Το όραμα του Γιάννη Βουτσινά για τα νησιά της Αττικής. Το όραμα του Γιάννη Βουτσινά για τα νησιά της Αττικής.
Η ενδυνάμωση των νησιών και των άλλων παράκτιων περιοχών της Αττικής, αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Αυτή είναι και η μεγάλη... Το όραμα του Γιάννη Βουτσινά για τα νησιά της Αττικής.

Η ενδυνάμωση των νησιών και των άλλων παράκτιων περιοχών της Αττικής, αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

Ο Γιάννης Βουτσινάς


Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση για τον Γιάννη Βουτσινά, υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά, που σκοπεύει να δουλέψει στο επόμενο περιφερειακό
συμβούλιο, ώστε οι νησιωτικές αλλά και γενικότερα οι πιο απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές της Περιφέρεια μας, να αποκτήσουν μια νέα δυναμική, που θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματικότητα και θα
προωθήσει μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή.


Με στόχο την ισόρροπη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη στα νησιά της Αττικής, ο Γιάννης Βουτσινάς έχει δεσμευθεί ότι θα λειτουργήσω αποφασιστικά και αποτελεσματικά και όπως χαρακτηριστικά λέει «θα κάνω όχι ό,τι μπορώ, αλλά ό,τι πρέπει».
Τα νησιά της Αττικής, Σαλαμίνα, Αίγινα, Αγκίστρι, Μέθανα, Τροιζηνία, Γαλατάς, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες, Κύθηρα, Αντικύθηρα , είναι το στολίδι, το κόσμημα της Αττικής, με τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα να αποτελούν μεγάλο εφόδιο για τους κατοίκους τους.
Διαθέτουν πόρους προς αξιοποίηση, οι οποίοι μπορούν να πετύχουν ανάπτυξη και να διασφαλίσουν οικονομική ευημερία για τους πολίτες της.
Και ο Γιάννης Βουτσινάς στις συνεχείς περιοδείες του και τις επαφές του στα νησιά της Αττικής καλεί όλους σε αμφίδρομη επικοινωνία για θέματα που απασχολούν την κάθε νησιωτική περιοχή και που χρειάζεται να βελτιωθούν.

Σημεία από τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας – Αττική Μπροστά


Βασικοί άξονες ενός προγραμματικού πλαισίου θέσεων και αρχών για την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, επί τη βάσει των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού «Αττική Μπροστά» , που ο Γιάννης Βουτσινάς θα στρέψει τις προσπάθειες του με συγκεκριμένες δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα:

-Ολοκλήρωση όλων των σε εξέλιξη έργων και επιτάχυνση της ένταξης των υπό ένταξη για χρηματοδότηση με παράλληλη ωρίμανση έργων που εκκρεμούν
-Ένα πλέγμα υποδομών που θα συνιστούν εφόδια για κάθε νησί, για κάθε δήμο ώστε ένα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να αξιοποιήσει ευκαιρίες, να πετύχει αποτελέσματα μετρήσιμα για την ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία των πολιτών του.
-Ένα πλέγμα πρωτοβουλιών και άυλων επενδύσεων για κάθε νησί, για κάθε δήμο ώστε εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες να έχουν ευκαιρίες για νέες βιώσιμες δουλειές και
καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης.
-Ένα πλέγμα δράσεων για την ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και τη διασύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό και την εστίαση, ώστε η Αττική να αποκτήσει το branding της.
-Ένα πλέγμα πρωτοβουλιών για την προώθηση του θεματικού τουρισμού και την ανάδειξη πολιτιστικών, ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων και σημείων που θα λειτουργεί ως πόλος έλξης, ανάπτυξης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

-Ένα πλέγμα έργων και δομών πολιτικής προστασίας για την ζωή και την περιουσία των κατοίκων,
ενισχύοντας την τοπική αυτοδιοίκηση και τον εθελοντισμό.
-Ένα πλέγμα δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης, πράσινης και κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης στερεών αποβλήτων και ανακύκλωσης που θα εδραιώνουν μια νέα κουλτούρα στους πολίτες και ένα βιώσιμο μέλλον στον τόπο μας.
-Ένα πλέγμα πρωτοβουλιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία για υψηλές υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών.
-Ένα πλέγμα παρεμβάσεων για τη στήριξη των νέων και των γυναικών, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η μόνιμη παρουσία τους στα νησιά μας και να αντιμετωπιστεί η δημογραφική συρρίκνωση.
-Ένα πλέγμα ενεργητικών πολιτικών αλληλεγγύης, υποστήριξης και ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων, των αδυνάμων στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της πρόληψης.

error: Content is protected !!