ξαφνικά για να το νοικιάσουν μετά από το Δήμο ;;;;

Όλα τα έγγραφα υπάρχουν γι αυτό να προσέχουν κάποιοι τι λένε !!!”

Εύκολα καταλαβαίνουμε λοιπόν τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι εμφανής η πολιτική ανικανότητα της δημοτικής αρχής που όμως την απαντούμε σε διάφορες και διαφορετικές περιπτώσεις σε σημείο μάλιστα να μας εγείρονται πλέον σοβαρές υποψίες αν πρόκειται για απλή πολιτική ανικανότητα. Πάντως το να μπορείς να σου παραχωρηθεί κάτι ΔΩΡΕΑΝ και εσύ να προσπαθείς να το ενοικιάσεις με σημαντικό μάλιστα τίμημα σίγουρα δεν αποτελεί πολιτική ευφυΐα. Το αντίθετο μάλλον. Το σίγουρο είναι ότι κάτι τρέχει και για το θέμα του Βλητικού Σταθμού γιατί οι πανηγυρισμοί σταμάτησαν και επικρατεί πλέον άκρα σιωπή από τη πλευρά του Δήμου. Θέλουμε επίσης να ελπίζουμε ότι η πολιτική ανικανότητα της δημοτικής αρχής να μην έβαλε οριστική ταφόπλακα στην παραχώρηση του ΔΩΡΕΑΝ στο Δήμο.

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!