Απάντηση στον κ.Σπύρο Νάννο (μέλος ΕΣΗΕΑ) Απάντηση στον κ.Σπύρο Νάννο (μέλος ΕΣΗΕΑ)
Προς: κ. Σπύρο ΝάννοΜΕΛΟΣ ΕΣΗΕΑΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΤΟ Ν.Η.Σ.Ι. ΜΑΣ»ΕΝΤΑΥΘΑ Κύριε Νάννο, Η ανοικτή σας επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα, την οποία υπογράψατε με... Απάντηση στον κ.Σπύρο Νάννο (μέλος ΕΣΗΕΑ)

Προς: κ. Σπύρο Νάννο
ΜΕΛΟΣ ΕΣΗΕΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΤΟ Ν.Η.Σ.Ι. ΜΑΣ»
ΕΝΤΑΥΘΑ

Κύριε Νάννο,

Η ανοικτή σας επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα, την οποία υπογράψατε με τις αναφερόμενες παραπάνω ιδιότητές σας (πλην της τελευταίας), με φέρνουν στην θέση να σας ευχαριστήσω δημόσια για την ευκαιρία που μου δίνεται με αυτό τον τρόπο, να αναφερθώ σε ορισμένα ζητήματα για τα οποία ο περιορισμένος χρόνος της διαδικτυακής μου εκπομπής με περιορίζει.

Κατ’αρχάς εάν ενημερωθήκατε από κάποιον τρίτο για το περιεχόμενο της επίμαχης αναφοράς, θα πρέπει να ελέγξετε λίγο τις πηγές σας. Διότι η αναφορά μου στην συνέντευξή σας ήταν απλώς μια αφορμή για να καυτηριάσω αρνητικά φαινόμενα που παρατηρούνται στον αμφίβολο χώρο εκείνο που σχηματίζεται όταν η πολιτική και η δημοσιογραφία τέμνονται. Αν πάλι επισκεφθήκατε το κανάλι μας στο YouTube και ακούσατε ιδίοις ωσί αυτά που αναφέρετε ότι ειπώθηκαν, τότε λυπούμαι ειλικρινώς που χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ιδρυθείσα το 1914 και εδρεύουσα στο δικό της κτίριο επί της οδού Ακαδημίας 20 (από ότι βλέπετε γνωρίζω που βρίσκεται), είναι μία από τις πολλές ενώσεις συντακτών-δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Υπάρχουν και άλλες ενώσεις συντακτών όπως η ΕΣΠΗΤ, η ΕΣΑΤ και άλλες πολλές – ας μην τις αναφέρουμε όλες. Όπερ σημαίνει ότι δεν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για κάποιον δημοσιογράφο να είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ σώνει και καλά. Και, ναι, έχετε δίκιο, δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε την κα Αντωνιάδου (Πρόεδρο) ούτε την κα Αγάτσα ή τον κο Γαβαλά (Αντιπρόεδροι), όπως εσείς από ότι αφήνετε να εννοηθεί. Διερωτώμαι γιατί θα έπρεπε ή αν τα μέλη του προεδρείου γνωρίζουν προσωπικά όλα τα άνω των 3.000 μέλη της Ένωσης.

Πέραν αυτού, σε όλες τις ενώσεις υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι για να είναι κάποιος δημοσιογράφος μέλος: άλλοτε στο ατομικό του εισόδημα η δημοσιογραφική εργασία να παρέχει το λιγότερο το 60% του συνόλου, άλλοτε να υπάρχει δημοσιογραφική προϋπηρεσία 2 ή 3 ετών κλπ. Αυτά όμως ισχύουν για την εγγραφή κάποιου σε κάποια ένωση – η μεταβολή επαγγέλματος, αν δηλαδή ο δημοσιογράφος αποφασίσει να ασχοληθεί με άλλα πράγματα κάποια χρόνια αργότερα, δεν επιφέρει την διακοπή της ιδιότητας του μέλους.

Είναι γεγονός ότι η αναφορά μου στα φαρμακεία ήταν εν τη ρύμη του λόγου, μια υπερβολή, με την οποία ήθελα να καταδείξω ότι η ιδιότητα του δημοσιογράφου ως μέλους κάποιας ένωσης είναι ανεξάρτητη του περιεχομένου της αρθρογραφίας του. Παραδέχομαι ότι η αναφορά μου ήταν αδόκιμη, καθώς τόσα παιδιά με όνειρα και φιλοδοξίες μπαίνουν σε εφημερίδες, περιοδικά ή ενημερωτικά sites και ξεκινούν από «απλά πράγματα». Μπορεί πια τα φαρμακεία να μην τα γράφουν νέοι, «δόκιμοι» δημοσιογράφοι – γράφουν όμως άλλα «χρηστικά» κλπ.

Αυτά, για να σας αποδείξω ότι… δεν γνωρίζω καθόλου τον χώρο της δημοσιογραφίας και είστε μόνο εσείς που κατέχετε αυτή την μυστική γνώση.

Προχωρούμε παρακάτω.

