Υβόνη Αραβανή: Γιατί ο δήμαρχος είναι απερχόμενος Υβόνη Αραβανή: Γιατί ο δήμαρχος είναι απερχόμενος
2019 – 2023. Τέσσερα χρόνια χαμένα για την Σαλαμίνα. Εκείνο που δεν κατάλαβε ποτέ, ο απερχόμενος δήμαρχος, είναι η διαφορά του προγραμματισμού των έργων... Υβόνη Αραβανή: Γιατί ο δήμαρχος είναι απερχόμενος

2019 – 2023.

Τέσσερα χρόνια χαμένα για την Σαλαμίνα.

Εκείνο που δεν κατάλαβε ποτέ, ο απερχόμενος δήμαρχος, είναι η διαφορά του προγραμματισμού των έργων από την διαχείριση της καθημερινότητας, βγάζοντας φωτογραφίες, όταν “βουλώνεται” καμία λακούβα ή κόβονται τα κλαδιά από τα δέντρα ή βάφουν κανένα σχολείο.

Βαφτίζονται “έργα πνοής” τα αυτονόητα και εν τέλει υστερούμε ακόμη και σε αυτά. Μετά μας γεμίζει δικαιολογίες, όπως την έλλειψη εξοπλισμού, την έλλειψη προσωπικού, ότι φταίει πάντα κάποιος άλλος, ο πρώην, ο επόμενος, οι πολίτες και ό,τι άλλο μπορεί ν’ αποτελέσει άλλοθι στην αναποτελεσματικότητα

Η αλαζονεία της εξουσίας, είναι δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο. Εμφανίζεται κατά κανόνα σε συγκυριακούς (νεόκοπους) πολιτικούς με τα γνωστά συμπτώματα.

Ένα απ’τα βασικά συμπτώματα, αυτής της δημοτικής αρχής, είναι η πεποίθηση, που τους θέλουν να νοιώθουν άτρωτοι για τη θέση τους (οικονομική ή πολιτική) και να μην οφείλουν τίποτε και σε κανέναν.

Μετά από διοικητική εμπειρία τεσσάρων ετών, ο απερχόμενος δήμαρχος, δεν έμαθε ακόμα ότι στην πολιτική πάμε να υπηρετήσουμε κι όχι να εντρυφήσουμε μόνο σε μεθόδους χτισίματος του προσωπικού μας προφίλ και καθόλου σε μεθόδους έντιμης και ίσης διαχείρισης για όλους τους δημότες και όλες τις περιοχές του Δήμου;

Όλοι εμείς, ο γράφων και κάθε δημότης , περιμέναμε τις απαντήσεις, διότι τις δικαιούμαστε θεσμικά από τον δήμαρχο, αντί γ’ αυτό όμως επέλεξε το στρίβειν δια της σιωπής από τις ευθύνες που τον βαραίνουν. Ευθύνες, που για να αποποιηθεί, μεταχειρίζεται κάθε βοήθεια από οιονδήποτε πολιτικό κωλοτούμπα. Εγώ θα μεταχειριστώ, με ακρίβεια, τα λόγια, αρίστου της κωλοτούμπας, για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας και να αιτιολογήσω τον όρο “Απερχόμενος δήμαρχος”.
– ξεπερνά κάθε όριο αλαζονείας και ανευθυνότητας

– χρησιμοποιεί τον Δήμο σαν λάφυρο για προσλήψεις ημετέρων

– είναι σκόπιμα ημιμαθής και οπαδός της πολιτικής αναλήθειας

– προβαίνει σε κατά συρροή απ’ ευθείας αναθέσεις και κατατμήσεις έργων

– απαξιώνει τους θεσμούς και την Επιτροπή Διαβούλευσης

– ασχολείται με κουμπαριλίκια, στρατιά ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών

– βολεύει ημέτερους και ανεξαρτητοποιηθέντες άλλων συνδυασμών

– εξυπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με εκπρόθεσμες περιβαλλοντικές μελέτες

– παραπλανά τους δημότες με μεγαλοστομίες για ισότητα και αξιοκρατία

– και πολλά πολλά άλλα ων ουκ έστιν αριθμός…
Αυτή ήταν η άποψη του…προ κωλοτούμπας. Ευχαριστώ τον οπαδό της κυβίστισης, για την βοήθεια του στην συγγραφή του άρθρου μου και γνωρίζοντας την αγάπη του για τις θυμόσοφες παροιμίες του λαού μας, του αφιερώνω την εξής: “Τα στερνά τιμούν τα πρώτα”.
Ήρθε ο καιρός λοιπόν, να αποφύγουμε τις – τους πολιτικές-ούς κωλοτούμπες κι αυτούς που τις ενστερνίζονται, για να βρούμε την πολιτική ισορροπία που θα μας επιτρέψει να ελπίζουμε. Όσο για τον απερχόμενο δήμαρχο, έχω να του πω:

“Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις”,
κάτι που θα το χρειαστεί από την 9η Οκτωβρίου

(*)Η Υβόνη Αραβανή είναι δημοτική σύμβουλος Σαλαμίνας και υποψήφια δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό της κας Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη

error: Content is protected !!