Αλλάζει το κοινωνικό τιμολόγιο – Έρχονται νέοι δικαιούχοι Αλλάζει το κοινωνικό τιμολόγιο – Έρχονται νέοι δικαιούχοι
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μπουν νέοι δικαιούχοι στο κοινωνικό τιμολόγιο για φτηνό ρεύμα. Το βασικό σενάριο θέλει αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια στο κοινωνικό... Αλλάζει το κοινωνικό τιμολόγιο – Έρχονται νέοι δικαιούχοι

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μπουν νέοι δικαιούχοι στο κοινωνικό τιμολόγιο για φτηνό ρεύμα. Το βασικό σενάριο θέλει αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια στο κοινωνικό τιμολόγιο και περισσότερους δικαιούχους για την επιδότηση. Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς λήγουν στο τέλος του χρόνου και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ αναζητά τρόπους ισορροπίας και συγκράτησης των τιμών ρεύματος από τις αρχές του 2024. Πολλοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου βλέπουν ότι φέτος θα πεταχτούν εκτός της επιδότησης λόγω εισοδηματικών κριτηρίων στο ΚΟΤ – Κοινωνικού Τιμολογίου.



Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, είναι και η διεύρυνση των δικαιούχων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), ώστε να μπουν και υψηλότερα εισοδήματα από αυτά που ισχύουν σήμερα.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής», στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου χθες πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις, με τα περιθώρια να στενεύουν, καθώς μπαίνουμε σε έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα.



Ανοιχτή η πλατφόρμα αιτήσεων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)

ergasiakanea.eu

error: Content is protected !!