Την δημοσιογραφική σας πορεία φυσικά και θα την κρίνω. Και εγώ όπως όλοι οι αναγνώστες. Πρώτον στα άρθρα σας (όπως και στο επίμαχο) κρίνετε – άρα, θα κριθείτε. Δεύτερον, το ότι έχετε 25 έτη απασχόληση στην συγκεκριμένη εργασία δεν σημαίνει αξιολογικώς κάτι- δεν είναι σαν την επετηρίδα στον στρατό. Τρίτον, ως κατ’ επάγγελμα δημοσίως γράφων περιμένετε οπωσδήποτε την επιδοκιμασία του αναγνωστικού κοινού – και απεύχεστε την αποδοκιμασία του. Δεν είναι έτσι;

Συνεχίζουμε.

Όπως λέτε, μένετε στην Αθήνα. Άρα δεν κατοικείτε εδώ. Φυσικά με κανένα τρόπο δεν σας ψέγω γι’ αυτό – αυτό έλειπε! Θα ήταν γελοίο και εξωφρενικά παράλογο. Ο χαρακτηρισμός περί μη κατοίκου δεν αφορά την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή, την οποία σέβομαι απεριόριστα, αλλά την απόφασή σας να βάλετε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος της Σαλαμίνας. Γιατί, πιστεύω ότι γνωρίζετε πως αν εκλεγείτε η θέση σας ως δημοτικού συμβούλου δεν είναι ούτε κάτι αστείο ούτε κάτι που μπορεί να γίνει με τηλεδιάσκεψη: είναι απαραίτητη η παρουσία σας αν θέλετε να τιμήσετε τους πολίτες που θα σας ψηφίσουν. Θα παραιτηθείτε άραγε από το «Μακελειό» αν εκλεγείτε;

Και κάτι για την οικογένειά σας. Ουδέποτε αναφέρθηκα σε αυτή και δεν πρόκειται να αναφερθώ. Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μία από τις πιο έξοχες οικογένειες του νησιού, τρέφω βαθύτατο σεβασμό στην οικογένεια και στην προσωπική ζωή – σε αντίθεση, δυστυχώς, με ορισμένους προσκείμενους στον δημοτικό συνδυασμό που συμμετέχετε οι οποίοι δεν φείδονται ύβρεων, προσβολών και απειλών, πράγμα που καλώς το γνωρίζετε.

Ας προχωρήσουμε.

Η συνάντηση που δεν έγινε αγγίζει πλέον την σφαίρα του μύθου. Από αυτά που λέτε δε, ο μόνος που γνωρίζει το περιεχόμενο αυτής της μη γενόμενης συνάντησης είστε εσείς ο ίδιος. Καταλαβαίνετε, πιστεύω, ότι μια τέτοια δήλωση εκ μέρους σας δημιουργεί ερωτηματικά πολύ περισσότερα από αυτά που απαντά (πάντως για χρηματισμό ούτε μίλησα ούτε άφησα να εννοηθεί, δεν ξέρω από που αντλήσατε αυτό το συμπέρασμα). Πραγματικά όμως δεν είναι κάτι σημαντικό- μάλλον αμελητέο, κάτι που δεν χρειάζεται να ασχοληθεί ποτέ κανείς.

Ας πάμε στην λάσπη. Ενημερώθηκε, λέτε, ο δικηγόρος της ΕΣΗΕΑ για το περιεχόμενο «των όσων είπατε για εμένα και την Ένωση». Προφανώς για εικαζόμενο από εσάς περιεχόμενο. Αλλά γιατί αυτή η αναφορά; Αφήνετε μια ομίχλη απειλής για νομικές ενέργειες εναντίον μου; Τελικά, όπως λέτε και εσείς, δεν με ξέρετε…

Χαίρομαι πάντως για τα συγχαρητήρια που μου δίνετε για το γεγονός ότι στηρίζω την υποψηφιότητα της κυρίας, που ούτε το όνομά της δεν θέλετε να πείτε, αφιλοκερδώς. Σίγουρα δεν προσχωρείτε στις απόψεις περί 5ευρου και 20ευρου των μελών και προσκείμενων του συνδυασμού που συμμετέχετε και γνωρίζετε ότι δεν είναι αναγκαία συνθήκη η αντιμισθία στο να εκφράζει θετική άποψη κάποιος για υποψήφιο – έτσι δεν είναι; Ή, επειδή υπάρχει μια χροιά ειρωνείας στα συγχαρητήριά σας, θεωρείτε ότι είναι σύμφυτη με την δημοσιογραφία αυτή η αντιμισθία- με δεδομένη μάλιστα την αμέσως επόμενη μη-ερώτησή σας για τους πόρους της εφημερίδας «Φωνή της Σαλαμίνας»; Αν όντως αυτή είναι η αντίληψή σας, είναι ενήμερη η Ένωση Συντακτών στην οποία ανήκετε;

Τέλος, αγαπητέ κύριε, ως μέλος της ΕΣΗΕΑ δεν γνωρίζετε ότι υποχρέωση για «Πόθεν Έσχες» έχουν μόνο τα μέλη της ένωσης στην οποία ανήκετε; Εκτός αν μας λέτε ότι όποιος δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ δεν είναι δημοσιογράφος (εκεί μιλάμε για συνδικαλιστικό σπισισμό πια)!

Αν περιμένετε απάντηση για τα περί «λάσπης» και τα περί «ελέγχου των ειδήσεων με στοιχεία» θα σας λυπήσω. Πάντα υπάρχουν στοιχεία και πάντα κάποιοι μιλούν για λάσπη. Έχει καταντήσει πραγματικά βαρετό…

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
(Έτσι με λένε κύριε Νάννο, δεν είναι δα και κανένα μυστικό..)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»

error: Content is protected !!