Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη : Άλλη μια σκευωρία καταρρίπτεται με τον πιο επίσημο τρόπο. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη : Άλλη μια σκευωρία καταρρίπτεται με τον πιο επίσημο τρόπο.
Συνεδρίασε σήμερα η κοινή επιτροπή παρακολούθησης της Περιφέρειας Αττικής και του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π του Δήμου Σαλαμίνας, παρουσία των επιβλέποντων μηχανικών για την πορεία των εργασιών... Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη : Άλλη μια σκευωρία καταρρίπτεται με τον πιο επίσημο τρόπο.

Συνεδρίασε σήμερα η κοινή επιτροπή παρακολούθησης της Περιφέρειας Αττικής και του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π του Δήμου Σαλαμίνας, παρουσία των επιβλέποντων μηχανικών για την πορεία των εργασιών του Έργου «Συντήρησης-Αναβάθμισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Σαλαμίνας».

Κατά την διάρκεια των διεργασιών η πρόεδρος της επιτροπής ενημέρωσε για την ύπαρξη, δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα, κακόβουλων σχολίων τόσο προς την πρόεδρο της επιτροπής κυρία Βάσω Θεοδωρακόπουλου-Μπόγρη όσο και προς την Περιφέρεια Αττικής, που ανέφεραν ότι υπήρχε δόλος και στοχοποίηση του έργου, ώστε να καθυστερήσουν οι πληρωμές του. Τα μέλη της κοινής επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα ότι δεν ευσταθούν τα σχόλια αυτά μιας και η πρόεδρος κ.Μπόγρη αφενός μεν προέδρευε ανελλιπώς και με συνέπεια σε όλες τις συνεδριάσεις της επιτροπής και αφετέρου δε τηρούνται όλοι οι όροι της κοινής προγραμματικής σύμβασης.

Έγινε γνωστό στην επιτροπή ότι το ποσό των 154.458,31 ευρώ (6ος λογαριασμός) που προέκυψε από σφάλματα προμετρήσεων, όπως η αναβάθμιση του χλοοτάπητα και η τροποποίηση της οροφής του κλειστού γυμναστηρίου Καραϊσκάκη, θα έπρεπε να είχε χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π του Δήμου Σαλαμίνας!!!

Δυστυχώς τα χρήματα αυτά δεν έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα διότι δεν είναι εγγεγραμμένα καν στον προϋπολογισμό του 2023 του Δήμου Σαλαμίνας. Μάλιστα, ενώ στην αρχή είχαν προστεθεί, αφαιρέθηκαν στην συνέχεια από τον προϋπολογισμό του ΑΚΟΙΠΟΠ.

Κατηγορούν την Περιφέρεια Αττικής για καθυστερήσεις των πληρωμών, και μάλιστα με δόλο, την ίδια ώρα που η δική τους οφειλή στο έργο δεν έχει περάσει ούτε στον προϋπολογισμό του Δήμου….

Δεν διστάζουν να συκοφαντούν μέχρι και φορείς όπως η Περιφέρεια Αττικής για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες.

Πραγματικά μια θλιβερή κατάσταση που εν τέλη κάνει κακό στην αξιοπιστία του ίδιου του Δήμου .

Τέλος, θυμίζουμε ότι εάν η Πρόεδρος της Επιτροπής, κα.Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και τα μέλη της ήθελαν να εμποδίσουν το έργο, δεν θα υπήρχε άμεσα η απόφαση έγκρισης του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για τη σύναψη της 1ης ΣΣΕ, κάτι που εάν δεν συνέβαινε θα επέφερε καταστροφικά αποτελέσματα για το ίδιο το έργο.

Όσον αφορά τους λογαριασμούς, θυμίζουμε στον Πρόεδρο του ΑΚΟΙΠΟΠ τα εξής:

• Ο 1ος λογαριασμός εγκρίθηκε 14/12/2021 και πληρώθηκε 31/05/2022,

• O 2ος λογαριασμός εγκρίθηκε 16/05/2022 και πληρώθηκε 29/07/2022,

• O 3ος λογαριασμός κατατέθηκε 22/11/2022, ένα μήνα δηλαδή περίπου πριν την παραίτηση της κας.Μπόγρη από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων.

Υ.Γ Η επιτροπή παρακολούθησης απαρτίζεται και από μέλος της αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Αττικής καθώς και από εκπρόσωπο του Α.ΚΟΙ.ΠΟΠ του Δήμου Σαλαμίνας .

error: Content is protected !!