Στη Σαλαμίνα το Σάββατο 5 Αυγούστου του 2023 πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο “ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ” Στη Σαλαμίνα το Σάββατο 5 Αυγούστου του 2023 πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο “ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”
Στη Σαλαμίνα το Σάββατο 5 Αυγούστου του 2023 πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο “ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ” Μια πρωτοβουλία του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου... Στη Σαλαμίνα το Σάββατο 5 Αυγούστου του 2023 πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο “ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”

Στη Σαλαμίνα το Σάββατο 5 Αυγούστου του 2023 πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο “ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”

Μια πρωτοβουλία του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου “ΟΙ ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Σκάλα στο κέντρο του νησιού όπου εκεί φιλοξενήθηκε για 2 ημέρες το F/B Γλυκοφιλούσα. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του και φωτισμένο στα χρώματα της Ελλάδας το Γλυκοφιλούσα φιλοξένησε 6 Πολιτιστικά Σωματεία που συνολικά παρουσίασαν χορούς από 7 περιοχές της πατρίδας μας!

Η πολυμορφία και πολυχρωμία των Ελληνικών Παραδοσιακών φορεσιών σε συνδυασμό με την ποικίλα των παραδοσιακών οργάνων συνέθεσαν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα.

Αναλυτικά στο 1ο Φεστιβάλ “ΧΟΡΕΎΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ” συμμετείχαν τα παρακάτω πολιτιστικά σωματεία:

• Όμιλος Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων “Αλκαθους και Καρία” με χορούς από την περιοχή των Μεγάρων

• Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών “Χρήστος Τσεβάς” με χορούς από την Ήπειρο

• Χορευτικός Όμιλος “Ανάληψη Ελασσώνας” με χορούς απο την Μακεδονία• Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Αγιάς Τριάδας Νίκαιας” με χώρους από τις Κυκλάδες

• Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος “ΟΙ ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ” το τμήμα των παραδοσιακών με χορούς από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα παραπάνω πολιτιστικά Σωματεία συνόδευσαν στις τοπικές μουσικές ο Γιάννης Παυλόπουλος στο βιολί και το τραγούδι μαζί με το συγκρότημά του. Στο κλαρίνο ο Τρύφωνας Παπαϊωάννου, η Κωνσταντίνα Πάτση στο τραγούδι, στα κρουστά ο Γιάννης Γευγελής, γκάιντα – τσαμπούνα Δημήτρης Μπάκος και στο λαούτο και τραγούδι επίσης ο Ιορδάνης Κουζινόπουλος.

Η Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας “Παναγία Σουμελά’ παρουσίασε χορούς του Πόντου ενώ στην Ποντιακή Λύρα ήταν ο Θοδωρής Παπαδόπουλος και στο νταούλι ο Γιώργος Σαρσαρίδης.

Το χορευτικό ταξίδι στην Ελλάδα έκλεισε με του χορούς της Κρήτης από το Εφηβικό τμήμα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου “ΟΙ ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ” και το συγκρότημα του Ανδρέα Γεωργιλάκη στο Λαούτο και το τραγούδι, τον Γιώργο Τζίκα στην Κρητική Λύρα και στην κιθάρα τον Γιάννη Μανιουδάκη.

Το πρώτο φεστιβάλ “ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ” τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Κος Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στο κατάμεστο πάρκινγκ του Γλυκοφιλούσα , δεσμεύτηκε ότι το πρωτότυπο αυτό φεστιβάλ θα γίνει θεσμός για την Σαλαμίνας μας στοχεύοντας στην ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο νησί μας δηλώνοντας με αυτο τον τρόπο την έμπρακτη στήριξή του σε καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Με την παρουσία της τίμησε αυτή τη βραδιά της παράδοσης και του πολιτισμού και η Υποψήφια Δήμαρχος για το Δήμο Σαλαμίνας Κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη. Τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνος εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Νομικός συνοδευμένος από Ιερείς της τοπικής εκκλησίας μας. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε όλους όσους συνέβαλαν, και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό, να πραγματοποιηθεί αυτή η βραδιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Την εταιρία POLIPLAST και την Αντωνία Πολιτάκη.

Το ψητοπωλείο DIMMIS και τον Δημήτρη Βενετσάνο.

Την Κάβα Τούτσης και το καφέ Play Room για την διάθεση εμφιαλωμένου νερού.

Τα αρτοποιεία ΜΠΕΓΝΗΣ, ΦΡΑΓΚΙΑΣ , ΜΟΓΙΑΣ και τον Σύλλογο Ακτή Τελαμώνος Ξένου για την διάθεση των καθισμάτων.

Το μεζεδοπωλείο ΚΟΝΤΟΡΟΚΟΣ για την διάθεση των καθισμάτων για τους μουσικούς.

Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε για την εθελοντική τους προσφορά προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) και τον Αντώνη Παπαλεξάνδρου και την Hellenic Ambulance (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ)για την διάθεση Ασθενοφόρου καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της οικογένειας των Κρηταγενών, στους γονείς, στα παιδιά μας που ακούραστα και αβίαστα συνέβαλαν με κάθε τρόπο για να πραγματοποιηθεί το μεγάλο αυτό γεγονός.

Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο και πατριώτη Γρηγόρη Καπετανάκη που πίστεψε και στήριξε την προσπάθεια αυτή. Την βραδιά παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο η καθηγήτρια ξένων Γλωσσών Βασιλική Γκιτάκου με τον καθαρό και μεστό της λόγο.

Σύσσωμο το Δ.Σ. του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου “ΟΙ ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ” όλα τα μέλη , οι φίλοι και οι χορευτές, εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στον πλοιοκτήτη του F/B Γλυκοφιλούσα Κο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, στον Πλοίαρχο Κο Γιάννη Ψωμά, στον πρώτο Μηχανικό Κο Θεόδωρο Τσαλίκη και σε όλο το πλήρωμα του οχηματαγωγού για την υπομονή τους και την άψογη συνεργασία για την επίτευξη ενός απαιτητικού εγχειρήματος.

Η Σαλαμίνα μας χόρεψε στους ρυθμούς της Ελλάδας και η μαζική προσέλευση των επισκεπτών στο 1ο Φεστιβάλ ” ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ” μας δίνει την ελπίδα και την δύναμη από σήμερα κιόλας να προετοιμαζόμαστε για το 2ο #ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ” το 2024.

Σας ευχαριστούμε όλους που για άλλη μία φορά με την ουσιαστική συμμετοχή σας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή δείξατε την εμπιστοσύνη σας στον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο “ΟΙ ΚΡΗΤΑΓΕΝΕΙΣ”

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους!

Με εκτίμηση το Δ.Σ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

📍Ήχος και Φως NS Νίκος Σπαθής📍 Κάμερα/Φωτογραφία Imagery Art Studio – George Kapotas📍 Έντυπο διαφημιστικό υλικό – αναμνηστικά City Print

error: Content is protected !!