Ο “ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ” ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο “ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ” ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
της Δρ. Ευανθίας Μιχάλαινα (*) (*)Ειδική εμπειρογνώμων σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας Υποψ. Δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό της κ. Βάσως Μπόγρη Μου αρέσει να είμαι... Ο “ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ” ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

της Δρ. Ευανθίας Μιχάλαινα (*)

(*)Ειδική εμπειρογνώμων σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας

Υποψ. Δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό της κ. Βάσως Μπόγρη

Μου αρέσει να είμαι αντικειμενική και έτσι διαβάζω – κυρίως- τις αναρτήσεις της αντιπολίτευσης. Και φυσικά πρώτες και καλύτερες του Δημάρχου μας, κ. Γ. Παναγόπουλου.

Πριν 4 μέρες ανέβασε κείμενο για τον επιτυχημένο του οδοφωτισμό, το οποίο καταλήγει στα εξής:

«Η υλοποίηση τέτοιων έργων [εννοεί του οδοφωτισμού και άλλων που δεν αναφέρει] αποτελεί σημαντικό βήμα για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής και παράλληλα ενισχύουν την οδική ασφάλεια αλλά και γενικότερα το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας».

Το τι προσφέρει ακριβώς το έργο αυτό και το τίμημά του (14.400.000 ευρώ [!!!]), το διαβάζετε στην πηγή [1]:

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

α) Κατά πόσον κύριε Δήμαρχε «ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας» το γεγονός ότι ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ την τσέπη τη δική μας, των παιδιών μας και των εγγόνων μας με 14,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε δικούς μας τεχνικούς συντηρητές οδοφωτισμού ΜΕΣΑ στον Δήμο; Και τη στιγμή που δικοί μας άνθρωποι Σαλαμίνιοι ψάχνουν για δουλειά και θα μπορούσαμε να τους απασχολήσουμε στον Δήμο ; Γιατί αντί να δημιουργήσετε ΕΣΟΔΑ για τους συνδημότες μας, δημιουργείτε ΕΞΟΔΑ ?

β) Διαβάζω κύριε Δήμαρχε, ότι εν έτει 2018 δόθηκαν κι άλλα 153.000 ευρώ από ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ για τις ανάγκες του οδοφωτισμού Αιαντείου [2]. Κατά πόσον κύριε Δήμαρχε «ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας» το γεγονός ότι στη διάρκεια της θητείας σας ΜΑΣ ΦΕΣΩΣΑΤΕ με επιπλέον 14,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ? Γιατί περιφρονήσατε τα χρήματα που έχουμε ήδη πληρώσει στο παρελθόν;

γ) Τι απέγιναν οι προηγούμενες λάμπες κύριε Δήμαρχε για τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πληρώσει πακτωλούς χρημάτων; Κατά πόσον κύριε Δήμαρχε «ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας», όταν μας βάζετε λάμπες LED στους δρόμους, τη στιγμή που αφήνετε όλους τους δημότες σας στο σκοτάδι σε ότι αφορά την ενημέρωση μας σχετικά με την ανακύκλωση των προηγούμενων λαμπτήρων; Και τη στιγμή που δε λέτε κουβέντα για τα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ (??) του Δήμου από την ανακύκλωση αυτή;

δ) Ο οδοφωτισμός μόλις έλαβε χώρα και διαβάζω ότι ήδη κάποια φώτα αναβοσβήνουν, άλλα ήδη δε δουλεύουν κλπ.

Κατά πόσον κύριε Δήμαρχε «ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας» το γεγονός ότι γι’ αυτές τις τεχνικές αστοχίες πληρώσαμε τον ΕΚΤΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ εργολάβο και ανάδοχο 14,4 εκατομμύρια ευρώ;

ε) Γνωρίζετε πολύ καλά κύριε Δήμαρχε ότι είμαι ειδική επιστήμων στην Αρχή που εποπτεύει τα ενεργειακά δρώμενα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΡΑΑΕΥ μου ανέθεσε πριν από μερικούς μήνες την ενημέρωση της Αρχής σχετικά με τον σχεδιασμό της ενεργειακής εξοικονόμησης όλης της χώρας. Κατά πόσον κύριε Δήμαρχε «ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας» το γεγονός ότι ενώ διαθέτετε τον πλέον εξειδικευμένο δημότη στο νησί σας, στο Δήμο σας, αντί να του ζητήσετε να ρίξει μια ματιά στη σύμβαση ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ πριν την υπογράψετε, γράψατε κανονικά αυτή τη δυνατότητα στα παλαιότερα των υποδημάτων σας και προχωρήσατε στην υπογραφή της, πληρώνοντας 14,4 εκατομμύρια ευρώ;

Στ) Και πάμε και στο κερασάκι της τούρτας τώρα κύριε Δήμαρχε.

