Γιάννης Βουτσινάς: Ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση στα νησιά της Αττικής Γιάννης Βουτσινάς: Ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση στα νησιά της Αττικής
Η ώρα των αυτοδιοικητικών εκλογών έφτασε. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου  καλούμαστε να επιλέξουμε ποιος Περιφερειάρχης και ποιος Περιφερειακός Σύμβουλος έχει την ικανότητα να μπορεί... Γιάννης Βουτσινάς: Ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση στα νησιά της Αττικής

Η ώρα των αυτοδιοικητικών εκλογών έφτασε. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου  καλούμαστε να επιλέξουμε ποιος Περιφερειάρχης και ποιος Περιφερειακός Σύμβουλος έχει την ικανότητα να μπορεί να οδηγεί τον τόπο κάθε μέρα και ένα βήμα μπροστά.

Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Νίκος Χαρδιαλιάς θα είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αδιαμφισβήτητος νέος Περιφερειάρχης Αττικής.  Η συντριπτική υπεροχή της ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αποτελεί ένα ατράνταχτο στοιχείο και για τον νικητή των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Γιάννης Βουτσινάς θα είναι ο αδιαμφισβήτητος νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής. Είναι μια δυναμική πρόταση του Μαξίμου και μια ασφαλής επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής.

Στον τόπο μας, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής που περιλαμβάνει την Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Τροιζηνία, τα Μέθανα, την Ύδρα , τις Σπέτσες, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, επιλέγουμε έναν, τον μοναδικό Περιφερειακό Σύμβουλο, που θα μας εκπροσωπήσει στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η συμμετοχή του Γιάννη Βουτσινά στο ψηφοδέλτιο στην περιφερειακή ενότητα Νήσων Αττικής, με άλλους δύο συνυποψήφιους, είναι μια προαποφασισμένη επιλογή του Ν. Χαρδαλιά για την θέση του  Αντιπεριφερειάρχη Νήσων.

Η κοινωνική και πολιτική δράση και εμπειρία του Γιάννη Βουτσινά, οι άριστες σχέσεις του με την κυβέρνηση,  η δικτύωσή του με τα μέλη του κόμματος,  δίνουν λόγο και ρόλο στα Νησιά της Αττικής την επόμενη ημέρα.

Ο Γιάννης Βουτσινάς έχει καταπιαστεί με πολλά, από νεαρός και έχει δώσει δείγμα γραφής. Αυτό είναι το διαβατήριό του για την Περιφέρεια Αττικής. Αλλά το κυριότερο είναι ότι πιστεύει στην αυτοδιοίκηση, στο θεσμό και τις δυνατότητές του, γι αυτό συνειδητά τον επιλέγει.

Η υποψηφιότητά του ως Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, στην Περιφέρεια Νήσων, είναι μια απόφαση που επιδίωξε. Γιατί μετά από μια 20ετία δουλειάς αλλά και έντονης πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής είναι μια  πρόκληση για τον ίδιο, να δουλέψει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο για το στολίδι, το κόσμημα της Αττικής, τα νησιά της.

Η μύησή του στην τοπική αυτοδιοίκηση έγινε από πολύ νωρίς, όταν εκλέχτηκε το 2002, αλλά και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Πειραιά. Εκεί απόκτησε τις βασικές και πρώτες εμπειρίες από την σημασία και τις δυνατότητες του θεσμού της αυτοδιοίκησης, της σπουδαιότητας του ρόλου του στην καθημερινή ζωή των πολτών.

Μέχρι τώρα έχει να επιδείξει σημαντικές και αδιαμφισβήτητες επιτυχίες.

 Ως εκλεγμένος Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με «επίκεντρο τον Επαγγελματία» και με την άριστη συνεργασία με τα Μέλη του Δ.Σ., μετέτρεψε το Ε.Ε.Π. σε λειτουργικό και βιώσιμο φορέα, 8πλασιάζοντας τα αποθεματικά του. Το Ε.Ε.Π. έχοντας σήμερα τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, βρίσκεται πλέον μεταξύ των πιο εύρωστων οικονομικά Επιμελητηρίων, αναδιατάσσοντας το μητρώο μελών του. Ακολουθώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό μαζί με τα υπηρεσιακά στελέχη του Επιμελητηρίου, δημιούργησε απομακρυσμένες συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες προς τα μέλη του, εξαλείφοντας έτσι γραφειοκρατικές χρονοβόρες  διαδικασίες προς όφελος των επιχειρήσεων .

