ΣΑΛΑΜΙΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ
Η σύγκλιση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζεται με τους υποψήφιους δημάρχους της κ. Παναγόπουλο και κ.α Μπόγρη. Γράφει ο Τάκης Βαρελάς(*) Να μπούμε στην ουσία... ΣΑΛΑΜΙΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

Η σύγκλιση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζεται με τους υποψήφιους δημάρχους της κ. Παναγόπουλο και κ.α Μπόγρη.

Γράφει ο Τάκης Βαρελάς(*)

Να μπούμε στην ουσία του πράγματος.

Χθες ήταν η παρουσίαση του συνδυασμού της παράταξης της κ. Μπόγρη στη Σαλαμίνα, Πρώην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής και νυν υποψήφιας Δήμαρχος, η οποία σαφώς υποστηρίζεται απο την ΝΔ, μιας και το παρών έδωσε ο κ. Μαρκόπουλος της ΝΔ, όπως επίσης και όλη, η Τ.Ο της ΝΔ της Σαλαμίνας.

Η είδηση όμως δεν βρίσκεται εκεί.

Έτσι και αλλιώς, ΝΔ είναι η κ. Μπόγρη, δεν το έκρυψε άλλωστε, παρότι δηλώνει, ότι θα συνθέσει διαφορετικές απόψεις, όταν και εφόσον πάρει το Δήμο.

Χθες λοιπόν στην παρουσίαση του συνδυασμού της ανέβηκαν στο πάλκο, 16 πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σαλαμίνας, εκ των οποίων, 8 προέρχονται απο το ΠΑΣΟΚ, 6 απο την ΝΔ και 2 απο το ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σαφές, πώς όλοι τους, έχουν δώσει την ταυτότητα και το έργο τους στο παρελθόν για την Σαλαμίνα, με όραμα, με υποσχέσεις και πράξεις, με αγάπη για το νησί.

Τα σημειώνω αυτά, γιατί, ακούγοντας χθες την κ. Μπόγρη να λέει οτι «η Σαλαμίνα πάει 100 χρόνια πίσω», μου δημιούργησε την αίσθηση οτι τους φωτογράφιζε, χωρίς βέβαια, το βλέμμα της να πέφτει επάνω τους, αλλά τους φωτογράφησε και τους τίμησε με την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της. Εχεις τους λόγους και το ρόλο της.

Βέβαια η Σαλαμίνα, το αθωράκιστο και απροστάτευτο νησί, εχει την υπογραφή και των 16 πρώην δημοτικών συμβούλων, που τώρα, απόκτησαν όραμα και θα τα αλλάξουν όλα, επειδή η κ. Μπόγρη γνωρίζει.

Τι γνωρίζει λοιπόν η κ. Μπόγρη;

Οτι γνωρίζει και ο κ. Παναγόπουλος, που και αυτός αύριο Πέμπτη θα παρουσιάσει άλλη μια 12κάδα πρώην δημοτικούς σύμβουλος οι οποίοι θα προέρχονται απο την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ!!!

Θα το πούμε απλά.

Γνωρίζουν ότι γνωρίζει ο λαός

Στα μεγάλα κέρδη των πολλών, συγκλίνουν τα μεγάλα κόμματα του αστικού κράτους

Για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα το πολιτικο προσωπικο και στην Τοπική Διοίκηση υποτάσσεται και συγκλίνει για τα συμφέροντα των λίγων.

Αυτό γνωρίζουν ο κ. Παναγόπουλος και η κ. Μπόγρη!

Οι υποψήφιοι τους που συμμετέχουν; Είναι ο καθείς με την συμφωνία του!

Προσωπικά, αλλά και ως “Λαϊκή Συσπείρωση”, δεν μας προκαλεί εντύπωση μιας και η πολιτική σύγκλιση επάνω, εκ των πραγμάτων θα εκφραζόταν και σε τοπικό επίπεδο και εκφράστηκε με την διάλυση και την ενσωμάτωση των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στο νησί, με προβεβλημένα τοπικά στελέχη τους,

πράγμα που σηματοδοτεί, την συντηρητική πολιτική των κομμάτων τους, με την αρωγή και συμμετοχή συμβούλων που στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα δε, έχουν το θράσος, θα έλεγα, να καλούν τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς ανθρώπους, όσοι αισθάνονται αριστεροί, αγωνιστές, να στηρίξουν την πιο αντιλαϊκή πολιτική που εκφράζεται σήμερα απο την ΝΔ στα ψηφοδέλτια των κ Παναγόπουλου και Μπόγρη!

Θα έλεγα πως εδώ χρειάζεται το μεγαλύτερο πολιτικό χαστούκι, που θα πρέπει να τους δώσουν οι δημοκρατικοί πολίτες του νησιού, που χρόνια τους εμπιστεύονταν!

Να μην ξεπλύνουν την ΝΔ και το παρελθόν της

Στο κάτω, κάτω, έργο της ΝΔ είναι η Σαλαμίνα, που κατά τη κ. Μπόγρη πάει 100 χρόνια πισω!!!

Δεν θα την αθωώσουν οι Δημοκράτες αγωνιστές!

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα, είναι πως:

Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα και Δημάρχους, που είναι δεσμευμένοι στην εξυπηρέτηση

των συμφερόντων των λίγων!

Η προγραμματική σύγκλιση μεταξύ των κομμάτων του συστήματος, που εκφράστηκε με τη στήριξη όλων των κρίσιμων νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ στην προηγούμενη Βουλή (2019-2023), μεταφράζεται σε πλήρη ταύτιση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην Περιφέρεια της Αττικής και στο Δήμο Σαλαμίνας.

Η απάντηση σε αυτό το αντιλαϊκό μπλοκ και στη Σαλαμίνα είναι μόνο η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, με υποψήφια τη Μαρία Παπαελευθερίου και τους συνεπείς και αταλάντευτους αγωνιστές που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της.

Βαρελάς Τάκης

Ζωγράφος

Μέλος του ΔΣ του ΕΜΣΤ ( εκπρόσωπος του ΕΕΤΕ)

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας

από την έντυπη έκδοση της “ΦΩΝΗΣ”

error: Content is protected !!