Το 2019 υπεγράφη αντίστοιχο έργο οδοφωτισμού στη Ρόδο και (κατά διαβολική σύμπτωση) το έργο ανέλαβαν οι δύο ίδιοι ανάδοχοι που ανέλαβαν και το δικό μας το νησί, ο Γερμανός ΟΤΕ και ο Έλληνας που εδρεύει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής «GLOBILED». Διαφημίστηκε μάλιστα, το έργο της Ρόδου, ως «η μεγαλύτερη σε μέγεθος σύμβαση ενεργειακής απόδοσης και στρατηγικής σημασίας που έχει υπογραφεί ποτέ σε επίπεδο χώρας και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης», ακριβώς για το λόγο ότι επίσης φέσωσε τους Ροδίτες με 25.179.312,92 ευρώ Ευρώ !!! [3].

Στη Ρόδο δημοσιεύθηκε τόσο η προκήρυξη, όσο και το σχέδιο σύμβασης [4]. Στο άρθρο (4) αναφέρονται οι δύο λεξούλες «ποινική ρήτρα».

Σας ερωτώ:

Εδώ στη Σαλαμίνα, ποια είναι η ποινική ρήτρα στην οποία υποχρεώσατε τον Εργολάβο στην περίπτωση που σβήνουν, τρεμοπαίζουν, χαλάνε κλπ τα φώτα ή στην περίπτωση που δεν δουλέψουν τα έξυπνα γκατζετάκια («εφαρμογές Smart Cities» κατά τον κυριλέ ορισμό τους) με τα οποία θα εξοπλιστεί το δίκτυο, κύριε Δήμαρχε?

Και πού έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη και το σχέδιο σύμβασης του οδοφωτισμού Σαλαμίνας?

Βλέπετε, εσείς έχετε μάθει να παίζετε το παιχνίδι των εντυπώσεων. Να διοργανώνετε παρτάκια και εκδηλώσεις, να χρησιμοποιείτε ηχηρές φράσεις, να πετάτε κοκαλάκια για να γλύφει ο κόσμος λέγοντας ότι «υλοποιείτε μεγάλα έργα», αποκρύπτοντας ωστόσο σκοπίμως την οικονομική τους πτυχή και να προσφέρετε βοήθεια στους πληγέντες στην Καρδίτσα (όπως έμαθα ότι είπατε στην εκδήλωσή σας), όταν η πόρτα σας είναι ΚΛΕΙΣΤΗ στους δημότες ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (όπως ακούω καθημερινά).

Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική: η πολιτική σας είναι κοντόφθαλμη, δειλή, ημιμαθής, φεσωτική οικονομικά και η πόρτα σας είναι κλειστή.

Όταν όμως κύριε Δήμαρχε χάσετε στις εκλογές και καθίσετε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ως απλός δημοτικός σύμβουλος κι εγώ καθήσω απέναντι σας, ως ισότιμος με εσάς δημοτικός σύμβουλος, τότε να είστε σίγουρος ότι θα σας ζητήσω να μου δώσετε ΓΙΑ ΟΛΑ απάντηση. Και μάλιστα τεκμηριωμένη.

Όλα θα τα μάθει ο κόσμος γιατί ούτε κοκαλάκια δικαιούμαστε, ούτε σκοτάδια, ούτε φτηνιάρικες λάμπες LED, ούτε να υποθηκεύσουμε τα σπίτια μας για να πληρώνουμε τον οδοφωτισμο σας, δικαιούμαστε.

Δικαιούμαστε διαφάνεια, σεβασμό και Αλήθεια, και δικαιούμαστε μια δημοτική αρχή, αλλά και μια Αντιπολίτευση που να ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ στο Δημότη.

Αυτός, να ξέρετε, είναι ο μόνος τρόπος ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Αναφορές – πηγές :

[1] https://netweek.gr/se-ote-globiled-ergo-14-ekat-gia-energeiaki-anavathmisi-tou-dimou-salaminas/

[2] https://portnet.gr/eidiseis-saronikou/15556-allazoun-ta-fota-sth-salamina.html

[2] https://www.patt.gov.gr/wp-content/uploads/2018/07/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%86.-201-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1-%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%92-%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%9B%CE%95%CE%A9%CE%A6-%CE%91%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%9F%CE%A5-%CE%94-%CE%A3%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%9C%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%A3.pdf

[3] https://www.cycladesvoice.gr/index.php?aid=84589

[4] https://www.rhodes.gr/wp-content/uploads/gravity_forms/18-bc555cb8b0a7e64d393e771cb91c62ee/2018/07/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%9F%CE%B4%CE%BF%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%A1%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CE%95%CE%91.pdf?TB_iframe=true

error: Content is protected !!