Μέσα από την συμμετοχή του και στο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) αρχικά και για τρία χρόνια ως Οικονομικός Επόπτης και τώρα ως Αντιπρόεδρος, ο Γιάννης Βουτσινάς κατάφερε να ηγηθεί με πράξεις και πρακτικές της προσπάθειας ανασύνταξης του επιμελητηριακού θεσμού, με στόχο ένα επιμελητήριο που θα εργάζεται όχι για τις διοικήσεις του και τους εργαζόμενους του αλλά για τα Μέλη του και συνολικότερα για το κοινωνικό σύνολο. Γιατί ισχυρή αγορά σημαίνει και ισχυρή κοινωνία.

Αλλά και η θητεία του Γιάννη Βουτσινά στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) για τρία χρόνια ήταν υποδειγματική. Με «επίκεντρο τον Άνθρωπο» έδωσε «διαβατήριο εργασίας» σε 29.000 άτομα 5πλασσιάζονας τις πιστοποιήσεις προσόντων φυσικών προσώπων. Υλοποίησε με αποφασιστικά βήματα την οργανική διασύνδεση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης με την αγορά εργασίας και θεμελίωσε το Εθνικό Σύστημα Πιστοποίησης μέσω της αντιστοίχησης του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF). Ουσιαστική συμβολή στην κοινωνία για την αύξηση της απασχόλησης, σημαντικό εργαλείο για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις για την εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού.

Ο Γιάννης Βουτσινάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι 46 ετών. Σπούδασε Οικονομικά και Δημόσια Διοίκηση ενώ διατηρεί εδώ και 20 έτη  Λογιστικό-Φοροτεχνικό Γραφείο.

Δουλεύει από μικρό παιδί στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του, το οποίο το ανέλαβε στα 25 του και το γιγάντωσε.

Παράλληλα με την καθημερινή δουλειά του κατάφερε να αποκτήσει γνώσεις και τρία μεταπτυχιακά. ΜΒΑ «TOURISM MANAGEMENT» Παν/μίου Πειραιά (2009), ΜSc Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη & Αυτοδιοίκηση Παν/μίου Πειραιά (2016), Μ.Α «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» Παν/μιο Πελοποννήσου (2015).

Οι σπουδές του ιδίως στον τουρισμό και στην τοπική ανάπτυξη μαζί με τις δεξιότητές του αποτελούν τα εχέγγυα για μια λαμπρή θητεία. Έχει την γνώση, την εμπειρία και την δεξιότητα να κουμαντάρει τους συνεργάτες και να πείσει τους υπουργούς.

Η δύναμή του και οι δυνατότητές του πηγάζουν και από την κομματική του δραστηριότητα. Έχοντας διατελέσει Αν. Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΔ, 2012-2014 και  Αν. Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ, 2016-2019, γνωρίζει πρόσωπα κα πράγματα, γεγονός που του διασφαλίζει ανοικτές πόρτες και αυτιά για τα αιτήματα και τις ιδέες που ενστερνίζεται και θέλει να εφαρμόσει.

Πιστεύει στην σκληρή δουλειά, στην οργανωμένη και συνεργατική προσπάθεια και στα    μετρήσιμα αποτελέσματα.

Για αυτό στην προεκλογική περίοδο καταγράφει μέσα από την επαφή του με όλες τις αρχές αλλά και τους πολίτες, με τα μέλη του επιμελητηρίου, με φορείς όπως οι δήμοι, προβλήματα και εμπόδια ανάπτυξης για τα νησιά της Αττικής. Παράλληλα με την αξιολόγηση των έργων και των πρωτοβουλιών που υλοποιούνται στοχεύει την επόμενη μέρα να θέσει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της περιφέρειας, του νέου περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά και όχι μόνο.

Με βασικούς άξονες την γαλάζια οικονομία, δηλαδή μια ανάπτυξη βιώσιμη, κυκλική που σέβεται τους πόρους των Δήμων των Νήσων Αττικής, αλλά και μια ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και των υποδομών της καθημερινότητα του πολίτη, με προτεραιότητα την πολιτική προστασία και το περιβάλλον δουλεύει για την επόμενη μέρα. Πρωτίστως σεβόμενος την αυτοτέλεια και τον ξεχωριστό χαρακτήρα προβλημάτων αλλά και προοπτικών  κάθε νησιού, κάθε δήμου της περιφέρεια Νήσων Αττικής.

Έχει ως στόχο να εργαστεί υπεύθυνα,  με αποφασιστικότητα και ενσυναίσθηση.  Όπως έκανε αποδεδειγμένα πάντα, από κάθε θέση ευθύνης που εκλέχθηκε ή του εμπιστεύτηκαν, ώστε να εκπροσωπήσει επάξια τους κατοίκους των νησιών της Αττικής στο περιφερειακό συμβούλιο αλλά και στην ηγεσία της περιφέρειας ως Αντιπεριφερειάρχης.

error: Content is protected !!