Περιμένοντας το Πόρισμα Περιμένοντας το Πόρισμα
του Θρασύβουλου Μπάγιου Συνδημότισσες και συνδημότες,Στις 18/9/22 ξέσπασε φωτιά – πυρκαγιά στο Δυτικό αντλιοστάσιο της αποχέτευσης του Δήμου Σαλαμίνας.Στο Δημοτικό συμβούλιο σύσσωμη η αντιπολίτευση... Περιμένοντας το Πόρισμα

του Θρασύβουλου Μπάγιου

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Στις 18/9/22 ξέσπασε φωτιά – πυρκαγιά στο Δυτικό αντλιοστάσιο της αποχέτευσης του Δήμου Σαλαμίνας.
Στο Δημοτικό συμβούλιο σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε τους προβληματισμούς της για την πυρκαγιά και ζήτησε από τον Δήμαρχο να απαντήσει:
α) Γιατί άφησε για ένα χρόνο το αντλιοστάσιο χωρίς να αναθέσει την συντήρηση του σε εξειδικευμένο συνεργείο.
β) Γιατί ενώ είχε προειδοποιηθεί από τον κο Δημητράκη για την κατάσταση των αντλιών δεν προέβη στην επισκευή και συντήρηση του αντλιοστασίου.
Αντί να απαντήσει ο Δήμαρχος κατηγόρησε την αντιπολίτευση στηριζόμενος σε ένα πόρισμα που του δόθηκε χρησιμοποιώντας ύβρεις, συκοφαντίες και απειλές λέγοντας ότι για να κάνουν ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ , για να πλήξουν τον Παναγόπουλο πλημμύρησαν το κέντρο του νησιού με λύματα, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών των επιχειρήσεων, των παιδιών.

Άφησε δηλαδή υπονοούμενα ότι την φωτιά στο αντλιοστάσιο την έβαλε η αντιπολίτευση για να χρεωθεί η δημοτική αρχή την ευθύνη για μια τέτοια περιβαλλοντική καταστροφή.
Ποια όμως είναι η αλήθεια ? Τι κρύβεται πίσω από το πόρισμα του Δημάρχου?
Απαντήστε μας κύριε Δήμαρχε,
Όταν στο πόρισμα αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης του αντλιοστασίου ποιος είχε κλειδιά και μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για να προβεί στην δολιοφθορά? Εσείς? Ο εργολάβος?, Ο πρόεδρος του ΑΚΟΙΠΟΠ?, Ο φύλακας?, Ο Δερτούζος? Ο Μπάγιος? ΠΟΙΟΣ?
Γιατί μας αποκρύψατε ότι στο αντλιοστάσιο το προηγούμενο βράδυ της πυρκαγιάς είχε βλάβη και καλέσατε τον πρώην εργολάβο να αποκαταστήσει τις ζημιές που όμως δεν έκανε τίποτε?
Γιατί να το κάνει η αντιπολίτευση και όχι ΕΣΕΙΣ, για να μεταφέρετε την ευθύνη και να κατηγορήσετε την αντιπολίτευση όπως σας είχα πει και στο δημοτικό συμβούλιο όταν μίλησα για προβοκάτσια από μέρους σας?
Γιατί εδώ και δυο μήνες που σας έχω ζητήσει το πόρισμα αρνείστε να μου το
δώσετε?
Δεν απαντάτε κε Δήμαρχε γιατί φοβάστε την αλήθεια και την ανάληψη των ευθυνών.
Γι’ αυτό και ο κόσμος της Σαλαμίνας θα πει ένα ηχηρό ΟΧΙ στους ανεύθυνους, τους ψεύτες και τους υποκριτές και θα στηρίξει νέους με προοπτική , δημοκρατία, διαφάνεια, ήθος, εντιμότητα . Θα στηρίξει τον συνδυασμό “Η Σαλαμίνα μας Με Δύναμη και Όραμα” της Κας Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.
Μπάγιος Θρασύβουλος
Δημ.Συμβ. Σαλαμίνας

error: Content is protected !!