Έχει επιτέλους όρια και η αισχρότητα; Η θέση της “Φ” για το δημοσίευμα στο “Μακελειό” Έχει επιτέλους όρια και η αισχρότητα; Η θέση της “Φ” για το δημοσίευμα στο “Μακελειό”
Όταν χάνεις κάποιον δικό σου άνθρωπο, είναι δύσκολο. Και δεν είναι μόνο ότι τον χάνεις, είναι και οι «τυπικές διαδικασίες» μετά από τον χαμό... Έχει επιτέλους όρια και η αισχρότητα; Η θέση της “Φ” για το δημοσίευμα στο “Μακελειό”

Όταν χάνεις κάποιον δικό σου άνθρωπο, είναι δύσκολο. Και δεν είναι μόνο ότι τον χάνεις, είναι και οι «τυπικές διαδικασίες» μετά από τον χαμό αυτό που ορισμένες φορές σε εξοργίζουν.

Στα νεκροταφεία της χώρας μας, μετά την ταφή του μεταστάντος, όταν παρέρχεται ένα χρονικό διάστημα (συνήθως 3 χρόνια), γίνεται η εκταφή, η ανακομιδή των οστών. Μια ανατριχιαστική διαδικασία, η οποία περιγράφεται στο https://alivio.gr/el/anakomidi-oston-ektafi.

Για διάφορους λόγους, οι συγγενείς του νεκρού πολλές φορές ζητούν παράταση αυτού του χρόνου για ένα έτος. Αυτές οι παρατάσεις κοστίζουν (κυρίως λόγω διαχείρισης χώρου όπως είναι πολύ λογικό για μια χώρα γερόντων) – και μάλιστα αρκετά χρήματα: από 480€-240€ (ανάλογα την… ζώνη) στον Σχιστό, γύρω στα 300€ στο Μαρούσι. Ούτε στον θάνατο υπάρχει ισότητα για του ζώντες.

Και ερχόμαστε σε μια περίπτωση που αφορά την Σαλαμίνα. Σε ένα βίντεο που εμφανίζεται σε ΜΜΕ των Αθηνών, στον σύνδεσμο https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%88%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81/ εμφανίζεται πολίτης να μιλά στον ενικό με έναν προφανώς υπεύθυνο του Νεκροταφείου ή κάποιον που μετρά η γνώμη του εκεί τέλος πάντων, για την παράταση εκταφής ενός νεκρού. Εκεί αναφέρονται κατοστάρικα, αναφέρονται ονόματα κάποιων που δεν συμφωνούν με την παράταση (ευτυχώς τα μικρά τους ονόματα) και όλο αυτό «πακετάρεται» με μια αρχική εικόνα με υπογραφή «Αγανακτισμένοι Συγγενείς».

Η προσπάθεια παγίδευσης του υπεύθυνου είναι προφανής. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο θα ήθελε κανείς να εκθέσει έναν άνθρωπο με τον οποίο, από ότι ακούγεται στο βίντεο, υπάρχουν φιλικές σχέσεις, την στιγμή μάλιστα που γίνεται φανερό ότι προσπαθεί να βοηθήσει αν και τυπικά δεν πρέπει. Να είναι για τα 100 ευρώ; Μα παντού υπάρχει χρέωση στην παράταση αυτή – και τα 100 μάλλον ελάχιστα είναι. Να είναι για το ότι τελικά η παράταση δεν δόθηκε και ο κύριος που έκανε την παράνομη ηχογράφηση να κινείται εκδικητικά εναντίον αυτού που δεσμεύτηκε να τον βοηθήσει; Δεν είναι λόγος αυτός για παράνομες ηχογραφήσεις και δημόσια διαπόμπευση κάποιου.

Ότι και να είναι, καταγγέλλουμε κάθε τέτοια προσπάθεια. Καταγγέλλουμε τέτοια συμπεριφορά τόσο για την παρανομία της ηχογράφησης, τόσο για την χρήση πλάγιων μέσων για ένα αίτημα που μάλλον είναι και αυτό εκτός νόμου (για να καταφεύγει σε αυτά τα πλάγια μέσα) αλλά και τόσο για τον άλλη μια φορά εξευτελισμό της Σαλαμίνας που με το ένα και με το άλλο φαντάζει στην ειδησεογραφία σαν τόπος της απόλυτης παρακμής.

Μπορεί η «Φ» να μην συμφωνεί και να αντιτίθεται σε πολλά πεπραγμένα και ειπωμένα της τωρινής δημοτικής αρχής, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι απόλυτα καταδικαστέα. Όταν προσβάλλονται οι αξίες μας, δεν υποχωρούμε. Καλούμε δε αυτή την δημοτική αρχή και όλους τους υποψήφιους ανεξάρτητα της παράταξης που ανήκουν να καταδικάσουν τόσο την συγκεκριμένη περίπτωση όσο και όλες τις περιπτώσεις χρήσης πλάγιων μέσων προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο νόμος, σαν ζήτημα τιμής. Όλοι οι πολίτες του νησιού δεν συμφωνούν απλώς – το απαιτούν.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

error: Content is protected !!