Απερχόμενη, φέρεται να θέλει η Ν.Δ την δημοτική αρχή Παναγόπουλου. Απερχόμενη, φέρεται να θέλει η Ν.Δ την δημοτική αρχή Παναγόπουλου.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” που υπογράφει η κα Πένυ Αβραμίδη οι επιτελείς της Πειραιώς στρέφουν το βλέμμα στις κάλπες τις Τοπικής... Απερχόμενη, φέρεται να θέλει η Ν.Δ την δημοτική αρχή Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” που υπογράφει η κα Πένυ Αβραμίδη οι επιτελείς της Πειραιώς στρέφουν το βλέμμα στις κάλπες τις Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το Κυβερνών κόμμα να αναμένεται το διάστημα που απομένει ως τις περιφερειακές εκλογές να ρίξει το βάρος τους μεγάλους δήμους της επικράτειας οι οποίοι στην αναμέτρηση του 2019 δεν βάφτηκαν γαλάζιοι. Η επιτροπή εκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μπρατάκος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας του κόμματος Π. Μαρινάκης, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θ. Νέζης, ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος επιτροπής Γ. Σμυρλής ο γραμματέας οργανωτικού Στ. Κονταδάκης, ο βουλευτής Νότιου τομέα και γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δημήτρης Χατζηδάκης και ο οργανωτικός γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μ. Κορομηλάς βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους υποψηφίους σε όλη την επικράτεια έχοντας λάβει σαφή εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αυξήσει η Νέα Δημοκρατία τη δυναμική της στους δήμους όπου παρατηρήθηκε αδυναμία.

Άλλωστε το Μαξίμου θεωρεί ότι οι τοπικοί άρχοντες που θα αναδειχθούν από τις κάλπες του Οκτωβρίου έχουν εξαιρετική σημασία, καθώς προβλέπει στην αγαστή συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης ούτως ώστε να προωθηθούν σημαντικές πολιτικές με επίκεντρο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Όπως μας πληροφορεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας στο “μάτι” της Πειραιώς βρίσκονται 12 δήμοι της Αττικής και έξι της υπόλοιπης επικράτειας στους οποίους το κυβερνών κόμμα το επόμενο διάστημα , θα δώσει έμφαση, προκειμένου να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019 ενώ ειδικά για τη Σαλαμίνα αναφέρει ότι οι “γαλάζιες” δυνάμεις συσπειρώνονται γύρω από την υποψηφιότητα της πρώην Αντιπεριφερειάρχου Νήσων Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη η οποία θα διεκδικήσει τη δημαρχία.

Το σημερινό δημοσίευμα των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, εκτός των άλλων ήρθε να επιβεβαιώσει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της περασμένης Κυριακής που αναφερόταν στο ειδικό βάρος που δίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Πρωθυπουργός θεωρώντας ότι η σύμπλευση Υπουργείων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός παράγοντας προκειμένου να αποφεύγονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση απαραίτητων έργων υποδομής και υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η δυσαρέσκεια του κυβερνώντος κόμματος προς τη δημοτική αρχή Παναγόπουλου είχε εκφραστεί άλλωστε εδώ και καιρό και πριν τις εκλογές του Ιουνίου μέσω του γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δ. Χατζηδάκη σε συνέντευξή του ο οποίος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ενώ ο δήμαρχος έχει πάρει πολλά λεφτά από την κυβέρνηση για να κάνει έργα δεν τα κάνει παρά μόνο δημόσιες σχέσεις.

Πάντως πανικόβλητη η προς το παρόν δημοτική αρχή, παρά τη γενική τακτική της της του “δεν ξέρω δεν απαντώ” έσπευσε αυτή τη φορά να βγάλει δελτίο τύπου προσπαθώντας, κατά την πάγια τακτική της, να αμφισβητήσει την εγκυρότητα τόσο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, όσο και της δημοσιογράφου Πένυ Αβραμίδη , που υπογράφει το σχετικό άρθρο.

Τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να φέρει ακόμα σκληρότερα απέναντί της, εκτός όλων των άλλων, και το κυβερνών κόμμα, το οποίο προσπαθεί να το υποκαταστήσει εμμέσως πλην όμως σαφώς.

Μάλλον οι επικοινωνιακοί υπερεγκέφαλοι της Αμμοχώστου έχουν κάπου ξεφύγει και η απελπισία και ο πανικός τους δεδομένα τους οδηγεί σε κινήσεις αυτο-γελοιοποίησης.

Η Ν.Δ πάντως δεν έχει διαψεύσει το δημοσίευμα και ούτε πρόκειται κατά την εκτίμησή μας.

Η προσπάθεια της μελλοντικά απερχόμενης δημοτικής αρχής σαφώς έγκειται στο να προσπαθήσει να συγκρατήσει τους υποψήφιούς της οι οποίοι τυγχάνουν κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Θα συνεχίσουν με την παράταξη Παναγόπουλου πηγαίνοντας κόντρα στο κόμμα τους ή θα αποχωρήσουν; Αυτό μένει να δούμε τις επόμενες μέρες, όπως επίσης και το πως θα κινηθούν οι βουλευτές της Β’ Πειραιά, οι πολιτευτές και η Νομαρχιακή Β’ Πειραιά της Ν.Δ . Θα πάνε ενάντια στη θέληση του κόμματος;

Νίκος Γιαννόπουλος

(με στοιχεία απο εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)

error: Content is protected !!