Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
11/09/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, το εκπαιδευτικό... Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

11/09/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς, μία καλή και  δημιουργική σχολική χρονιά. Αυτό το νέο «ταξίδι» που ξεκινάει στη γνώση εύχομαι να είναι για όλα τα παιδιά δημιουργικό και να αποτελέσει την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις εκπαιδευτικές τους  γνώσεις και να ενισχύσουν τη θέληση τους για να θέσουν μακροπρόθεσμους στόχους για το μέλλον τους.

Όμως αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας, η σκέψη μας είναι στους μαθητές και όλους τους  συμπολίτες μας που δοκιμάζονται στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Σχολεία, οικίες και δημόσια κτίρια έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές και για πολλά παιδιά σήμερα δε θα χτυπήσει κουδούνι. Ως αλληλέγγυα κοινωνία οφείλουμε να είμαστε όλοι δίπλα στους συνανθρώπους μας  που μας έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους πολίτες να συμβάλουμε,  όλοι μαζί στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Στην Περιφέρεια Αττικής αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα μας  η δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών, στα αγαθά της μόρφωσης και σε ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό από την αρχή της θητείας μας επενδύσαμε σε σχολικές υποδομές αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ. Στο στρατηγικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής  για την αναβάθμιση και ενίσχυση των σχολικών υποδομών της Αττικής έως σήμερα έχουν ενταχθεί  στο ΠΕΠ Αττικής  2014-2020, ογδόντα δύο (82) Πράξεις κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης συνολικού προϋπολογισμού 118.903.566,04 ευρώ και συγκεκριμένα: 

  • 30 Πράξεις Νέων ή Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κτηριακών Υποδομών Εκπαίδευσης συνολικού προϋπολογισμού 72.973.290,58 ευρώ.
  • 23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων συνολικού προϋπολογισμού 6.150.451,94 ευρώ
  • 29 Πράξεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημόσιων Σχολικών Μονάδων στους Δήμους συνολικού προϋπολογισμού 39.779.823,52 ευρώ.

Κατά την περίοδο της θητείας μας παραδόθηκαν 29 νέα σχολικά συγκροτήματα και 251 σχολικές αίθουσες, με ωφελούμενους 6.235 μαθητές,  ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε σύγχρονος εξοπλισμός για εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Αττική. Επιπρόσθετα στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027, προβλέπονται πάνω από 120 εκ. ευρώ για τον Εκσυγχρονισμό Μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του εξοπλισμού των σχολικών μονάδων.

Τόσο κατά την έναρξη , όσο και όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς εστιάζουμε στους αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, κατά προτεραιότητα στα σχολεία, καθώς και στα οχήματα που μεταφέρουν μαθητές, ενώ θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, όπου απαιτείται. Με στοχευμένες δράσεις συμβάλλουμε στη δημιουργία σύγχρονων σχολείων και μαθητών ευαισθητοποιημένων σε θέματα όπως, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση και η οδική ασφάλεια.  

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!